標題: 疲勞一問 [打印本頁]

作者: jon313    時間: 2010-6-11 07:19     標題: 疲勞一問

係唔係只可以用card效果先可以破壞對方場上疲勞的Spirit?如果是,那神速有何用?
作者: darkload    時間: 2010-6-11 08:30

QUOTE:
原帖由 jon313 於 2010-6-11 07:19 發表
係唔係只可以用card效果先可以破壞對方場上疲勞的Spirit?如果是,那神速有何用?  

你到底想問咩?
作者: mons    時間: 2010-6-11 11:08

係唔係只可以用card效果先可以破壞對方場上疲勞的Spirit?-->YES
神速就自己睇屬性效果表
作者: jon313    時間: 2010-6-11 19:29

我的意思是如果係,咁召咁多怪做咩?
作者: 魔帝之神    時間: 2010-6-11 19:52

u can add 装甲 to them ah!!!
作者: darkload    時間: 2010-6-11 19:54

QUOTE:
原帖由 jon313 於 2010-6-11 19:29 發表
我的意思是如果係,咁召咁多怪做咩?

...........可以講中文嗎?
作者: 魔帝之神    時間: 2010-6-11 21:24

this means that he/she isn;t talking 中文
作者: jon313    時間: 2010-6-12 09:35

咁有疲勞既怪在對方在場上係唔係唔可以直接扣血?如果係,咁我玩曬啦,我攻你,我疲勞,到你個回合冇得攻,但都要召怪擋,到你個回合你召既怪脾我爆左,冇得用減cost召大怪,不斷重覆,咁個戰局好被動姐

作者: 魔帝之神    時間: 2010-6-12 11:26

....
(如果係,咁我玩曬啦,我攻你,我疲勞,到你個回合冇得攻,但都要召怪擋,)
is wrong!!
我攻你,我疲勞,到你個回合 is 有得攻!!!
if he攻,i use 怪擋 and use 神速,so i can 擋 as my 場上有疲勞怪!!!
and
神速 is when you defend or atk
u can use it at flash time and defend or atk
so kill疲勞 and 神速 is two different things!!

作者: jon313    時間: 2010-6-12 12:49

咁我係話,佢有疲勞怪,咁我點扣佢血呀? 唔係只係擋e1個問題
作者: mons    時間: 2010-6-12 13:06

咁有疲勞既怪在對方在場上係唔係唔可以直接扣血?-->係
如果係,咁我玩曬啦,我攻你,我疲勞,到你個回合冇得攻,
但都要召怪擋,到你個回合你召既怪脾我爆左,
冇得用減cost召大怪,不斷重覆,咁個戰局好被動姐-->點解無得攻?簡單d聖命deck ar,你打一度命我打返你一度命再回返一度 or 你打我一度我打返你2/3度都得姐,我唔擋d怪又唔會死點會無減cost
作者: 12334566    時間: 2010-6-12 16:39

yes yes
作者: jon313    時間: 2010-6-12 20:09

對方攻我我可以選擇唔擋咩?
作者: jon313    時間: 2010-6-12 20:10

係就正呀
作者: bel    時間: 2010-6-12 20:19

QUOTE:
原帖由 jon313 於 2010-6-12 20:09 發表
對方攻我我可以選擇唔擋咩?

of course la
作者: jon313    時間: 2010-6-12 21:07

我想問是否一定要自己上有怪回復疲勞先可以回曬d  ? 定係冇怪都得?

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0