標題: [日板] 自閉deck [打印本頁]

作者: 某凱    時間: 2013-5-26 17:17     標題: 自閉deck

http://battlespirits.com/mydeck/decksrc/201304/1366376262.html
怎樣改和求評
作者: peterlam328    時間: 2013-5-26 17:50     標題: 回復 #1 某凱 的帖子

都係個句  如果人地出青玉+俊星流你就gg
作者: 輝輝    時間: 2013-5-26 18:03

QUOTE:
原帖由 peterlam328 於 2013-5-26 17:50 發表
都係個句  如果人地出青玉+俊星流你就gg

人地組自閉deck,你咁講,姐係唔鼓勵人地組自閉deck
一張additional colour+white hole,已破
不過,
如果比我,唔會用維利爾
因為會浪費time reap的3個位,同開局見到就gg
應該玩焰龍魔王,空帝咆哮比較實際
仲有石兵唔使打3,打1就ok,抽卡不夠,counter0/1/4天使不能下,會卡手(e家冇0/1/4怪,紫min3分,綠色6/7分)
如果係hk的話,有手颱同月光封,點解唔用
其次,就係諗番d情況出黎counter
最好加埋最後既攻擊手段(不過焰龍自閉,自己已經有攻擊有段)
作者: peterlam328    時間: 2013-5-26 19:24     標題: 回復 #3 輝輝 的帖子

但係我想講而+出左禁多hand唔受效果ge野 你好難1turn整死人
作者: 尊貴小學雞    時間: 2013-5-26 19:34

無知一問,點解無02企鵝都做到loop?
作者: peterlam328    時間: 2013-5-26 19:36     標題: 回復 #5 尊貴小學雞 的帖子

02企鵝loop唔到 只係幫+輕減
作者: peterlam328    時間: 2013-5-26 19:38     標題: 回復 #6 peterlam328 的帖子

回正題 你不如落張華實蝴蝶 禁會好d

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0