標題: BS最強之傳說更新到第22話
鳳凰 (有人問我我就會講但是無人來)
高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
218.103.133.143
故事介绍:繼馬神突破故事後200年,BS交流已經可以到異世界決鬥

飛鳥:這裹是........爸爸你怎麼.......不要啊!!!!!爸爸!!!!,原來是一場夢

從飛鳥後方出現了一個背影.

飛鳥:你把我當成誰啊?韋

韋:竟被你發現,好吧來場BS交流吧.

飛鳥:如果我贏埋e場我就第99次連勝, open 異世界之門

在他們的面前出一個大門,然後大門打開出現一個異常既世界

飛鳥:好la,今次讓你,我先,召喚ゴラドン(BS01-001)x2,LV1 BP1000

韋:你竟然睇小我,召喚アルマ・ジール(BS02-043)

アルマ・ジール成功破壞飛鳥既一個life

飛鳥:5錯啊,我今次真係睇小左你.

第13個回合, 飛鳥同韋都剩番一個life,而且韋溉埸上有 要塞皇オーディーン (BS01-X04)      

同埋一張   即係9000BP,飛鳥剩係有決闘台地

e個係飛鳥既回合

飛鳥:召喚龍皇ジークフリード(BS01-X01)lv3BP10000!!!!!加埋オフェンシブオーラ(BS01-116)

合共12000BP,攻擊

韋:我又輸左LA

飛鳥:我又向成為BS王既路又走前一步la,韋你5洗灰心,你其實已經贏左我稼la.

韋:飛鳥,多謝你啊,我將輸贏睇得太重要la

小弟既作品大家睇完記住比意見

本帖最近評分記錄
klp311030   2010-9-18 19:47  BP  +10   原創內容,+油

金毛小子
見習決鬥者
爆炸=死亡

積分 270
帖子 129
BP 270
註冊 2010-7-25
用戶註冊天數 4995
來自 屯兵之門
狀態 離線
119.247.176.210
串77喎....
(飛鳥:我一向成為BS王又走前一步la,韋你其實已經贏左我稼la)
呢個post係同x?

soso720 (BLACK★ROCK SHOOTER)
高級決鬥者
BLACK★ROCK SHOOTER

積分 1310
帖子 1107
BP 1310
註冊 2010-5-24
用戶註冊天數 5056
狀態 離線
61.238.134.82
正呀!!!!

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
我可以幫大家令你地想要果d spirits作入去

klp311030 (我是醫生二號)
高級決鬥者

積分 1945
帖子 2009
BP 1945
註冊 2010-2-1
用戶註冊天數 5168
狀態 離線
219.78.65.56

QUOTE:
原帖由 鳳凰 於 2010-8-6 18:13 發表
我可以幫大家令你地想要果d spirits作入去

此POST中很多
http://hkbs.freebbs.tw/viewthread.php?tid=1581

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
很多謝你的意見,但我講果d是BS原創的

klp311030 (我是醫生二號)
高級決鬥者

積分 1945
帖子 2009
BP 1945
註冊 2010-2-1
用戶註冊天數 5168
狀態 離線
219.78.65.56
吓,我都有好多

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
你要.............

xanxer (見崎-鳴(MISAKI))
決鬥者
Another

積分 827
帖子 701
BP 827
用戶註冊天數 4995
狀態 離線
218.102.64.11

QUOTE:
原帖由 鳳凰 於 2010-8-6 20:03 發表
很多謝你的意見,但我講果d是原創的

原創?
有吖
名:陳水扁               x卡
色:藍色
價值:1 輕減:1
1-lv1-bp0
2-lv2-bp0
lv1 (這隻靈魂召喚時) 獲得對手玩家 6e新台幣
lv2 (這隻靈魂召喚時) 獲得對手玩家 10e新台幣
lv2 (這隻靈魂被破壞時)  獲得對手玩家 500e新台幣

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
同人小說??????咩?

