標題: [日板] 組deck,高手入 [打印本頁]

作者: smallbilly    時間: 2010-7-16 09:21     標題: 組deck,高手入

組一副好deck要有咩元素呢?
作者: darkload    時間: 2010-7-16 09:39

QUOTE:
原帖由 smallbilly 於 2010-7-16 09:21 發表

要有靈魂,魔法同場地
作者: giantherotitus    時間: 2010-7-16 15:54

high bp and even distuibrition of spell, nexus and spirits
作者: 1234    時間: 2010-7-16 18:12

副deck要維持o係40張
作者: clancy    時間: 2010-7-16 19:02

QUOTE:
原帖由 smallbilly 於 2010-7-16 09:21 發表

要有成立既combo
主力combo有殺傷力,而且成立率高
最好3張卡內成立combo

主力卡盡量齊3

仲要冇自傷矛盾既問題(如:自身打低cost 而入天x勇者,火焰龍捲)
雖然百識大賽冠軍副預賽deck係咁

QUOTE:
原帖由 darkload 於 2010-7-16 09:39 發表
要有靈魂,魔法同場地

我副deck係一副差deck~"~
一個場都冇~"~

作者: Evil    時間: 2010-7-17 00:38

QUOTE:
原帖由 clancy 於 2010-7-16 19:02 發表

要有成立既combo

主力卡盡量齊3

仲要冇自傷矛盾既問題(如:自身打低cost 而入天x勇者,火焰龍捲)

自傷矛盾既問題最好吾好太多就得 ..
( fun deck 另計~~ )
作者: 大口仔    時間: 2010-7-21 19:22

有Spirits,Nexus,Magic
作者: 義經    時間: 2010-7-21 19:28

QUOTE:
原帖由 clancy 於 2010-7-16 19:02 發表

要有成立既combo

主力卡盡量齊3

我副dec ...

唔需要同無好似係兩回事...

對住主力破壞場地既卡組

你既卡組更有優勢......

=================================

愛』

先係一副DECK既重點

=================================

我依定副DECK主力打3COST

最強主力係消滅所有3COST以下怪獸

但絕對唔係矛盾!

作者: bfire555    時間: 2010-7-21 19:43

QUOTE:
原帖由 大口仔 於 2010-7-21 19:22 發表

唔唔....
唔錯~!唔錯~!
組一副好deck要有Spirits,Nexus,Magic 的元素
作者: clancy    時間: 2010-7-23 07:49

QUOTE:
原帖由 義經 於 2010-7-21 19:28 發表
唔需要同無好似係兩回事...
『愛』

先係一副DECK既重點

我需要嫁 不過真係冇動力比我去入紫色場地
我對我副deck既愛係無可比擬

QUOTE:
原帖由 大口仔 於 2010-7-21 19:22 發表

QUOTE:
原帖由 bfire555 於 2010-7-21 19:43 發表

唔唔....
唔錯~!唔錯~!
組一副好deck要有Spirits,Nexus,Magic 的元素

我真係冇Nexus呢......orz 唔通我果副真係一副差勁既deck

===========迷之聲分間線===========
好像在推廣不使用場地卡呢
作者: darkload    時間: 2010-7-23 08:36

QUOTE:
原帖由 clancy 於 2010-7-23 07:49 發表

我真係冇Nexus呢......orz 唔通我果副真係一副差勁既deck

===========迷之聲分間線 ...

你為左隻冥勇士....................
作者: clancy    時間: 2010-7-23 08:57

QUOTE:
原帖由 <i>darkload</i> 於 2010-7-23 08:36 發表<br />
你為左隻冥勇士....................

<br />
為左佢既話我就入3啦
但係我副deck得2隻冥勇士啵
作者: 35676737    時間: 2010-7-25 08:13

龍捲火焰+封印之魔X書
作者: 沉睡的猛虎    時間: 2010-7-25 10:29

QUOTE:
原帖由 clancy 於 2010-7-23 07:49 發表

===========迷之聲分間線 ...

我果副都不過系要千本槍姐...唔再玩系統...

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0