標題: 最有代表性的綠色X稀有卡 [打印本頁]

作者: jesseho    時間: 2011-4-18 21:06     標題: 最有代表性的綠色X稀有卡

不論是貴卡還是平卡,
總之能用的X卡就是好卡。
作者: pangbi    時間: 2011-4-18 22:12

選項 6 : BS07-X26 剣王獣ビャク・ガロ        
選項 7 : BS08-X31 ブラックタウロス大王        
選項 8 : BS09-X37 終焉の騎神ラグナ・ロッӞ
作者: CYPHER    時間: 2011-4-18 23:07

第1隻一定是大公,作為第1張綠X本身就是最能夠代表綠色
第2張是天帝,因為是第2代的第1張綠X,加上帶有第2代屬性能力暴風
第3張是星騎士,由於就效果來說巨蟹只能算是一張普通的光導X,完全無法象徵綠色,所以繼承蠻騎士的星騎士是第3張有代表性的X
作者: 真`    時間: 2011-4-18 23:23

綠色特點就是上core嘛
請大家看看那張X能上core
那張就是能代表綠色的X
(終焉可不計算哦...要用白色的鐵騎皇轉召才能上core...犯規!)
作者: jsclss    時間: 2011-4-19 17:38

蛮騎士ハーキュリー ggood!
作者: 刺殺    時間: 2011-4-19 17:50     標題: re

キングタウロス大公 攞core王
天帝 暴風王
大王 強力穿心王
LIKE
作者: 巡音流歌    時間: 2011-4-27 20:08

今日40蚊抽2包bs11
抽到星騎士ハーキュリーΩ-口-
感覺上冇乜用
作者: 豪豪BB    時間: 2011-4-28 15:00

キングタウロス大公
剣王獣ビャク・ガロ
巨蟹武神キャンサード
作者: jsclss    時間: 2011-4-30 10:12

BS07-X26 剣王獣ビャク・ガロ GD><
作者: 壞人    時間: 2011-5-1 19:40

天帝ホウオウガ 
大王
大公
最代表(最勁都係劍王
作者: 巡音流歌    時間: 2011-5-3 15:26

點解我2包BS11抽到
星騎士ハーキュリーΩ
仲要唔岩我副綠DECK
作者: sIu小vic    時間: 2011-5-6 23:55

天帝............
作者: supersaw    時間: 2011-5-20 23:33

巨蟹武神キャンサード勁啊
綠甲無視.食要食3血啊 bizzard wall無視因為係拉血 一個宇:勁
作者: K-on    時間: 2011-6-15 06:46

沒甲蟲.....- -
作者: 浩然    時間: 2011-6-15 07:40

キングタウロス大公
剣王獣ビャク・ガロ
巨蟹武神キャンサード
作者: 阿偉    時間: 2011-6-15 08:04

選項 1 : BS01-X03 キングタウロス大公
選項 6 : BS07-X26 剣王獣ビャク・ガロ
選項 10 : BS11-X03 星騎士ハーキュリーΩ
作者: BS之王    時間: 2011-6-15 12:00

巨蟹武神キャンサード
作者: jsclss    時間: 2011-6-23 23:32

冇大公5會有穿心
作者: lokyin124    時間: 2011-6-24 04:31

大王,人地比我地擋爆,之後扣生命,移兩粒去空間,之後回復再打,屈死...
作者: 須世理    時間: 2011-6-24 08:18

QUOTE:
原帖由 supersaw 於 2011-5-20 23:33 發表
巨蟹武神キャンサード勁啊
綠甲無視.食要食3血啊 bizzard wall無視因為係拉血 一個宇:勁

拉血 但冇代表性=_=
綠色既代表係穿心 唔係拉血
加上 比起拉血 佢更特出既係作為一隻光導x既能力
作者: Jazz1228    時間: 2012-1-14 09:51

