標題: [港板] 地龍deck(想用泥打比賽 [打印本頁]

作者: snn120    時間: 2013-6-26 18:47     標題: 地龍deck(想用泥打比賽

http://www.battlespirits.com/myd ... 306/1372243160.html
新手初試玩地龍
+1豆斗
前期:1,2COST偷血/地+brust
中期:突竜+炮龍清場/有地用死秤秤九刀龍 地龍2核+地卡效汁番九刀龍
中期:闇龍+刃狼/妖刀,兇龍強襲+妖刀
作者: 尊貴小學雞    時間: 2013-6-26 18:57

落sd17入面張r magic 卡

題外話,點解我成日見人出deck求教要括住寫用嚟打比賽,唔通唔比賽砌副deck有分別
作者: bb7628    時間: 2013-6-26 19:13

可能唔用黎比賽果副砌得較中等A_A,但比賽就砌得貴D,更勁A_A
作者: 尊貴小學雞    時間: 2013-6-26 19:22

唔係正常都砌得越勁越好咩,如果話打比賽知好多人用綠速落啲針紙就話啫,不過今年我估咩deck都有數目會幾平均
作者: snn120    時間: 2013-6-26 19:59

大大,離題了
我有副綠速,但係剩係用綠速WIN人好似冇乜成就感
之前我用副HK任生浪都6勝
作者: 故紙    時間: 2013-6-26 20:56

QUOTE:
原帖由 尊貴小學雞 於 2013-6-26 19:22 發表
唔係正常都砌得越勁越好咩,如果話打比賽知好多人用綠速落啲針紙就話啫,不過今年我估咩deck都有數目會幾平均

我想見到有導魔Deck成功打入頭32名 黃色比綠速白重欺壓咁耐,係時候翻生啦
作者: 尊貴小學雞    時間: 2013-6-26 21:26

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2013-6-26 20:56 發表

我想見到有導魔Deck成功打入頭32名 黃色比綠速白重欺壓咁耐,係時候翻生啦

可能多咗連鎖魔法, 係勁咗好多, 日本地區賽都有唔少魔法DECK, 但前題係有放浪者
我諗反而想獸會多, 黃暗劍太勁
作者: 故紙    時間: 2013-6-26 21:29

我估打二分既人都唔少.(魔導女皇對住黑天狐同綠速嘔白泡中)
至於連鎖魔法......我D魔法卡其實真係好削.........冇一張係劍刃篇.........全部上古篇星座篇......
作者: bb7628    時間: 2013-6-28 19:59

其實有無人見過大賽有人用紫色= =?(除不死鐵霸)

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0