標題: 問定先 [打印本頁]

作者: Mark    時間: 2010-7-6 21:36     標題: 問定先

1.如果我用bs05-069(觀看自己牌組上3張卡,當中有【轉召】的靈魂卡時,可以不用支付資源及發揮【轉召】召喚其中一隻靈魂。其餘的卡全部捨棄。因此效果召喚的靈魂,於結束階段時返回自己牌組下。)召喚超神星龍,咁樣超神星龍既轉召效果會唔會發動(我指回血直至有5粒生命既那個效果)

2.空帝龍騎個效果,如果大家bp相同,對方唔防禦,咁對方使唔使扣血

3.暴ろホギ墓石如果係雙方戰鬥階段,我既spirits因為失去core而破壞,我可唔可以抽卡
如果可以,咁我既spirits因為我用魔法而令到我既spirits失去core破壞,咁暴ろホギ墓石仲可唔可以發動效果
作者: 義經    時間: 2010-7-6 21:44

QUOTE:
原帖由 Mark 於 2010-7-6 21:36 發表
1.如果我用bs05-069(⑥僥蘆G召喚的靈魂,於結束階段時返回自己牌組下。)召喚超神星龍,咁樣超神星龍既轉召效果會唔會發動(我指回血直至有5粒生命既那個效果)

2.空帝龍騎個效果,如果大家bp相同,對方唔防禦,咁對 ...

1:唔得,只定名轉召先有效果

2:唔清楚

3:早以說明因core不足維持1lv而令怪物離場,不等如破壞
作者: darkload    時間: 2010-7-6 22:01

2唔使
作者: 初優    時間: 2010-7-6 22:01

咇咇咇.
補答
2.唔洗
因為以下亦包括個個數,
作者: smallbilly    時間: 2010-7-6 22:17

上兩樓同時答
作者: 義經    時間: 2010-7-6 22:18

2人已經接近完全同步!
作者: smallbilly    時間: 2010-7-6 22:20

二人合一-------dark優
作者: 12334566    時間: 2010-7-7 00:00

a...3 maybe can la..because 破壞 means also change cores,but u can not use 破壞時效果
(spirit itself)
作者: kit_5023    時間: 2010-7-7 10:17

兩個人都系 發表於 2010-7-6 22:01
作者: Mark    時間: 2010-7-7 11:53

多謝晒你地

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0