標題: 大家覺得月光龍定月光神龍勁d?? [打印本頁]

作者: soso720    時間: 2011-4-17 18:33     標題: 大家覺得月光龍定月光神龍勁d??

大家覺得月光龍定月光神龍勁d??
我玩白色的.
我覺得月光龍仲勁過月光神龍...

月光神龍效果:
Lv1・Lv2・Lv3 【重装甲:可変】
這張戰魂,不受此靈魂的顏色的對手戰魂/魔法/地卡/遭受影響。
Lv1· Lv2· Lv3] [對手的攻擊階段]
當對手的戰魂攻擊時,這戰魂回復
[合體時]在[Lv2· Lv3這戰魂戰鬥時]
低過這戰魂的BP的對手戰魂1張返回手牌。

月光龍效果:
LV1-2-3:『對手的攻擊階段』
對手的戰魂進行攻擊的時候、這個戰魂回复。
LV2-3:『這個戰魂阻擋時』
    BP比只有對手的戰魂被破壞的時候、
低於那個(被破壞的)戰魂BP值的對手的所有戰魂返回手牌。
『合體時』LV3:『對手的攻擊階段』
階段開始時、指定對手的1個非合體的戰魂。
  那個戰魂必須盡可能進行攻擊。
作者: smallbilly    時間: 2011-4-17 18:34

月光龍冇甲已經係一個大弱點
作者: npy    時間: 2011-4-17 18:36

整體-月神就好D
彈-月光就好D
ps:我玩彈Deck!
作者: soso720    時間: 2011-4-17 18:37

月光神龍雖然有甲....
但係月光龍彈手同引怪嘅能力比月光神龍張好多lo...
作者: 肥柯    時間: 2011-4-17 18:49

月光神龍個假效勁d(轟- -

說真2隻沒啥分別的- -
2隻都是要下的吧…

不過月光神龍彈得冇月光龍咁勁~
而且冇得指定對面打

7-4是+1000bp!?

可變的重裝甲也完全不吸力- -
作者: s13002679    時間: 2011-4-17 18:50

各有各好...
2個都好用...我2個都放deck...
作者: xcardplayer    時間: 2011-4-17 19:46

個人認為月光龍彈怪方面都不及月光神龍,月光龍要指隻冇合體的攻來再擋死它才可彈,我用月光龍打過咁多人,真係可以用作清人場都只是打一些新手及港版,D勁人完全唔會怕月光龍,真的太易破了。
月光龍本身又沒有裝甲,單獨出場又好易死,要用其他卡+甲
月光神龍一定好用過月光龍,BP、裝甲、彈怪,月光龍其實不下deck都冇問題,白色有好多更好用的spirits,如白北斗、天王神獸,這些比月光龍更實用呢!
作者: KAM    時間: 2011-4-18 12:46

天王神獸+月光神龍就可以狂彈,好明顯彈得勁過月光龍,月光龍唯一優勝地方就係lv1就有回復效- -
作者: CYPHER    時間: 2011-4-18 17:49

QUOTE:
原帖由 KAM 於 2011-4-18 12:46 發表
天王神獸+月光神龍就可以狂彈,好明顯彈得勁過月光龍,月光龍唯一優勝地方就係lv1就有回復效- -

月光神龍都是LV1有對方攻擊時回復...
作者: 最後的外星人    時間: 2011-4-26 15:27

以下兩樣都要反白
月光龍勁d
月光神龍型d
作者: K-on    時間: 2011-4-26 20:23

月光神龍好小小....
一:有甲
二:月光龍D好野係月光神龍出現左....例如回復防人
所以月光神龍好小小....
作者: 豪豪BB    時間: 2011-4-28 15:03

月光龍勁好多啦!!!!
作者: 巡音流歌    時間: 2011-4-28 16:17

QUOTE:
原帖由 豪豪BB 於 2011-4-28 15:03 發表
月光龍勁好多啦!!!!

[處罰原因:灌水-你發表的回文公式化/缺乏個人感想/過於簡單/無重點/內容空泛!]((((被踢
講下笑
月光龍感覺上
唔合體都唔係點有用
作者: s37263726    時間: 2011-10-27 18:35

QUOTE:
講下笑
月光龍感覺上
唔合體都唔係點有用

個人認為月光神龍都係, 我唔合都可以彈怪, 但你唔合就得白甲
唔合的話月光龍強d(可以配冰原or機械神)
但月光神龍好在近乎必彈一隻, 月光龍唔一定彈到但有清場可能
最大問題係月光龍個效唔係戰鬥時而偽防禦時, 冇月光神龍攻防都可以

個人認為月光龍係防禦用而月光神龍可攻可守
(話說日本排名投票中, 月光龍第4, 月光神龍第6)

不過點解月光龍進化成月光神龍仲左廢少少.......
而太陽龍進化成太陽神龍之後勁左成倍......

作者: giantherotitus    時間: 2011-10-29 11:33

月光龍勁D,
月光神龍彈hand能力不夠月光龍好,
而月光神龍的裝甲好難用(unless 你有很多不同color的brave)

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0