金毛小子
見習決鬥者
爆炸=死亡

積分 270
帖子 129
BP 270
用戶註冊天數 4995
來自 屯兵之門
狀態 離線
119.247.176.210
名:殊wo鳴人
色:橙/黄色(好似聖王禁)
資源:16 輕減:6
5-lv1-BP7000
6-lv2-BP15000
lv1:召換時這個回合在這將spirst上獲得100個輕減標字=(扣生命戈D)
lv2:攻撃時在這將spirst上獲得100個輕減標字
lv2:防守這張卡將自動破壞

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
天使的繼承者 上

學校

飛鳥:e排,好興玩雙打

韋:55

原野:你地........係到傾咩???

韋:e d野同女仔無關.

飛鳥:你5好禁伎視女仔

韋:好!!你教原野玩bs,贏到我,我同佢講sorry

飛鳥:好!!!

放學後

飛鳥:你鍾意邊種顏色

原野:黃色(細細聲)

飛鳥:咩話,大聲d!!

原野:黃色!!!!!!!!!

(跟住佢地,開始特訓)

一星期後

韋:你一個來乍咩?飛鳥呢?

原野:佢..........

飛鳥:哈次!!!!邊個話我啊!!!!

pen 異世界之門

原野:e到係?

韋:咩你冇你過咩?

係e個時候有一個光球飛向原野既手中

原野:e張係?

韋:快d,開始la,召喚ヴィゾフニル(BS04-034)x2 LV1,睇下你出咩

原野: 召喚ミケネ(BS03-049) ,lv1 BP1000,ピヨン(BS02-049) lv2 BP2000,ピヨン攻擊

韋:ヴィゾフニル防

ヴィゾフニル被破壞

韋:很有趣的bs交流

特訓成果顯現,下回新X稀有卡覺酲

Leo-lV (月の化身)
見習決鬥者
《異界見聞錄》

積分 327
帖子 254
BP 327
註冊 2010-5-30
用戶註冊天數 5051
來自 百識の谷
狀態 離線
59.149.102.59
最後又點ar..........

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
218.103.130.129
push!push!push!

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
99.231.106.231

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
原野:e家,都係turn end先

韋:我今次真係要出真功夫la召喚グラン・ドルバルカンlv2bp2000(BS01-094),我就

俾你下咩叫絶對防禦!ヴィゾフニル(BS04-034)bp1000攻擊

原野:ミケネ(BS03-049)防禦,

兩隻由於bp相同所以一齊被破壞

原野:ミケネe隻spirits破壞』回復一隻自己spirits。ピヨン(BS02-049)回

複!

韋:你太過依頼spirits既效果la,ユーサネイジア(BS04-093)這個回合中,全部對手

sprits的『這隻spirits破壞時』效果無效。即係話ピヨン變返做疲巻!ヴィゾフニ

ル攻擊!!turnend

原野:我既lift-1,到我抽卡,然之後用雙重之力,再抽卡!!召喚封印された魔導書(BS

02-087),ピヨンx2LV1,再用ピヨン三隻一齊攻撃

韋:用三coreグラン・ドルバルカン既效果結束e三場戰鬥。

原野:好強!!!

未完聽日作埋

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
韋:グラン・ドルバルカン(BS01-094)攻擊

原野既life-1

韋:小妺妺,你今次輸硬la, turn end

原野:5可以禁快下定輪既,抽卡,e張係.....

原野念番飛鳥同拒講個既一句説話:spririts就好似你既好朋友一樣,同你一齊既戰鬥就係最好既證

明!!!!

原野:出來la,大天使ミカファール(BS02-X08)lv2 bp7000]『這spirits召喚時』自己場上每有一張黃

色的卡片,就看自己牌組上的一張卡,當中的魔法加到手牌中,其餘的卡以隨意的順序放回牌組

低。 [Lv2]自己的魔法卡使用時不用支付core。

韋:竟然有x卡!!!!

原野:我地要從卡組抽取五張卡,俾對方睇如果當中的魔法加到手牌中,好la,大天使ミカファールピヨ

ン(BS02-049),攻擊,再用インビジブルクローク(BS01-141)

韋:你明明沒core嫁la,點解?

