標題: 基本問題 [打印本頁]

作者: nds1243    時間: 2013-7-20 20:43     標題: 基本問題

今日同個成日串人嘅小學雞打dk,我用副紫min召到8~9隻spirit出黎諗住湧過去(佢場上得番3隻spirit)
點知扣到佢得番1 life果陣,佢話:「場上唔可以召多過6隻spirit」仲話係官方比賽嘅規則。咁到底官方有冇「場上唔可以召多過6隻spirit」嘅規則?(比佢咁樣講一講搞到我宜家人都亂)
作者: lomingyu    時間: 2013-7-20 20:48

NO,召100000000000隻都得 :z22 :z22
作者: e8965700    時間: 2013-7-20 22:27

不嬲都係架啦,上次我召5隻spirits質柱都叫停我喇,差D打999
作者: 00高達    時間: 2013-7-20 22:35

你同對面講
「依家唔係官方比賽
我話事
唔到你唔俾」
雖然小弟不摟跟官規
===============
或者
「點知扣到佢得番1 life果陣,佢話:「場上唔可以召多過6隻spirit」仲話係官方比賽嘅規則。」
姐係攻擊階段啦
你同佢講
「你唔早d講
依家係攻擊階段
我番唔到轉頭(主要階段)
同埋我召果陣你唔單聲
召做出黎番唔到手牌喔(唔用效果)
呢d都係官方比賽規則黎架」

作者: a1331357    時間: 2013-7-20 22:48

點解唔比召多過6隻怪?
作者: 進擊的兵長    時間: 2013-7-20 23:29

有珠夠出,幾多隻都得嫁啦.....
作者: chungonion    時間: 2013-7-20 23:52

官方規則:
http://www.danielco.com.hk/card/battle_spirits/movie.html
叫個一條話最多召6隻spirit既小學雞食P.14  2147483648次
作者: 00高達    時間: 2013-7-21 21:40

對面有set暴風溪谷?(04彈U卡綠地,果名唔係記得號清楚)
Lv1效果
互相一個turn不能召喚超過5隻Spirit
得呢張卡效果係接近小學鷄既「要求」
可能佢用上腦
打Deck唔記得左落Deck
所以打打下話對面唔可以場上唔可以召多過6(?)隻spirit

作者: nds1243    時間: 2013-7-22 08:30

個小學雞仲有好多偉大事跡:
e.g.佢話強襲係疲MAGIC卡,再回復
作者: nds1243    時間: 2013-7-22 08:33

佢冇set暴風溪谷,就算有set都係限5隻,吾係6隻

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0