標題: 禁卡的疑惑 [打印本頁]

作者: 奧得    時間: 2010-5-7 11:00     標題: 禁卡的疑惑

日本方面
02大天使被禁止,因為其能力可怕+bp高,禁也是正常的,

不過...我非常好奇在
點解ユжюレみь Evil Aura 都會被禁而不限一
各位大大可不可以說明日本那班強者點樣令此卡變成禁卡?
(gw方面有禁卡/限一次次都是因為某比賽冠軍太屈而禁止,bs都是一樣吧?)
作者: darkload    時間: 2010-5-7 11:07

QUOTE:
原帖由 奧得 於 2010-5-7 11:00 發表
日本方面

不過...我非常好奇在
點解イビルオーラ Evil Aura 都會被禁而不限一
(gw方面有禁卡/ ...

因為BS08,完了
作者: lamlok    時間: 2010-5-7 12:53

what card make it to change to 禁卡
作者: 義經    時間: 2010-5-7 18:16

QUOTE:
原帖由 奧得 於 2010-5-7 11:00 發表
日本方面

不過...我非常好奇在
點解イビルオーラ Evil Aura 都會被禁而不限一
(gw方面有禁卡/ ...

02大天使強在光芒出現(佢bp係x入面一d都唔高)

而Evil Aura因為本身已經非常強所以禁
作者: 沉睡的猛虎    時間: 2010-5-7 18:27

02大天使如果無光芒 本身都好強 唔洗俾錢呀
但系如果可以只系我d怪打果時 會限一掛
作者: mons    時間: 2010-5-7 20:25

有時係因為佢唔想某d deck長期出現才禁和限
因為不能only靠出新card黎咁做(e.g. 勇者<->o cost速攻deck)
lee 樣係繼承自magic的
magic 係成set 咁ban tim= ="
作者: 初優    時間: 2010-5-7 20:30

大天使ge屈機係唔洗講..
而安信係日本ge解釋好似話.
當紫色draw到lee支野..
多左3蚊會快人幾個turn
加埋多hand ge關係 會變到屈左.

歡迎光臨 百識之谷 - 香港Battle Spirits 討論區 (http://hkbs.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0