原野:大天使ミカファール既效果自己的魔法卡使用時不用支付core。

結果韋輸左

韋:果陣sorry,你真係好勁,我地第一再交流下

原野:一言為定!!!

叧一方面......

???:究境,紅色輝石的持有者實力強5強,等我測試下la

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
放學

飛鳥:韋,你睇下又有BS比賽la

韋:飛鳥,你參5參加

飛鳥:我一定參加!!!原野你去5去

原野:我去(我可以同飛鳥既關係又可以更進一歩)

比賽當日

飛鳥:韋,原野,我地要加油

韋,原野:55

司儀:參加正式比賽,只要係積分賽,排行去到第9名内就可以參加正式比賽

如是者,飛鳥等人就好努力挑戰鬥積分賽

司儀:好e加就公報可以參加正式比賽既名單,第9名高原 秋!

韋:啊妹竟然BS參加比賽!!!!

飛鳥:你有啊妹?我5g既?

司儀:第8名klp ,第7名 猛虎, 第6名鳳凰,第5名高原 韋 ,第4名原野 美,第3名囧神,,第2名

飛鳥 遊,第1名馬神  元!!!!

下回飛鳥 遊vs鳳凰

出賣左klp311030,機動要塞.囧神,沉睡的猛虎,sorry

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
push!push!

豆腐FLOWER (KidS漫畫團)
決鬥者
蘋果茉莉咬死你

積分 515
帖子 678
BP 515
註冊 2010-8-11
用戶註冊天數 4977
來自 異世界(馬鞍山)
狀態 離線
221.124.54.111
幾好笑既~~~~~~~~

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線

smallbilly (窮人)
決鬥大師
中六生

積分 5593
帖子 5699
BP 5593
註冊 2010-3-4
用戶註冊天數 5138
來自 屯門碼頭
狀態 離線
61.92.129.220
好一個馬神突破既故事= =,高bp=嬴...
第一話錯左,要塞王有10000bp
仲有...你當グラン・ドルバルカン無敵呀,一隻擋三隻= =

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 smallbilly 於 2010-8-12 08:46 發表
好一個馬神突破既故事= =,高bp=嬴...
第一話錯左,要塞王有10000bp
仲有...你當グラン・ドルバルカン無敵呀,一隻擋三隻= =

1,要賽有9000,因為3LV8000,有張地卡加1000
2,e層好似得,你有core就ok

ps:以bp勝才有型

決鬥大師
中六生

積分 5593
帖子 5699
BP 5593
註冊 2010-3-4
用戶註冊天數 5138
來自 屯門碼頭
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 鳳凰 於 2010-8-12 09:19 AM 發表

1,要賽有9000,因為3LV8000,有張地卡加1000
2,e層好似得,你有core就ok

ps:以bp勝才有型

你都講左人地有決鬥場地-.-
グラン・ドルバルカン係擋人/攻擊先有效果發動...

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
唆,我好失敗

決鬥大師
中六生

積分 5593
帖子 5699
BP 5593
註冊 2010-3-4
用戶註冊天數 5138
來自 屯門碼頭
狀態 離線
唔係既,下次查清楚再做咪冇問題囉
不過唔好馬神突破好d..

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
我決定下次出賣你

決鬥大師
中六生

積分 5593
帖子 5699
BP 5593
註冊 2010-3-4
用戶註冊天數 5138
來自 屯門碼頭
狀態 離線
我係玩綠色既,我唔要玩其他色>3<

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
好!!你做5做主角d fd?角色個名?個deck,話我聽

決鬥大師
中六生

積分 5593
帖子 5699
BP 5593
註冊 2010-3-4
用戶註冊天數 5138
來自 屯門碼頭
狀態 離線
冇所謂-3-,我只係想睇到好既故事,+油

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
司儀:今次大會正式比賽采用淘太賽形成,而第1名馬神  元可以不用參加淘太賽,好!!第一場比賽,飛

鳥 遊vs鳳凰

台上

飛鳥:我等左e刻好耐la

鳳凰:......

