標題: SWORD EYES 50 [打印本頁]

作者: nicky2    時間: 2013-11-25 16:37     標題: SWORD EYES 50

最近睇完SWORD EYES 動畫,
假如奸臣最後斷罪龍無合體,
裁劍分開打過去,可以贏??
作者: norman    時間: 2013-11-25 16:43

如果劍用Wind wall之前果turn開rush+1強化就完左場
如果佢自己turn開sword density都完左場
如果劍之前打刃果場暗龍炸黑皇機獸都完左場
作者: nicky2    時間: 2013-11-25 16:46

QUOTE:
原帖由 norman 於 2013-11-25 16:43 發表
如果劍用Wind wall之前果turn開rush+1強化就完左場
如果佢自己turn開sword density都完左場
如果劍之前打刃果場暗龍炸黑皇機獸都完左場

頭2條睇吾明,求解
作者: a1331357    時間: 2013-11-25 20:17

如果呢...
咁樣就贏你覺得仲好唔好睇?
作者: nicky2    時間: 2013-11-25 20:41

QUOTE:
原帖由 a1331357 於 2013-11-25 20:17 發表
如果呢...
咁樣就贏你覺得仲好唔好睇?

做番外?平行世界?
只係想知道奸臣會點RESET世界
作者: 奧得    時間: 2013-11-25 21:23

「明明勝利在望但卻結束回合?」BYE A
「他果然想用BRAVE SPIRIT決一勝負嗎!」BYE B
作者: nicky2    時間: 2013-11-25 21:44

QUOTE:
原帖由 奧得 於 2013-11-25 21:23 發表
「明明勝利在望但卻結束回合?」BYE A
「他果然想用BRAVE SPIRIT決一勝負嗎!」BYE B

幾時勝利在望又吾打??
作者: google    時間: 2013-11-26 21:00

早知如此 何必當初
你咁講既話咪個個都贏得好好彩
作者: ArWai    時間: 2013-11-26 21:07

其實早就知動畫既勝利係由製作團隊所決定
例如第45話
如果刃唔係MAIN STEP用夢幻地平線,係黑皇打果陣開既話,對面開唔到WW
如果刃唔用WIND WALL,斷罪龍本身唔會再攻擊,因為斷罪龍身上得番2粒CORE,再攻擊會被黑皇消滅

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0