標題: P028第一張合體卡片的卡表及Brave使用教學 [打印本頁]

作者: Mark1469    時間: 2010-8-26 07:57     標題: P028第一張合體卡片的卡表及Brave使用教學

編號卡名(日文)卡名(英文)卡種COST輕減COST
P028銀装合体シールド・ドラゴン暫未清楚Brave41
LV1合體屬性系統收錄
3000+3000甲龍kerokeroa10月號
效果
《合體條件:COST4以上》
《合體的時候》【裝甲:白】這個Spirits,不受到對方的白Spirits/Nexus/Magic的效果影響。

稀有度
P
真係唔好意思,日本官網仲未公佈英文名,幅圖太細又睇唔到
呢個P028係琴日官網先出(好似係=.=)
睇黎Brave係可以當Spirits用,而且可以同Spirits合體

呢個就係教學
可以睇到合體的方法
據可靠消息透露,上面果2張卡會收錄係SD03
由於要比大家睇哂,所以縮細左
睇唔到,請去
http://www.battlespirits.com/pdf/rule_brave_play.pdf

作者: yin199836    時間: 2010-8-26 09:18

太陽龍同牙皇係要買sd03 先有
太陽龍冇睇錯係m黎
作者: smallbilly    時間: 2010-8-26 09:33

結果又係混色...有少少sad
作者: 青鬼    時間: 2010-8-26 10:19

自碌5支deck面,然後reload,勁野

太陽龍lv1,lv2效果貌似指定攻擊,合體效果就好似係燒一隻9000

作者: djerry    時間: 2010-8-30 21:50

英文名係The FangEmperor Cerbelord
作者: s20021213    時間: 2010-8-31 07:10

我想知會唔會有合左體既圖睇
作者: Alex21    時間: 2010-10-16 00:54     標題: 55

me too!!!!!!

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0