標題: 我想問沉默之壁同依幾張有咩分別? [打印本頁]

作者: puppydog    時間: 2013-4-8 12:18     標題: 我想問沉默之壁同依幾張有咩分別?

沉默之壁同热情的微笑,绝甲冰盾,反向到底有咩分別???
作者: 灼眼的夏娜    時間: 2013-4-8 12:22

名唔同色唔同效唔同
得閒上官綱睇卡效啦
作者: puppydog    時間: 2013-4-8 12:27

就係唔係好明個卡效
由其係热情的微笑同反向点,
アルカイックスマイル / 热情的微笑
 战斗解決時、BP比后战斗完结。
リバーサルポイント / 反向点
战斗解决时、不进行BP比而结束战斗。
姐係热情的微笑的話一定要用戰魂阻擋先可以發動?
咁反向點係唔係隻戰魂唔會破壞?
战斗完结同结束战斗的意思係指結束攻擊階段?
作者: abc226023    時間: 2013-4-8 12:53

熱情的微笑-當你的spirits 攻擊比對手阻擋果時!用熱情的微笑可以當冇時發生,即系你的spirits 同人地的spirits 都吾會破壞!( 吾等於戰鬥階段完結,人地可以繼續打)
絕甲同沉默之壁 戰鬥完結turn end (反向點我冇見過...)
作者: puppydog    時間: 2013-4-8 13:30

唔該哂呀,
有冇人可以解答反向點同热情的微笑有咩分別?
作者: s041529    時間: 2013-4-8 14:57

代數代數代數代數代數代數代數代數代數代數代數代數
作者: aacc8430    時間: 2013-4-8 17:26

兩個個效一樣架-,-
有時唔好乜都信強國網
バトル解決時、BPを比べずにバトルを終了させる。

姐係話 當一隻spirits同一隻spirits準備隻抽喇(戰鬥解決:戰鬥對象分明)
用呢張野就可以唔洗bp比拼,直接打完,兩隻都唔洗死

沉默之壁比絕甲多個輕減
絕甲比沉默之壁多左個可以加1血嘅burst效 但少左個輕減
兩個效一樣
作者: puppydog    時間: 2013-4-8 20:01

明白,感謝各位

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0