標題: [日板] 獸頭藍綠合體強襲Deck(已修改) [打印本頁]

作者: bbqbbqxx    時間: 2011-2-5 18:39     標題: 獸頭藍綠合體強襲Deck(已修改)

http://www.battlespirits.com/mydeck/src/1297433060.html
1-10分,請狠評

作者: Elvis    時間: 2011-2-5 18:46

三張鳥獸烈神
作者: kmjn    時間: 2011-2-5 18:55

wow,so rich
作者: 最後的外星人    時間: 2011-2-5 20:09

你副deck???      (我只係新手,我想問有冇三張鳥獸咁多?)
作者: 王子    時間: 2011-2-5 20:35

需要三張鳥獸咩??好似好卡咁
作者: CYPHER    時間: 2011-2-5 20:56

3隻不是問題
但副野完全發揮唔到鳥獸= =
作者: xcardplayer    時間: 2011-2-5 21:16

點解D人比咁高分,副野組得好好?
我覺得無咩主題,主打強勢但又放了用來碎deck的烏獸烈神。
作者: 須世理    時間: 2011-2-5 21:42

鳥獸先7cost 卡得去邊呀
豊穣の大地換做五行寺院
星海獸唔洗入
換2隻蒼嵐勇者王

鼬の暗殺者都可以唔入
換做可以變色既1分輕減怪

再多少少救命卡

唔好浪費左隻鳥獸呀
作者: xcardplayer    時間: 2011-2-5 21:46

我想佢應該無鳥獸,只係幻想
作者: K-on    時間: 2011-2-5 22:37

鳥獸600$...... :Q
作者: riosuen    時間: 2011-2-5 23:42

落綠色果張爪鳥神將+暴風
BSC05-014 out
可以落星創+激突
+巨人大帝 足球場
作者: EddieEagle    時間: 2011-2-5 23:46

嗱,我覺得呢綠色地同白色地真係會有D卡手,因為真係冇乜輕減,四蚊、三蚊都可以係開頭卡死你,所以我寧願淨係落賢者之樹的果實打三算,其他綠色、白色地就唔好落,藍色地就唔洗變,因為我覺得地卡太多冇怪好易瓜;至於magic我覺得三角陷阱打三會完美D;Brave我覺得千刀鳥有DD冇乜用,暴風二個效果好似冇乜幫助,又貴,而且我覺得牙皇同刃狼各打三已夠做;仲有,我建議可以落兩張戰竜,令你D怪再快D出,再加少少藍綠變色怪,應該都可以順D。總之,我覺得玩強襲deck已經好高速,D怪唔算貴,唔需要靠太多綠色地加core,可能反而會弄巧反拙
作者: 義經    時間: 2011-2-6 00:01

QUOTE:
原帖由 EddieEagle 於 2011-2-5 23:46 發表
嗱,我覺得呢綠色地同白色地真係會有D卡手,因為真係冇乜輕減,四蚊、三蚊都可以係開頭卡死你,所以我寧願淨係落賢者之樹的果實打三算,其他綠色、白色地就唔好落,藍色地就唔洗變,因為我覺得地卡太多冇怪好易瓜 ...

我同意你話地卡太多呢點

但係白色地卡「聖域」

真係好重要~
作者: leungwai21    時間: 2011-2-6 00:10

我係不正常的人   我會叫人重砌   但算了          太太多地    聖域必下
作者: 青鬼    時間: 2011-2-6 11:38

QUOTE:
原帖由 CYPHER 於 2011-2-5 20:56 發表
3隻不是問題
但副野完全發揮唔到鳥獸= =

你又知發揮唔到???
你知唔知烈神咩效果???
我覺得佢副野發揮到喎
強襲ATTACK,又打得多命,對手都要局接
每次接就碌,重唔夠???(只不過藍色碌DECK有D好過佢)
最未烈神先打FINAL ATTACK或者RELOAD ATTACK

副野唔算差
作者: CYPHER    時間: 2011-2-6 12:21

佢本身LV2效果是攻擊STEP期間對方SPIRITS疲勞就削DECK
無話限死佢疲
同埋有暴風5點解唔用颶風高原?
每張颶風高原放5CORE上去,瞬間就可以1TURN推晒3隻出場
主綠暴風向更能夠發揮鳥獸所有能力
作者: riosuen    時間: 2011-2-6 13:05

