標題: Burst+Brave [打印本頁]

作者: kekepalo    時間: 2013-2-14 22:18     標題: Burst+Brave

1.Burst下面的效係唔係Magic?2.Brave冇合體,係唔係spirits狀態,可唔可以用炸spirits效去炸?THX
作者: DevilHo    時間: 2013-2-14 22:21

1.Burst not=magic ok?
你個張係magic既burst就係magic
無話上下面個效
2,係,可以
作者: loimanho    時間: 2013-2-14 23:17

補充一句,magic的burst係magic,但係你如果是以burst發動的形式開效的話,不會視為使用magic,只視為burst發動
作者: ArWai    時間: 2013-2-15 08:46

1.burst效果並沒有改變卡牌本身的種類
本身卡牌係咩種類就是咩效果
即係spirits 的burst效果就是spirits效果
magic的burst效果就是magic效果

2.brave效果只出現係brave的召喚時效果或brave的burst效果
其他狀態的brave一律視作spirits/spirits效果
包括合體後及spirits狀態
作者: kekepalo    時間: 2013-2-15 09:49

OH,我明啦,THX~

作者: 中野梓    時間: 2013-2-15 10:13

QUOTE:
原帖由 ArWai 於 2013-2-15 08:46 發表
1.burst效果並沒有改變卡牌本身的種類
本身卡牌係咩種類就是咩效果
即係spirits 的burst效果就是spirits效果
magic的burst效果就是magic效果

2.brave效果只出現係brave的召喚時效果或brave的burst效果
...

你錯了!把有burst效的magic set burst 的話,發動burst時上下效均當作burst,即是俊星流沒有用,當然spirits set burst後爆發也不是計spirit的召喚時效果,而是burst效果
作者: ccya03064    時間: 2013-2-15 10:27

樓上5好亂吠,看清楚人地講咩先好吠
作者: kekepalo    時間: 2013-2-15 10:58

係咩??

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0