標題: 不死一問 [打印本頁]

作者: qiheiye    時間: 2014-8-30 15:06     標題: 不死一問

有一張紫色魔法卡將手上一張不死cost5以下免費召對面將一張cost5紫色spirits召出來的
那spirits的召喚時效果是以不死效果召喚時拖墓地一張cost7以上的spirits
召喚
我話發唔到召喚效
對面話發到
宜家話賭100
求解
張紫色spirits系5cost 2紫輕 2紅輕
作者: 宇宙海盜夏羅古    時間: 2014-8-30 16:52

張卡有無『このスピリットの召喚時』効果は発揮されない 呢個個字眼先?
如無就可以開召效
如有就開唔到召效
作者: jerry512453036    時間: 2014-8-30 17:20

QUOTE:
原帖由 qiheiye 於 2014-8-30 15:06 發表
有一張紫色魔法卡將手上一張不死cost5以下免費召對面將一張cost5紫色spirits召出來的
那spirits的召喚時效果是以不死效果召喚時拖墓地一張cost7以上的spirits
召喚
我話發唔到召喚效
對面話發到
宜家話賭1 ...

邊張卡先。。。?
另外如果佢系指定不死效果出先發到效果那就是以其他方法召就發5到
作者: o0180o    時間: 2014-8-30 17:26

其實系要睇張魔法有冇寫五開得召效,如果淨系寫不死cost5以下免費召喚,而又冇特別指明,再加上隻怪又冇寫以不死召喚先可以開召效,理論上系可以開召喚時效果

作者: jerry512453036    時間: 2014-8-30 17:35

QUOTE:
原帖由 o0180o 於 2014-8-30 17:26 發表
其實系要睇張魔法有冇寫五開得召效,如果淨系寫不死cost5以下免費召喚,而又冇特別指明,再加上隻怪又冇寫以不死召喚先可以開召效,理論上系可以開召喚時效果

所以咪開5到囖,佢有寫一定要不死開先可以開果個效
作者: qiheiye    時間: 2014-8-30 17:44

bs13 014 那張紫色的spirits
張魔法卡比發召效
作者: mons    時間: 2014-8-30 18:41

邊張魔法呀?問野就比齊d 資料先la
作者: o0180o    時間: 2014-8-30 19:06

比發召效,但隻怪有寫一定要不死開先可以開效,樓主等收錢
作者: o0180o    時間: 2014-8-30 19:07

QUOTE:
原帖由 jerry512453036 於 2014-8-30 17:35 發表

所以咪開5到囖,佢有寫一定要不死開先可以開果個效

我冇講過一定開到囉

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0