標題: 幫fd問下野.. [打印本頁]

作者: anson192837    時間: 2014-2-22 22:53     標題: 幫fd問下野..

【チーム:アブソリューツ】
呢個咩黎?要點用?
作者: 0301054    時間: 2014-2-22 23:07

樂隊名only
作者: anson192837    時間: 2014-2-22 23:20

オンステージ
咁呢個呢?咩黎架..
作者: 0301054    時間: 2014-2-22 23:37

http://nwbbs.com/thread-819025-1-1.html
作者: anson192837    時間: 2014-2-23 22:40

这个战魂藉由替代攻击而返回卡组的最下方<<唔明
作者: 尊貴小學雞    時間: 2014-2-24 00:03

睇嚟又有人中詩姫陷阱, 無視佢啦, 等26代, 應該好精彩
作者: anson192837    時間: 2014-2-24 21:40

作者: 尊貴小學雞    時間: 2014-2-24 23:53

QUOTE:
原帖由 anson192837 於 2014-2-24 21:40 發表

一隻有on stage既spirits, 發攻宣言, 發揮所有攻擊效果前, 停止攻擊, 落deck底, 就可以免費召喚一隻對應既spirits(卡上面有寫), 同埋抽一

但如果比人指住唔比攻擊(例如乙女效果), 或攻擊前比人疲勞咗(例如白羊效果), 咁就發唔到on stage

缺點係暫時哩個效果全部係一對一, 一款私服on stage一款衣裝, 除非您全部打三共六張, 唔係好難抽到, 好多時等唔到手推咗張衣裝啦, 如果之後可以多對應會好好多

您玩過就知, 我宜加整副卡組都無視哩個效果, 太多卡有用喇, 如果為哩個效果一對一配對會哂好多位, 有時一款私服有用, 但對應既衣裝無用, 反之亦然, 我落結他歌姫仲爽
作者: 巡音流歌    時間: 2014-2-25 00:44

我希望佢26彈有D有用GE詩姬BSC16得一張X有用好慘...
作者: 尊貴小學雞    時間: 2014-2-25 10:29

龍霸同超神星都好有用,不過on stage難,手推都難,要靠結他,我終於明救世點解叫救世,真係靠佢救命

另外翼神系列其實幾勁,私服4cost3輕減易出有draw效,衣裝召時彈怪,正貨翼神回復效,再配合同代張flash效疲勞地,其實好勁

有啲召時起deck頂揾詩姫,唔中落deck底,我覺得代價太大(破棄反而仲好),唔會用

作者: anson192837    時間: 2014-2-25 11:55

QUOTE:
原帖由 尊貴小學雞 於 2014-2-24 23:53 發表

一隻有on stage既spirits, 發攻宣言, 發揮所有攻擊效果前, 停止攻擊, 落deck底, 就可以免費召喚一隻對應既spirits(卡上面有寫), 同埋抽一

但如果比人指住唔比攻擊(例如乙女效果), 或攻擊前比人疲勞ࡵ ...

姐係呢個效果係隻野打之前開?
作者: 尊貴小學雞    時間: 2014-2-25 12:08

QUOTE:
原帖由 anson192837 於 2014-2-25 11:55 發表

姐係呢個效果係隻野打之前開?

要用想on stage嗰隻怪發攻擊宣言,係所有攻擊效果前 flash前,講要用,用咗個攻擊當無發生過
作者: anson192837    時間: 2014-2-25 12:21

オンステージ=on stage?
作者: 尊貴小學雞    時間: 2014-2-25 16:10

QUOTE:
帖由 anson192837 於 2014-2-25 12:21 發表
オンステージ=on stage?

係,on stage既日文片假名,您中文可以叫登台,我同朋友都咁叫

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0