幫你汁一汁
http://www.battlespirits.com/mydeck/src/1296968674.html
作者: 青鬼    時間: 2011-2-6 13:48

QUOTE:
原帖由 CYPHER 於 2011-2-6 12:21 發表
佢本身LV2效果是攻擊STEP期間對方SPIRITS疲勞就削DECK
無話限死佢疲
同埋有暴風5點解唔用颶風高原?
每張颶風高原放5CORE上去,瞬間就可以1TURN推晒3隻出場
主綠暴風向更能夠發揮鳥獸所有能力

呢d係你既意見
你唔可以抺殺另外既砌法,反正砌deck就冇分好唔好
人地評deck係叫改,唔係叫你叫人拆deck

樓主可落五行寺院幫獸頭最高lv
作者: CYPHER    時間: 2011-2-6 21:14

QUOTE:
原帖由 青鬼 於 2011-2-6 13:48 發表

呢d係你既意見
你唔可以抺殺另外既砌法,反正砌deck就冇分好唔好
人地評deck係叫改,唔係叫你叫人拆deck

樓主可落五行寺院幫獸頭最高lv

我之前已幫人砌過3款鳥獸
獸頭,天帝,劍獸版都砌過
你以為我會唔識嗎
唔信你可以去問人
砌鳥獸烈神DECK我上年先做完黎

作者: 青鬼    時間: 2011-2-6 21:19

QUOTE:
原帖由 CYPHER 於 2011-2-6 21:14 發表

我之前已幫人砌過3款鳥獸
獸頭,天帝,劍獸版都砌過
你以為我會唔識嗎
唔想你可以去問人
砌鳥獸烈神DECK我上年先做完黎

我沒話唔信
只不過人地話要改deck,你就叫人拆deck,合理嗎???
作者: CYPHER    時間: 2011-2-6 21:43

QUOTE:
原帖由 青鬼 於 2011-2-6 21:19 發表

我沒話唔信
只不過人地話要改deck,你就叫人拆deck,合理嗎???

你睇清楚DECK名吧
只是將佢副DECK更能發揮鳥獸烈神
鳥獸烈神效果一來無上限二來不是粉碎3來無強襲
藍的支援一定不夠發揮
寧可主綠入3颶風
只出到2張召鳥獸都10CORE了
但鳥獸LV2只需CORE5有6粒剩(召喚時1粒)
加上綠有令暴風全體回復的魔法
鳥獸回復後會怎樣應該是無人不知吧
合體方面就刃狼牙皇+BS10藍綠果隻
既然是組鳥獸就應該玩盡佢
作者: klp311030    時間: 2011-2-6 22:06

QUOTE:
原帖由 CYPHER 於 2011-2-6 21:43 發表

你睇清楚DECK名吧
藍的支援一定不夠發揮
寧可主綠入3颶風
但鳥獸LV2只需CORE5有6粒剩(召喚時 ...

辯論到此為止,評DECK各人有自己意見,
砌得多DECK代表一切,唔實用都只係紙上談兵
========================================
呢副DECK整體唔錯,
純為鳥獸落颱風唔太值,因此通常要轉做暴風,
建議打獸頭搭神速:
第一,因11代神速強
第二,獸頭偏強襲
第三,速攻快
係呢個時代打咁慢(暴風)必死無疑,打速攻好啲
作者: CYPHER    時間: 2011-2-6 22:16

QUOTE:
原帖由 klp311030 於 2011-2-6 22:06 發表

辯論到此為止,評DECK各人有自己意見,
砌得多DECK代表一切,唔實用都只係紙上談兵
========================================
呢副DECK整體唔錯,
純為鳥獸落颱風唔太值,因此通常要轉做暴風,
建議打獸頭搭神 ...

要打速攻不如直接OUT鳥獸吧
COST7的東西你還想速攻?
作者: klp311030    時間: 2011-2-6 22:22

QUOTE:
原帖由 CYPHER 於 2011-2-6 22:16 發表

要打速攻不如直接OUT鳥獸吧
COST7的東西你還想速攻?

