標題: 新版規??? [打印本頁]

作者: alienccy0322    時間: 2011-6-12 11:06     標題: 新版規???

買賣區新版規 係咪唔俾推post??
我推唔到
作者: 殘影    時間: 2011-6-12 11:11

係唔比回覆
作者: 熊仔1997    時間: 2011-6-12 11:13

我都推5到,算la,你兩日開一次一樣ge 買賣post la
作者: 殘影    時間: 2011-6-12 11:18

根本就係要你咁, 佢唔想出罵戰/影響他人交易既留言
作者: marcohung    時間: 2011-6-12 11:22

咁咪要每日都開POST?..不過你都有問題..每人1個星期只可以開一次~
作者: alienccy0322    時間: 2011-6-12 11:31     標題: battle spirits

咁我個post咪沉到底
作者: 殘影    時間: 2011-6-12 12:14

QUOTE:
原帖由 marcohung 於 2011-6-12 11:22 發表
咁咪要每日都開POST?..不過你都有問題..每人1個星期只可以開一次~

呢家轉左做2日開一post啦,大佬=]
作者: 7040    時間: 2011-6-12 12:27

十個有七個都gag唔倒新版規
買賣區只可以兩日開一個post(問價區除外)
唔可以係post裡面留言(無論自己定人地,總之係人都唔得)
即係話一個post得一樓
唔有會二、三、四樓

作者: 最後的外星人    時間: 2011-6-12 13:06

QUOTE:
原帖由 7040 於 2011-6-12 12:27 發表
十個有七個都gag唔倒新版規
買賣區只可以兩日開一個post(問價區除外)
唔可以係post裡面留言(無論自己定人地,總之係人都唔得)
即係話一個post得一樓
唔有會二、三、四樓

終於有個正常人出嚟喇=.=
呢d中文水平(
新版規)應該有博士級
如果唔係點會冇人睇得明……

作者: mons    時間: 2011-6-12 14:37

即是這樣,正體中文書面語有這麼難懂嗎?你們寫作也是用正體中文書面語吧?說實話,要不是網絡文是無可避免的潮流且大眾有用的權利,我老早就想禁止使用這些令人腦殘的文法。自己中文不好不應去指責別人的文筆好而是應該去改進自己!
作者: clancy    時間: 2011-6-12 14:47

QUOTE:
原帖由 mons 於 2011-6-12 14:37 發表
即是這樣,正體中文書面語有這麼難懂嗎?你們寫作也是用正體中文書面語吧?說實話,要不是網絡文是無可避免的潮流且大眾有用的權利,我老早就想禁止使用這些令人腦殘的文法。自己中文不好不應去指責別人的文筆好 ...

這個是近朱者赤的例子

而某人連版規都沒看清楚就來回覆....
明明由10條變成9條
作者: 最後的外星人    時間: 2011-6-12 15:39

QUOTE:
原帖由 mons 於 2011-6-12 14:37 發表
即是這樣,正體中文書面語有這麼難懂嗎?你們寫作也是用正體中文書面語吧?說實話,要不是網絡文是無可避免的潮流且大眾有用的權利,我老早就想禁止使用這些令人腦殘的文法。自己中文不好不應去指責別人的文筆好 ...

唉……
宜家我間垃圾學校十個有八個都係小學_(唔怕講埋名 有個福字喺頭  正垃圾)
作文又口語又書面語
同佢地講盡量唔好咁佢地鬧返我轉頭
佢地話好正常冇問題
仲有
寫字筆劃錯曬又話冇所謂
真係……
冇野好講
作者: marcohung    時間: 2011-6-12 16:22

咁咪姐係只可以2日推一次囉~~..........其實小弟冇睇過個.....只係聽一地講~~~

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0