標題: 問題一問 [打印本頁]

作者: bfire555    時間: 2010-6-19 21:31     標題: 問題一問

力奪う凱旋門個2LV效果係[Lv2]對手玩家使用魔法卡時必須支付CORE。
大天使ミカファール個2LV效果係 [Lv2]自己的魔法卡使用時不用支付CORE。
如果對手場上有大天使ミカファール2LV
我場上有力奪う凱旋門2LV
咁對手魔法卡使用要唔要用CORE?
咁我自己的力奪う凱旋門個2LV效果有冇用?

作者: windbird    時間: 2010-6-19 21:52

QUOTE:
原帖由 bfire555 於 2010-6-19 21:31 發表
力奪う凱旋門個2LV效果係對手玩家使用魔法卡時必須支付CORE。
大天使ミカファール個2LV效果係 自己的魔法卡使用時不用支付CORE。
如果對手場上有大天使ミ&# ...

應該要比正價
我諗力奪う凱旋門係針對大天使ミカファール嘅效果ga
作者: bfire555    時間: 2010-6-19 22:06

push!!!!!!!
作者: 12334566    時間: 2010-6-19 23:55

要比正價 but u can use 輕減資源to輕減
it is different from 不用支付COST
like a card is 2-2,u can 不用支付COST
作者: 青鬼    時間: 2010-6-20 00:15

力奪凱旋門係針黃色唔洗錢出command既spirit
如果你輕減變到0,就都係唔洗錢
但係如果你係大天使/薔薇女,就要俾錢出command,但係你可以用場上既輕減

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0