神速:蛮騎
低core神速湧怪,非常配合初代綠色打法
星騎都無怇咁表代
可惜時日太快〜
作者: 極限W天馬    時間: 2012-1-14 11:00

我認為係咁既:
第一期(突破)
キングタウロス大公,第一張綠X,系統同時為殼蟲•劍獸,兩者方面都有好大支援,
召喚時效果Core推進,召喚佢果陣自己埸上應該都有5少既綠色Spirits,所以最少係碼可以推到上
LV2,而LV3需要9粒Core可能需要等下一次自己既回合先可以升上,但係可以配合自然之力(BS02-097)升上LV3,初期黎講BP12000已經係好高既BP,如果破壞對手Spirit既同時仲可以直打Life。
第二期(激霸)
剣王獣ビャク・ガロ ,最大可能只需4Core召喚(+埋為持LV1既Core),LV1已有7000既中上等BP,
雖然睇落LV1得個暴風2,但係升到LV2配合自己既暴風2又多左打法,由於攻擊時如果對手選擇用Spirit防禦,就要疲勞對手Spirits,相反,對手用Life擋,只需將1粒Core移至廢棄區,就可彈人地2張非轉召Spirits,可阻礙對手既"步處"
第三期(Brave)
星騎士ハーキュリーΩ,效果睇落普通,但係Life得3或以下既時候,只需2Core神速召喚,合體時效果冇分自己定對手既階段,可配合小型神速(如:MachG)作出適當既攻擊或防禦。
作者: sowingtak    時間: 2012-1-15 20:58

如果講代表性,我覺得星騎唔及獨眼武神,獨眼武神又有得加晶又有得穿心,而星騎士只是神速而已,比較之下,獨眼武神更能顯出綠色的本能
作者: 賣不出的金牛    時間: 2012-1-15 21:23

樓上可能睇留左,
雖然我唔係玩開綠色,
但以論點黎睇:
獨眼武神固然係有加晶同穿心既能力,
但星騎士亦都有【神速】同個體回復能力。
兩者突破方式唔同,但星騎擁有綠色稀有既減輕能力~
而且論整體,一副殼蟲殼人冇左獨眼武神固然係會弱左,
但殼蟲殼人既攻擊力根本唔高,加上本身這個系統目的就係為左掙core,
獨眼武神既穿心能力實在難以發揮。
而對比星騎士,【神速】無時無刻都要依賴地卡效果,
冇左星騎士,不論攻防都一定會減半。
而且回復能力更有同期既【神速】brave支援tim~
所以我反而覺得相比獨眼武神,星騎士更可以顯出佢係綠色中既地位。
然而,兩者只要冇左brave,實力上都不相伯仲…
作者: 吉村褲浪    時間: 2012-4-4 18:35

代表性唔=勁..

綠色代表性既
肯定係
第1隻係蛮騎士..相信冇人唔識,d人又係鐘意佢夠型.
第2隻係天帝..唔洗講..幾個時代前屈機屈到冇朋友
第3隻係大公..拎core王...代表中既代表
作者: 巡音流歌    時間: 2012-4-5 23:42

這張吧
作者: 0301054    時間: 2012-4-6 14:01

講代表性梗係終焉の騎神ラグナ・ロッ啦
昆CORE,疲怪,回復
一次滿足你三個願望
作者: kenny2506    時間: 2012-4-6 22:06

點解要考古?
吾考要死咩?
作者: kkk19980630    時間: 2012-4-12 00:57     標題: 回復 #12 sIu小vic 的帖子

這forum有多少sone~~~
肯定係大公同巨蟹
大公有綠色的基本效果
加core同穿心
而巨蟹也算為綠色帶來轉變
不再輸比可惡的綠甲
作者: 囧左    時間: 2012-4-22 10:39

最衰冇烈霸~唔係我實投佢~
作者: kaimingken    時間: 2012-4-22 12:48

唔好考古
e個講港板
作者: chiuchiutom    時間: 2012-4-22 12:53     標題: 回復 #28 kenny2506 的帖子

說得好好.............................
作者: pato    時間: 2013-4-29 15:29

那就當然是蜂王
作者: 故紙    時間: 2013-4-29 18:30

隔成年都要考古,直頭唔係考古,係挖墳

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0