標題: battle spirts 棋局之戰(招人) [打印本頁]

作者: 鳳凰    時間: 2011-3-18 23:27     標題: battle spirts 棋局之戰(招人)

鳳凰壞人 出品,battle spirts 棋局之戰

bs公司因為制造了一個混合card和飛行棋的超真實遊戲,battle spirts 棋局之戰,正式在世界各地售

出,但這超真實遊戲卻完完全全超過設計者的想法,令各名玩這遊戲的人受到傷害和人間消失,而bs

也被迫完完全全地從世界各國消失,十年後,bs已從所有人的記隱中消失,但仍有一名18歳的男士還

記得這遊戲的樂趣....

battle spirts 棋局之戰和飛行棋玩法差5多, 5個life,毎個人1life,毎減1life 就會有人消失,一共有40歩,毎一歩都有

一隻spirits,把他打敗便可以前進,打敗0-1cost spirits 可走一歩,2-3cost可走2歩,如此類推

作者: 鳳凰    時間: 2011-3-19 00:35

鳳凰 (18)

曾經是bs的強者,家中存有battle spirts 棋局之戰超真實遊戲,在聖誕節part中和5位少年一起進

入遊戲,具領導地位
作者: pkli6232    時間: 2011-3-19 02:55

其實你係唔係想招人?
作者: 鳳凰    時間: 2011-3-19 02:58

QUOTE:
原帖由 pkli6232 於 2011-3-19 02:55 發表
其實你係唔係想招人?

作者: pkli6232    時間: 2011-3-19 03:03

可唔可以打個格式
要打d咩
洗唔洗deck list 個d= =
作者: 鳳凰    時間: 2011-3-19 03:12

QUOTE:
原帖由 pkli6232 於 2011-3-19 03:03 發表
可唔可以打個格式
要打d咩
洗唔洗deck list 個d= =

和飛行棋玩法差5多, 5個life,毎個人1life,毎減1life 就會有人消失,一共有40歩,毎一歩都有一隻spirits,把他打敗

便可以前進,打敗0-1cost spirits 可走一歩,2-3cost可走2歩,如此類推

ps deck 可不用
作者: 最後的外星人    時間: 2011-3-19 09:23

咁佢地用咩嚟打戰魂????

p.s. 毎一歩都有一隻spirits,把他打敗便可以前進,但係「打敗0-1cost spirits 可走一歩,2-3cost可走2歩,如此類推」,咁打完一隻行咗就跳過曬唔洗打???有d唔合情理喎.......
作者: 鳳凰    時間: 2011-3-19 09:42

QUOTE:
原帖由 最後的外星人 於 2011-3-19 09:23 發表
咁佢地用咩嚟打戰魂????

p.s. 毎一歩都有一隻spirits,把他打敗便可以前進,但係「打敗0-1cost spirits 可走一歩,2-3cost可走2歩,如此類推」,咁打完一隻行咗就跳過曬唔 ...

係,我只打20集左右

ps:5通打40集咩?
作者: 鳳凰    時間: 2011-3-19 21:20

push!!!!!!!!
作者: 鳳凰    時間: 2011-3-20 10:42

急招 3位成員!!!
作者: derekak45    時間: 2011-3-20 10:43

名已報..........

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0