標題: 禁卡表預測 [打印本頁]

作者: 無敵的蟑螂    時間: 2016-4-8 23:21     標題: 禁卡表預測

這次刃狼逃不掉了,午馬走破效果根據自己戰徽數穿血,自帶雙戰徽合體刃狼=3戰徽,刃狼打死對手再穿兩血,一次5血再見不送 終於不用在妖刀和刃狼之間抉擇了
作者: CYPHER    時間: 2016-4-9 17:26

咁點解我唔合金牛星鎧再指你隻無標誌brave打埋去?
開效果直接戰鬥完結都避唔到
作者: 突擊·齊格鱗    時間: 2016-4-10 11:43

算吧啦,戰國龍出果陣刃狼都冇事,現在未必禁
作者: 無敵的蟑螂    時間: 2016-4-10 20:59

QUOTE:
原帖由 CYPHER 於 2016-4-9 17:26 發表
咁點解我唔合金牛星鎧再指你隻無標誌brave打埋去?
開效果直接戰鬥完結都避唔到

啊真的忘了還有金牛BRAVE...一直覺得好難用
作者: 尊貴小學雞    時間: 2016-4-11 00:05

又未去到死硬, 好多方法迴避到既

反而強烈建議要禁限陰陽童/無道, 二揀一
陰陽童唔受效唔比差珠, 無道一車埋去對面輸硬既, 又易上手又易出又少卡防到
除非佢之後其他屬全部出一擊必殺卡啦

所以如果唔出番啲好似紅十二神皇咁既卡, 其他屬點玩, 特別係黃色持續積弱
作者: xjhm2468    時間: 2016-4-12 00:39

其實一張攻擊效既爆裂已經回避左走破......
作者: CYPHER    時間: 2016-4-12 11:54

QUOTE:
原帖由 xjhm2468 於 2016-4-12 00:39 發表
其實一張攻擊效既爆裂已經回避左走破......

你確定?
作者: xjhm2468    時間: 2016-4-12 21:11

QUOTE:
原帖由 CYPHER 於 2016-4-12 11:54 發表

你確定?

咁用得個堆都得,如果你話遠古時期個D<_<就冇野了
作者: CYPHER    時間: 2016-4-14 08:57

走破解釋係戰鬥中曾經擋過(包括對手已消滅)戰鬥完結就穿血
用金牛就係貪佢唔駛比BP而且有走破指打即時爆血
之後比BP又好天馬翻又好 打完就爆埋佢3血完場
所以唔好講舊BURST 絕甲回埋血都頂唔住
同埋你想講攻擊效定攻擊無效?
無效的話上面已解釋
作者: 尊貴小學雞    時間: 2016-4-14 22:51

搭單問下, 其實佢係バトル終了時效, 咁係咪比人擋爆咗就發唔到穿血效?
另外, 係開破壞時BURST先(當佢撞爆人), 定係佢發穿血效先? 睇WIKI好似BURST係バトル解決時就開

バトル解決 (食血, 或者BP比破壞), 跟住先バトル終了
作者: CYPHER    時間: 2016-4-15 09:40

佢指打點比你擋爆佢?
作者: 尊貴小學雞    時間: 2016-4-15 14:13

用魔法加BP得唔得

分別好大喎, 如果擋爆都穿, 對面得兩血, 就算對面隻隻都大過我, 我死人都指佢一隻啦
如果比無指到既怪擋一定無得穿架喎Q&A講

作者: CYPHER    時間: 2016-4-16 11:14

QUOTE:
原帖由 尊貴小學雞 於 2016-4-15 14:13 發表
用魔法加BP得唔得

分別好大喎, 如果擋爆都穿, 對面得兩血, 就算對面隻隻都大過我, 我死人都指佢一隻啦
如果比無指到既怪擋一定無得穿架喎Q&A講

呢隻野最大BP35000(未計十冠再+10000同BRAVE)
然後指你最細果隻
就算你最細有10000都好難用魔法追BP掛?
另外隻野死左無效果
只係好難死咁解
同埋之前講過
用黃色魔法避開比BP都可以爆晒對面血
即係話我指你隻野大過佢之後用魔法避都可以打爆對面
例如天馬翻

同埋Q&A寫 指打後在被擋前對方被破壞/消滅,無擋時不穿血
但我唔知佢點快過指打先破壞

作者: 尊貴小學雞    時間: 2016-4-16 18:31

好多時情況唔係咁完美比您等到夠四粒珠放上去仲合埋BRAVE既
雖然宜加個個玩紫色, 但對住白色真係會隨時對面啲怪全部唔受效, 除咗隻次代機獸

我覺得佢講緊下面炸怪效, 自己指定攻擊, 跟住對手擋前用第二效炸咗先, 就無得穿血, 哩個都有需要講清楚既, 有啲怪擋咗會加BP, 就隨時大過佢啦, 白色嗰啲
作者: CYPHER    時間: 2016-4-17 03:41

QUOTE:
原帖由 尊貴小學雞 於 2016-4-16 18:31 發表
好多時情況唔係咁完美比您等到夠四粒珠放上去仲合埋BRAVE既
雖然宜加個個玩紫色, 但對住白色真係會隨時對面啲怪全部唔受效, 除咗隻次代機獸

我覺得佢講緊下面炸怪效, 自己指定攻擊, 跟 ...

麻煩你親自上官網搜索 指定ヤУЧヱ

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0