標題: 第九彈紫卡的新效果 [打印本頁]

作者: Jimmy    時間: 2010-6-9 16:18     標題: 第九彈紫卡的新效果

目前已經確定有了,名叫 :不死
具體效果仲味知道,但都估到少少,可能是SPIRITS打唔死...............消息絕對準確,我有個FD識日文,he又問左he的一個日本FD先知嘎~~~~~~~~~~~~~
作者: 12334566    時間: 2010-6-9 17:03

what!? Really 不死?
SPIRITS打唔死 ,so 屈機
!!!!
作者: 楓花雪月    時間: 2010-6-9 17:52

定係同BP唔洗死OR死左返手OR死左擺cORE去BOTTLE以疲態返場
作者: 12334566    時間: 2010-6-9 18:19

疲態返場not mean 不死 ba..
作者: Jimmy    時間: 2010-6-9 18:37

QUOTE:
原帖由 楓花雪月 於 2010-6-9 17:52 發表
定係同BP唔洗死OR死左返手OR死左擺cORE去BOTTLE以疲態返場

死左翻手牌2彈都有啦.........始終都是死左..............是唔會死............
作者: darkload    時間: 2010-6-9 18:48

QUOTE:
原帖由 Jimmy 於 2010-6-9 16:18 發表
目前已經確定有了,名叫 :不死
具體效果仲味知道,但都估到少少,可能是SPIRITS打唔死...............消息絕對準確,我有個FD識日文,he又問左he的一個日本FD先知嘎~~~~~~~~~~~~~

9月新產品 - BS09【超星】個post中其他人一早講過...........
我響佢響其他色出第二效果時都講過一定有隻色會有復活系的效果,
相信不死會係e種類型既效果:
不死:這靈魂破壞時,這靈魂在下個自軍開始step時可不用支付cost從墓返回場上
(以上為個人推測)
作者: mons    時間: 2010-6-9 20:46

我覺得係即時效果,
從破壞的靈魂上移一定數量的core至trash/bottle來無效破壞/返回場上

作者: 12334566    時間: 2010-6-25 17:29

what is the photo about?

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0