標題: 馬神彈FAKE人!? [打印本頁]

作者: abcd61536127    時間: 2013-2-11 19:50     標題: 馬神彈FAKE人!?

系 BATTLE SPIRITS BRAVE 50集入面,巴落尼用C機合破法獵鷹打過去,彈神得翻1滴血
之後彈神用DELTA BARRIER令自己5會變0血...但系C機有重裝甲白,應該5收DELTA BARRIER的影響先系,但系C機一樣打5到血,求高人解答
作者: 火神乂囧    時間: 2013-2-11 19:51     標題: Re: 回復

你都識講啦,令自己...
作者: 左翔太郎    時間: 2013-2-11 19:52

delta是影響自己,又唔係指定對手spirits
作者: abcd61536127    時間: 2013-2-11 20:03

但系有話对手的战魂/魔法效果和、对手的费用为4以上的战魂的攻击,即系有影響到對手的SPIRITS啦
作者: loimanho    時間: 2013-2-11 20:08

QUOTE:
原帖由 abcd61536127 於 2013-2-11 20:03 發表
但系有話对手的战魂/魔法效果和、对手的费用为4以上的战魂的攻击,即系有影響到對手的SPIRITS啦

佢係話“自己唔會比对手的战魂/魔法效果和、对手的费用为4以上的战魂的攻击令自己生命值變為0”,而唔係“令对手的战魂/魔法效果和、对手的费用为4以上的战魂的攻击不能令自己生命值變為0”

作者: sam9074    時間: 2013-2-11 20:08

QUOTE:
原帖由 loimanho 於 2013-2-11 20:08 發表

佢係話自己唔會比对手的战魂/魔法效果和、对手的费用为4以上的战魂的攻击令自己生命值變為0

咁個magic係对自己lift
作者: k-on!!    時間: 2013-2-11 20:11

你咪唔好信囉
三角都無target對面怪
佢淨係話對面唔會令"自己"Life變0
作者: abcd61536127    時間: 2013-2-11 20:12

5該各位 THX A LOT!

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0