標題: [日板] 暫時是個慨念 [打印本頁]

作者: coc    時間: 2013-8-18 22:33     標題: 暫時是個慨念

http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201308/1376835276.html 利用黃色的牌疊技術,再使用開卡組效偷用魔法
主角是神閃月下
現在還未成事,因為感覺卡組缺乏了一點美感
所以,求評

作者: yan01101    時間: 2013-8-18 22:35

氷雪の勇者皇ウル+シユウ?
太陰の宮廷ch導化姫ブラックスター
退魔絶刀角?

作者: 壞人    時間: 2013-8-18 22:40

真係唔打雙翼?
抽得好慢
作者: coc    時間: 2013-8-18 22:45

冰雪蚩尤 後備打手
太陰宮廷有兩個效,可以做輕減
畢竟無咩野怕死,同埋導化姬糸用泥緊急執野
粉成世都粉唔死人
作者: yan01101    時間: 2013-8-18 22:45

QUOTE:
原帖由 壞人 於 2013-8-18 22:40 發表
真係唔打雙翼?
抽得好慢

神弓鳥ペリュトーン,シユウ,イビル・フィッシャー,堕天神龍ヴィーナ・ルシファー,天星馬ペガシーダ
夠快啦馬==
作者: coc    時間: 2013-8-18 22:59

話說導化姬不是限一嗎?
粉卡組不同抽牌嘛
雙翼可以考慮,但是墮天開中就浪費了一張手牌
作者: yan01101    時間: 2013-8-19 12:11

QUOTE:
原帖由 coc 於 2013-8-18 22:59 發表
話說導化姬不是限一嗎?
粉卡組不同抽牌嘛
雙翼可以考慮,但是墮天開中就浪費了一張手牌

P導化姬,
http://batspi.com/index.php?%E3%80%90%E3%83%A1%E3%83%95%E3%82%A3%E3%82%B9%E3%83%88%E3%83%AB%E3%83%BC%E3%83%97%E3%80%91聖魔皇LOOP
轉自WIKI
作者: riosuen    時間: 2013-8-19 13:00

QUOTE:
原帖由 yan01101 於 2013-8-19 12:11 PM 發表

P導化姬,
http://batspi.com/index.php?%E3% ... C%E3%83%97%E3%80%91聖魔皇LOOP
轉自WIKI

實驗證明
聖魔皇LOOP DK會做得好慢
core會經常不足
前期完全無力
玩呢個loop不如玩15core會仲好玩 -.-

回coc副dk
而家冇左隱斗是一個很X的問題
玩墮天神龍就唔好落地
想玩牌疊唔洗落咁多卡 -___-
星天 神弓 sd果張強化draw 呢三張就夠
有天馬 就玩無限打combo 這是最強的殺人方法
有聖魔皇原本最好落3雙光  但係......
BS11-081同倫琴座用黎開聖魔皇效一流
作者: coc    時間: 2013-8-19 14:39

QUOTE:
原帖由 riosuen 於 2013-8-19 13:00 發表

實驗證明
聖魔皇LOOP DK會做得好慢
core會經常不足
前期完全無力
玩呢個loop不如玩15core會仲好玩 -.-

回coc副dk
而家冇左隱斗是一個很X的問題
玩墮天神龍就唔好落地
想玩牌疊唔洗落咁多卡 -___-
...

墮天神龍同地沒有抵觸
獅子有兩個效架,同埋佢糸隻怪
輪盤可以抽牌
無限打太易拆,仲要用core
唔記得左聖魔皇要用魔法先開到效
一蚊一抽ok,不過琴座打二就一定卡手
作者: riosuen    時間: 2013-8-19 14:56

QUOTE:
原帖由 coc 於 2013-8-19 02:39 PM 發表
墮天神龍同地沒有抵觸
獅子有兩個效架,同埋佢糸隻怪
輪盤可以抽牌
無限打太易拆,仲要用core
唔記得左聖魔皇要用魔法先開到效
一蚊一抽ok,不過琴座打二就一定卡手

墮天神龍同地既問題
主要在於卡數分配
地卡多  其他卡既數量會減少
合brave 開magic 扔spirits 會難開左
獅子我原本都打算落自己副dk
但認真講句 出場食3粒core 我不如sd果張draw
地方面  除左會拖慢自己外  真的有實用性可言?
太陰令自己開唔到蚩尤 防粉能力不高
lv2效易被人封
運命lv1 draw卡 不如用黃色既draw能力比較快
lv2牌疊效只會令自己更缺core 更易死
作者: coc    時間: 2013-8-19 21:16

QUOTE:
原帖由 riosuen 於 2013-8-19 14:56 發表

墮天神龍同地既問題
主要在於卡數分配
地卡多  其他卡既數量會減少
合brave 開magic 扔spirits 會難開左
獅子我原本都打算落自己副dk
但認真講句 出場食3粒core 我不如sd果張draw
地方面  除左會拖慢自 ...

我承認地卡糸太多
但糸每樣打二應該夠,因為地卡對比人清場後有幫助
獅子真系隻怪,仲可以變人1lv
地可以抽同防粉
太陰宮廷糸擋對手效
二效點比人封?
輪盤二效算糸送既
作者: coc    時間: 2013-8-21 12:08

推                .

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0