標題: [日板] 紅色神將 [打印本頁]

作者: 閃中閃    時間: 2010-9-7 21:05     標題: 紅色神將

http://www.battlespirits.com/mydeck/src/1283860263.html
作者: starly    時間: 2010-9-7 21:10

作者: mons    時間: 2010-9-8 00:40

簡直像一點清泉~
很有水準的deck
但有2個問題想問
1. 在你的實戰經驗中,2隻聖皇會不會有點卡手?
2. 完全沒有bs08和09的卡?因為我覺得可以下雷帝龍騎和勇者皇
作者: clancy    時間: 2010-9-8 00:42

我的是污水嗎-.-?
作者: mons    時間: 2010-9-8 00:53

QUOTE:
原帖由 clancy 於 2010-9-8 00:42 發表
我的是污水嗎-.-?

nonono
是太多彩虹般的deck了......
你的是精品呢~
(反觀好像我沒多少正正常常的deck= =")
作者: 閃中閃    時間: 2010-9-8 05:26

哈哈~唔係話清泉,,只係睇吓有咩可以再改善姐
1. 在你的實戰經驗中,2隻聖皇會不會有點卡手?
兩聖皇預計中一定會卡手...我打deck個陣兩隻上曬手間唔中都試過
但我既觀點係寧願多到棄,都唔好上唔到手..始終依張野賺咭差方面太強
死一隻轉出嚟講緊起碼ko左對手5~6獸..賺到笑..
2. 完全沒有bs08和09的卡?因為我覺得可以下雷帝龍騎和勇者皇
其實都有睇過第8,9d咭..但整體感覺都係玩星龍,龍帝之類既野先岩用
依副野始終打既係古龍,神將依d舊少少既系統..新set咭唔係幾銜接到呢(笑
雷帝原本有入2..但打打吓感覺上可以召得佢上場既時間怪怪地
前期:係都出細分獸,地或者神將個d啦..
中期:好彩既行既寶座殺緊獸,差d既都用緊magic炸緊獸..
後期:一係已經羸左,一係聖皇,激神皇出緊嚟..更加唔會用佢
所以就放棄lu...=3=
作者: darkload    時間: 2010-9-8 10:50

龍火好像比不上V火吧?這是nds版嗎?是的話怎麼不用極帝龍騎?
話說1分獸大多吧,怎麼沒有炸地爬獸?
作者: 閃中閃    時間: 2010-9-9 02:23

龍火其實主要係因為最多炸3隻怪..=.=
極帝龍騎係..?未見過既..咩嚟嫁
怎麼沒有炸地爬獸?<---之前係佢同恐龍人2選1
之後選了恐龍人前期大力d...話說依兩日收多張v火了
作者: smallbilly    時間: 2010-9-9 13:37

道化女都3會唔會太多....

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0