看來你不明白呢。
鳥獸是用於裝造缺口,碌DECK及分散注意力用,
加上佢夠大隻,用黎突破白,紅嘅bp,
作者: 青鬼    時間: 2011-2-6 22:37

QUOTE:
原帖由 CYPHER 於 2011-2-6 21:43 發表

你睇清楚DECK名吧
藍的支援一定不夠發揮
寧可主綠入3颶風
但鳥獸LV2只需CORE5有6粒剩(召喚時 ...

deck名人作ok???
人地作超級無敵鳥獸烈神,你話人唔夠無敵就可以叫deck???
你講得咁專業就砌你想砌既烈神,冇理由叫人拆deck
在樓主deck中,烈神用來做輔助唔得???
用強襲雙心局對面防禦橫怪,烈神打尾刀又得,隨時變主力又得
係呢副deck又夠大隻,可以突破下d大力deck
若樓主加五行寺院,可以只用二粒+3粒core維持烈神也是可行辦法
砌deck方法千千萬萬種你可以話人地副deck唔係烈神deck

我鐘意砌"哈啦deck啊"我砌烈神激突得唔得???同樣可以
作者: alexleung    時間: 2011-2-6 22:42

Wo! You are very rich
作者: zer0death    時間: 2011-2-6 22:43

那不要拆deck,將鳥獸以外的卡踼走,
再把綠色卡加進去吧。
Ps 都是同一副deck
作者: klp311030    時間: 2011-2-6 22:46

QUOTE:
原帖由 青鬼 於 2011-2-6 22:37 發表

deck名人作ok???
人地作超級無敵鳥獸烈神,你話人唔夠無敵就可以叫deck???
用強襲雙心局對面防禦橫怪,烈神打尾刀又 ...

同意+1
作者: 青鬼    時間: 2011-2-6 22:51

QUOTE:
原帖由 zer0death 於 2011-2-6 22:43 發表
那不要拆deck,將鳥獸以外的卡踼走,
再把綠色卡加進去吧。
Ps 都是同一副deck

同拆deck有分別???
作者: 初優    時間: 2011-2-6 23:10

其實呢.
我建議再成副deck ge 40張卡都換走.
然後改做紅色0,1 cost.
之後再個名繼續叫鳥獸烈神deck.
咁樣得唔得咖?
請不要將自己的喜好 再於別人deck內.
人地鐘意偏向藍色 唔好阻住人.
寧教人打仔 莫教人分妻.
砌deck係人都識 40張放埋係一齊已經deck
我話知你砌過幾多副deck.

一樣 建議落番少d地.
賢樹實 同豊穣の大地 2樣 其實都可以out.
因為你係藍色個邊ge怪獸多d 慳得就慳.
唔係夾埋綠色都會超減速,
如果真係鐘意玩藍綠並行
可以落d藍綠減輕ge怪獸.
推介蒼嵐.
其實藍綠想玩鳥獸的話.
主題定番係獸頭/鬥神都可以.
獸頭打命 鬥神碌deck.
真係要睇下你想人地點死.(有惡趣味可以再提出@@)
個人喜好係碌deck死.
因為太耐冇見人碌deck死. 砌完 拍片 想睇表演.

作者: CYPHER    時間: 2011-2-6 23:21

其實呢
個樓主除左放低副DECK叫人評分之外
一直無發過迦
無講過想點玩
其實只是你地將自己的想法加諸到樓主身上吧?
就什麼人地想玩怎樣的
佢有講過嗎?
例如佢PM你?
作者: 青鬼    時間: 2011-2-6 23:35

既然你講得樓主都冇講過點玩
樓主砌副野唔係表明佢想玩既方向???
你做咩張你既想法強加於樓主到啊@@
雖然可能純綠方向好打d
但係樓主想砌藍綠方都唔係冇可能
由此至終你有討論過樓主卡組嗎???
作者: CYPHER    時間: 2011-2-6 23:43

QUOTE:
原帖由 青鬼 於 2011-2-6 23:35 發表
既然你講得樓主都冇講過點玩
樓主砌副野唔係表明佢想玩既方向???
你做咩張你既想法強加於樓主到啊@@
雖然可能純綠方向好打d
但係樓主想砌藍綠方都唔係冇可能
由此至終你有討論過樓主卡組嗎???

