標題: 認真mode/一次過問曬 [打印本頁]

作者: Diend獵騎    時間: 2013-8-21 18:45     標題: 認真mode/一次過問曬

1>各位入卡落deck是如何決定改張卡是落2定3?
2>睇coco話去動漫節有得睇D卡慨原圖... 個D圖可唔可以上網睇?
3>到底綠速比bandai搞成咁之後會比較多人玩蜂王定黑蟲?
4>光輝龍王$龍輝神deck/劍使deck是否已成主流deck?
5>各位覺得一副40張慨deck應該有幾多張spirits,brave,Ultimate/Magic,burst,Nexus?
(意思即幾多張 怪獸類/非怪獸類)

唔係膠post 認真問的....
作者: allenchiu    時間: 2013-8-21 19:13

1. 個效可唔可以重複開, 例如英雄皇劍古龍一定唔會打3, 但係焰龍加n核都得. 不過都有例外, chiyu 係聖命deck皇牌, 佢效1turn只能開1次, 不過佢地位太緊要, 所以打3. 另外打3會卡hand嗰啲都打2
2. I don't know
3. 暫時冇人會打綠速, 要等下代轉機
4  no
5. 15-18---少於25
作者: Diend獵騎    時間: 2013-8-21 19:35

QUOTE:
原帖由 allenchiu 於 2013-8-21 19:13 發表
1. 個效可唔可以重複開, 例如英雄皇劍古龍一定唔會打3, 但係焰龍加n核都得. 不過都有例外, chiyu 係聖命deck皇牌, 佢效1turn只能開1次, 不過佢地位太緊要, 所以打3. 另外打3會卡hand嗰啲都打2
2.  ...

但系我周街見人用綠速同光輝龍王deck= =
作者: allenchiu    時間: 2013-8-21 19:47

綠速未限,擂台賽應該唔會出現古龍地龍min外的紅deck
作者: Diend獵騎    時間: 2013-8-21 22:27

QUOTE:
原帖由 allenchiu 於 2013-8-21 19:47 發表
綠速未限,擂台賽應該唔會出現古龍地龍min外的紅deck

但系有人收光輝龍王收100都收唔到...
作者: google    時間: 2013-8-21 22:31

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2013-8-21 22:27 發表

但系有人收光輝龍王收100都收唔到...

邊個收,我即放
作者: allenchiu    時間: 2013-8-21 22:34

邊個收,我即放
作者: Diend獵騎    時間: 2013-8-21 22:59

某團長............
作者: google    時間: 2013-8-21 23:01

團長都收唔到

作者: 壞人    時間: 2013-8-21 23:11

QUOTE:
原帖由 google 於 2013-8-21 23:01 發表
團長都收唔到

恐怕係某天水圍第一團長大人先會收唔到卡
作者: allenchiu    時間: 2013-8-21 23:12

我放!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: k-on!!    時間: 2013-8-21 23:51

某團長大人表示:躺着也中槍 。。。
作者: 爆烈之霸道    時間: 2013-8-22 22:51

QUOTE:
原帖由 壞人 於 2013-8-21 23:11 發表

恐怕係某天水圍第一團長大人先會收唔到卡

5好擺「某人」上台
「某人」從來冇講過光輝龍皇100蚊都收吾到
作者: google    時間: 2013-8-22 22:56

都冇講「某人」係邊個,你又知佢係邊個
作者: Diend獵騎    時間: 2013-8-22 22:56

大家唔好亂估了 是荃灣區的
作者: 爆烈之霸道    時間: 2013-8-22 22:56

1.張卡貴定係便(打吾起3既就打2)
2.冇睇過co2
3.短期內冇咩人會玩綠速
4.暫時未係
5.怪獸/非怪獸=20/20
作者: 爆烈之霸道    時間: 2013-8-22 22:59

QUOTE:
原帖由 google 於 2013-8-22 22:56 發表
都冇講「某人」係邊個,你又知佢係邊個

壞人哥都冇講某天水圍第一團長係邊個la
講野5使講到咁白,我知我5係
作者: ccya03064    時間: 2013-8-22 23:09

不過光輝龍王$龍輝神deck/劍使deck有前途
作者: Diend獵騎    時間: 2013-8-22 23:21

QUOTE:
原帖由 ccya03064 於 2013-8-22 23:09 發表
不過光輝龍王$龍輝神deck/劍使deck有前途

認真好耐冇見紅X一出就成百(刀霸之後都冇見過

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0