標題: [日板] 唔似劍獸deck的劍獸deck [打印本頁]

作者: mons    時間: 2010-5-2 22:55     標題: 唔似劍獸deck的劍獸deck

http://www.battlespirits.com/mydeck/src/1272812079.html
唔似劍獸deck的劍獸deck

又一次話比大家知
lee 個年代的deck仍然係用好多bs01的卡

不過都係run得唔太順
比d意見......
(p.s. 我未有2張神樹= =")
作者: darkload    時間: 2010-5-2 23:05

珊瑚蟹シオマネキッド唔好落
ソーンプリズン+1
作者: mons    時間: 2010-5-2 23:22

忘了= ="
マッチュラ --> 都未有3得2only
作者: darkload    時間: 2010-5-2 23:27

QUOTE:
原帖由 mons 於 2010-5-2 23:22 發表
忘了= ="
マッチュラ --> 都未有3得2only

BS01-056???
作者: mons    時間: 2010-5-4 21:45

yes~
大家比d意見我la!!!!
作者: 123-marco    時間: 2010-5-4 22:26

no 無限蟲の蟻塚 ,爪牙の奇岩遺跡*2,因為Levl 2的效果等於蟻塚的levl1,2效果。落爆進2張,2張神速海狸,三張葉狼,有一張專for劍獸的magic落3,因為果一張的效果是+一隻劍獸200O攻,如果BP比拼破壞對手的話更能疲累對手一隻怪,十分勵害,唔洗落ツクシンモア 和神樹ディオネアス ,太大隻,out大公,太大隻,而且烈針獸有他的levl2,3效果,所以唔落,out飢樹,落森林長老,因為他的效果是攻擊時就能跳一隻cost3或以下的劍獸,可以令到副DECK D怪跳得更快,no茨の決戦地 ,換命果。
無氣啦,遲D再講,D料差唔多全在天醒,爆一盒就有齊,其實呢D野全部都係跟我副DECK講出來,而且仲可以改得勁D,不過而家無氣講。
死了X.X
作者: mons    時間: 2010-5-4 22:37

劍獸的magic-->小心!係一次戰鬥only.....
茨の決戦地-->lee 個我會同你講必落,防人用比錢/覺醒齊死隻怪= ="
大公-->加速用.....佢拎core太快,雖然我想用獸槍皇多d...一般大公都係比4蚊charge4個core
爆進-->爪牙の奇岩遺跡已經有佢放果la...不如用草原狩人= ="

其他比我think think 先
作者: 初優    時間: 2010-5-4 22:37

爆進真係要用@@?
落爆進 點解唔落大公 - -"
大公基本上係唔洗錢出黎咁濟.
出黎4粒 差番4粒..
無限虫落1認為冇咩問題..
唔會影響成副deck.
draw到就draw到 draw唔到咪算lo..
茨の決戦地一樣道理.
落係為左防止人地接大公個d扯死隻野姐.
姐係變左一定要中命.

命果反而覺得要落..
因為冇得draw 好慘- -"
餓樹其實係外掛黎..
你幾可見過d咁效果特殊ge野- -" 高攻 又有效果..
砍hand雀對lee副deck黎講係咪負擔大左d呢..
神樹都話有高攻搭救- -"
作者: 青鬼    時間: 2010-5-4 23:11

我記得mons 講過劍獸重未成熟,重有佢同我講佢會有特別打法,唔似得一般既劍獸
唔落命果同張扔哂d hand draw同對手同hand command????
我都係期待睇你點用呢副deck
作者: mons    時間: 2010-5-5 18:58

唔似劍獸deck的劍獸deck ver.2
聲左上層的意見改左少少= ="
不過我未有錢收獸槍皇ar
作者: sk朗    時間: 2010-5-5 19:20

very nice , but I think the speed of draw card is too slow
作者: mons    時間: 2010-5-5 19:27

個人唔鍾意用命果但又無位入Hand Reverse= ="...
作者: mons    時間: 2010-5-17 22:41

唔似劍獸deck的劍獸deck ver.3
加左d 08的東東
都係未搵到位入Hand Reverse......
同好似太多大怪= ="
作者: mons    時間: 2010-6-1 22:56

唔似劍獸deck的劍獸deck ver.3.1
知道左5打都有戰鬥階段而又改左少少野
(愈來愈少劍獸tim )
作者: smallbilly    時間: 2010-6-2 13:32

做咩+紫水晶の森?
唔會太高cost咩?

作者: mons    時間: 2010-6-2 19:31

因為無隱賢樹所以唔想入命果
而外掛的draw牌場好似得佢可以contorl draw唔draw
所以揀佢
作者: mons    時間: 2010-6-20 20:26

唔似劍獸deck的劍獸deck ver.3.5
已經開始入左刺穿的邪道......
(迷之聲: 真的是邪道嗎?這不是劍獸的特色嗎?)
作者: soso720    時間: 2010-6-26 16:37

彈左張   珊瑚蟹シオマネキッド ???
作者: mons    時間: 2010-6-26 20:18     標題: 回復 #18 soso720 的帖子

唔明你講咩......

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0