標題: 重複效果?? [打印本頁]

作者: ohiamwin    時間: 2010-8-23 21:53     標題: 重複效果??

地卡可唔可以重複效果,e.g.場上有兩張時止まりの氷原,我係唔係可以防禦的靈魂BP+2000
如果可以重複效果,場上有兩張魔帝の墓標,敢..........
作者: darkload    時間: 2010-8-23 21:58

理論上可以
作者: superking    時間: 2010-8-23 22:29

QUOTE:
原帖由 ohiamwin 於 23/8/2010 21:53 發表
地卡可唔可以重複效果,e.g.場上有兩張時止まりの氷原,我係唔係可以防禦的靈魂BP+2000
如果可以重複效果,場上有兩張魔帝の墓標,敢..........

時止まりの氷原+是BP,這是可以重複的效果,但魔帝の墓標係指定卡上面得一粒CORE嘅卡.
其實幾乎所有地卡的LV1效果不會影響對方的時候,這些效果都應該可以重複的,
但是像魔帝の墓標等,LV1的效果會影響對方,所以(據我所知)全部都不可以重複效果
作者: ohiamwin    時間: 2010-8-23 22:41     標題: 回復 #3 superking 的帖子

謝謝superking兄
作者: 天才BS迷    時間: 2010-8-23 22:53

時止まりの氷原+是BP,這是可以重複的效果
作者: 初優    時間: 2010-8-23 22:55

請問你問1lv定係2lv.
2lv係可以重疊..
作者: smallbilly    時間: 2010-8-23 22:57

1lv都可以重疊....不過冇意思
作者: mons    時間: 2010-8-23 23:00

其實全部可以重複的
只是重複發揮時有機會解決失敗
[Lv1-Lv2]『雙方戰鬥階段』只有一個core的靈魂不可作出攻擊或防禦。 ---> 重複後和沒有重複時沒分別
[Lv2]『雙方戰鬥階段』從作出攻擊宣言的靈魂上移一個core至Trash。 ---> 重複時,第2次有機會解決失敗,因為第一次發揮效果時有機會殺了該靈魂

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0