難道藍和綠不能並存嗎??
綠的COREBOOST本來就是加快藍的龐大工程嘛
明知藍的東東都是大大件的@@
根本就是發展商與建築商的組合(謎之音:你知唔知自己講緊咩= =)
作者: 義經    時間: 2011-2-6 23:45

再嘈就齊齊扣分+掰掰

我唔介意你地pm/開msn交換意見
作者: ll..    時間: 2011-2-7 00:47

QUOTE:
原帖由 CYPHER 於 2011-2-6 23:43 發表

難道藍和綠不能並存嗎??
綠的COREBOOST本來就是加快藍的龐大工程嘛
明知藍的東東都是大大件的@@
根本就是發展商與建築商的組合(謎之音:你知唔知自己講緊咩= =)

話說呢人地冇話藍綠唔可以並存,人地只係質疑你係到話人地副deck唔係烈神deck
發展商係計劃點起件野喎=砌deck,建築商係只真係起舊野出黎=打deck時做既野
每次起舊野都唔同,有咩關係
你放錯問題重點啦

雖然樓主可以落颶風高原,但係暴風怪獸唔多,冇理由為左3隻而落場地,不具整體成本效益
可以落下綠色既3,4cost 交戰charge珠spirit
樓主可以扔走豐收大地,charge珠太慢,用途唔大,加攻係新世代唔係必要
轉召祭壇係新世代都唔係好夠勁,可以減少下
可以落藍色幫兩個場地charge珠魔法
0cost好似唔大用途,唔洗落咁多,加上有場地做減輕,多數用黎汁場地
既然玩獸頭為主,可以落下d幫獸頭既相關野
作者: bbqbbqxx    時間: 2011-2-11 17:48

push!!!!!!!!!!!!
作者: zidanebenny    時間: 2011-2-11 18:02

修改後問題仍存在,
呢副玩強襲暴風ok,
但暴風大部分配套都無落,
而可以選擇放棄暴風,
用太陽龍加巨人大帝做主打,
巨人大帝可以合千刀暴風2強襲2,
合牙皇打完再打打足三次又得,得左~

基本上已經好好~
作者: bbqbbqxx    時間: 2011-2-11 22:07

push!!!!!!!!
作者: bbqbbqxx    時間: 2011-2-12 17:25

push
作者: 0411027    時間: 2011-2-21 21:18

三張鳥獸烈神 deck名人作ok???
用強襲雙心局對面防禦橫怪,烈神打尾刀又得,隨時變主力又得
係呢副deck又夠大隻,可以突破下d大力deck
若樓主加五行寺院,可以只用二粒+3粒core維持烈神也是可行辦法
砌deck方法千千萬萬種你可以話人地副deck唔係烈神deck

我鐘意砌"哈啦deck啊"我砌烈神激突得唔得???同樣可以
作者: leong47214    時間: 2011-3-2 19:59

QUOTE:
原帖由 初優 於 2011-2-6 23:10 發表
其實呢.
我建議再成副deck ge 40張卡都換走.
然後改做紅色0,1 cost.
之後再個名繼續叫鳥獸烈神deck.
咁樣得唔得咖?
請不要將自己的喜好 再於別人deck內.
人地鐘意偏向藍色 唔好阻住人.
寧教人打仔 莫教人 ...

我覺得神造可以輕易幫你達成「碌deck死」呢樣野XD
我都覺得鳥獸配颱風係一個好好既選擇
作者: 小街sky    時間: 2011-3-2 20:12

我之前都玩過呢種;;個人認為呢2隻色配合度很低
不過烈神偏偏要咁出
如果你主藍副綠的話而家又選擇強襲
颶風高原沒有暴風沒用途;;加賢者樹果
SD02-010(2枚)要成4core先有強襲;;你上左佢有強襲其他根本冇lv
SD02-006(3枚)可out..你有冇必要咁樣保地卡?!
落藍綠變色獸實際好多
地卡建議out聖域;;佢幾強大都好;;有弱點存在何況我點睇你副野都係次快速擊殺型
加返星海獸都唔錯;;加隻牙皇佢同一隻秒殺獸冇分別
BS07-066(2枚)out左佢;;佢2lv效果升左都用唔著另外1lv效果...前期有用後期根本用唔著

其實副野5-6cost合左體都好強
我都曾經比呢d打法1回合秒殺
個人淺見

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0