標題: 冰霸...五輪轉生炎一問.... [打印本頁]

作者: Diend獵騎    時間: 2013-5-12 11:30     標題: 冰霸...五輪轉生炎一問....

冰霸自己開出黎之後有冇得set burst?英雄龍死左,五輪上返場有冇得炸9000以下?

卡牌效果:這個turn之內/這場戰鬥之內 係唔係發動ED效果慨卡比人炸左效果仲係度?
eg.光輝大銀河 扔左光導bump左6000 之後光輝比人炸左仲有冇得+6000&SYMBLE?
    mk-2 疲勞光導幸星魂+3000 後被炸 效果仲係唔係度?
    Chiyu look5張後被雙光炸仲有冇個效?
謝!

作者: 蕭雞    時間: 2013-5-12 11:43

兩個都係冇!!!!!!!
作者: 暴風之君    時間: 2013-5-12 11:58

卡牌效果:這個turn之內/這場戰鬥之內 係唔係發動ED效果慨卡比人炸左效果仲係度?
eg.光輝大銀河 扔左光導bump左6000 之後光輝比人炸左仲有冇得+6000&SYMBLE?
    mk-2 疲勞光導幸星魂+3000 後被炸 效果仲係唔係度?
    Chiyu look5張後被雙光炸仲有冇個效?

冇,比個例子,就好像有個巫師起左個結界,個巫師死左個結界就冇。
作者: Diend獵騎    時間: 2013-5-13 19:10

之前開過post有人話有...
最近又遇到同樣問題...想問清楚D
加上BS跟巫師沒關係吧= =
作者: victor2646    時間: 2013-5-13 20:10

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2013-5-13 19:10 發表
之前開過post有人話有...
最近又遇到同樣問題...想問清楚D
加上BS跟巫師沒關係吧= =

他用巫師作比喻
作者: timmy98bb    時間: 2013-5-14 19:30

我確實告訴你

冰霸自己開出黎之後有冇得set burst?
冇,因為冰霸開發動原burst效,出左黎,已經唔係開burst,所以冰霸自己開出黎之後冇得set burst

英雄龍死左,五輪上返場有冇得炸9000以下?
冇,呢個好難解比你聽,總之冇(face to face就講倒比你聽)

eg.光輝大銀河 扔左光導bump左6000 之後光輝比人炸左仲有冇得+6000&SYMBLE?有效果開左就係開左,eg:唔通chiyu開效回左格血,之後chiyu死左,格升又要放番上空間?

mk-2 疲勞光導幸星魂+3000 後被炸 效果仲係唔係度?係度,因為效果開左就係開左,同上

Chiyu look5張後被雙光炸仲有冇個效?呢個唔得,因為chiyu個效係"這隻合體spirit攻擊時",Chiyu look5張後,隻合體spirit的合體被雙光炸左,變成左spirit而唔係合體spirit,所以唔得
作者: timmy98bb    時間: 2013-5-14 19:35

QUOTE:
原帖由 victor2646 於 2013-5-13 20:10 發表

他用巫師作比喻

你阿媽生左你,你阿媽死左你就冇,

唔係咖嘛!!!!!!

唔好用D咩鬼比喻啦,
作者: coc    時間: 2013-5-14 21:11

QUOTE:
原帖由 timmy98bb 於 2013-5-14 19:35 發表

你阿媽生左你,你阿媽死左你就冇,

唔係咖嘛!!!!!!

唔好用D咩鬼比喻啦,

你阿媽養你
你阿媽死左你就冇人養
(要有持續關係)
作者: timmy98bb    時間: 2013-5-15 17:30

QUOTE:
原帖由 coc 於 2013-5-14 21:11 發表

你阿媽養你
你阿媽死左你就冇人養
(要有持續關係)

重點唔係呢個......算啦.

咁到底解唔解答倒樓主呢?正唔正確呢
作者: Diend獵騎    時間: 2013-5-25 10:47

QUOTE:
原帖由 timmy98bb 於 2013-5-15 17:30 發表

重點唔係呢個......算啦.

咁到底解唔解答倒樓主呢?正唔正確呢

哦~~~~
感謝 另外我想問
chiyu被炸後不是合體時所以lv12有得檔
咁光輝大銀河被炸後都唔再係lv2... mk-2被炸後都唔再係lv123....
chiyu個效果都係已經加左落去...點解上者被炸都有效果繼續?
感謝~~~~~~

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0