標題: 召效 [打印本頁]

作者: anson117    時間: 2013-1-9 00:04     標題: 召效

召效是放左晶核先發定發左先放?
BS08-066沉睡于海底的古代都市
LV1 自己召唤持有系统:「异合」的战魂的时候、从空间把1个晶核移至自己的预备区。
咁召異合合體時可唔可以从空间把1个晶核移至自己的预备区?
比左錢之後,係馬上發效定放左晶核之後先發??
作者: ArWai    時間: 2013-1-9 00:10

修例後
召spirits時
召喚宣言>計輕減>支付cost>成功召喚>最後先發召時效果

所以星魂鳥唔可以第一個回合召喚,即使可以叉1粒core
而第一個回合只set都市之後,理論上係做唔到其他野

所以比左錢之後>效左core升1lv>發召效
作者: CYPHER    時間: 2013-1-9 02:26

QUOTE:
原帖由 ArWai 於 2013-1-9 00:10 發表
修例後
召spirits時
召喚宣言>計輕減>支付cost>成功召喚>最後先發召時效果

所以星魂鳥唔可以第一個回合召喚,即使可以叉1粒core
而第一個回合只set都市之後,理論上係做唔到其他野

所以比左 ...

修例只限BRAVE咋
SPIRIT你唔放CORE上去點叫完成召喚呀咪玩啦
作者: anson117    時間: 2013-1-9 12:20

姐係SPIRIT要放左CORE先用召效
而BRAVE係用左召效先放CORE
召唤=放左CORE先完成

作者: ghgh8360    時間: 2013-1-9 14:07

QUOTE:
原帖由 anson117 於 2013-1-9 12:20 發表
姐係SPIRIT要放左CORE先用召效
而BRAVE係用左召效先放CORE
召唤=放左CORE先完成

BRAVE都要放左CORE先有召效, 除非直合
=================================
冇得拎CORE
作者: CYPHER    時間: 2013-1-9 17:26

QUOTE:
原帖由 ghgh8360 於 2013-1-9 14:07 發表

BRAVE都要放左CORE先有召效, 除非直合
=================================
冇得拎CORE

BRAVE原本係先發召喚效再完成召喚
改例後變成先完成召喚再發召喚效
自己唔上網睇仲要話人

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0