飛鳥:我開始先召喚アイバーン(BS01-005)turned end

鳳凰:你個名係米叫飛鳥

飛鳥:55

鳳凰:turn end

飛鳥:好奇怪....,アイバーン攻擊 turn emd

鳳凰:用一個life

e家係鳳凰既turn end

鳳凰:召喚火精サラマンダートx2(BS03-001),turn end

飛鳥:都係5攻過來,召喚昇龍バルムンク(BS02-007)攻擊

鳳凰:サラマンダート,防

サラマンダート破壞

飛鳥:你5關心自己既spirits?

鳳凰:spirits根本只係我既棋子

飛鳥:你一d都聽5到spirits既聲音?

鳳凰:專心戰鬥la飛鳥!!!!

飛鳥:召喚タウロスナイト(BS01-013),メタルバーン(BS01-008),タウロスナイト攻擊!!

鳳凰:サラマンダート,防!!!

サラマンダート破壞

飛鳥:メタルバーン攻擊!!turn end

鳳凰:用一個life,你e家會後悔頭先所講果番説話!!!召喚原始鳥フェニキオス(BS01-023)BP3000或

以下的spririts全部破壞。你5會再有勝算

メタルバーン,タウロスナイト,昇龍バルムンク,アイバーン破壞

無情既鳳凰令破壞spririts全部破壞,飛鳥能否出線?

機動要塞.囧神 (大帝)
見習決鬥者
十宇斬擊

積分 470
帖子 239
BP 470
註冊 2010-8-4
用戶註冊天數 4984
來自 爪牙の奇岩遺跡
狀態 離線
221.127.21.199
我好好........無奈

見習決鬥者
十宇斬擊

積分 470
帖子 239
BP 470
註冊 2010-8-4
用戶註冊天數 4984
來自 爪牙の奇岩遺跡
狀態 離線
本人用藍色 必殺技係機動要塞+收取時間

終焉之膠神 (我係四道國王!!!)
初心者
我係四道國王

積分 18
帖子 10
BP 18
註冊 2010-8-13
用戶註冊天數 4975
來自 四道の王国
狀態 離線
我fd 你做緊d咩!!!

決鬥大師
中六生

積分 5593
帖子 5699
BP 5593
註冊 2010-3-4
用戶註冊天數 5138
來自 屯門碼頭
狀態 離線
唔錯呀,雖然唔夠激烈

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
沉睡的猛虎用咩色

ps下集好激烈

決鬥大師
中六生

積分 5593
帖子 5699
BP 5593
註冊 2010-3-4
用戶註冊天數 5138
來自 屯門碼頭
狀態 離線
佢最近好似係用紫色

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
你叫肥錕(個故仔)得5得??

決鬥大師
中六生

積分 5593
帖子 5699
BP 5593
註冊 2010-3-4
用戶註冊天數 5138
來自 屯門碼頭
狀態 離線
冇問題,D FD都係咁叫我

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
注意下集會ニ星期才出,我去修行

輝輝
高級決鬥者
本命夕麻副命桐乃三命十香四 ...

積分 771
帖子 1175
BP 771
註冊 2010-4-22
用戶註冊天數 5089
來自 tko
狀態 離線
218.191.67.214
你D戰鬥好過
無線個D
無線個D明知係死都打

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
鳳凰:用ダブルハート(BS03-121),指定原始鳥フェニキオス(BS01-023)+1個標誌。turn end

飛鳥:用兩個life

鳳凰:spirits e加野,一d都5可靠

飛鳥:收聲,你只係個5明白spirits 内心既人,話俾佢聽la龍皇ジークフリードlv3(BS01-X01)攻擊!!!turn end

鳳凰:ホワイトポーション(BS02-102)指定原始鳥フェニキオス防!!!,召喚暴双龍ディラノス(BS02-X05)lv3,turn end

飛鳥:x稀有卡!,龍皇ジークフリード攻擊!!!!

龍皇ジークフリード與暴双龍ディラノス大家一起射出火焰,引起爆乍,雙方都消失了

鳳凰:連你既龍皇ジークフリード也敗了,你今次輸硬,抽卡吧飛鳥

飛鳥:未必,コールオブロスト(BS01-118),返來la龍皇ジークフリード,e個送俾你既ダブルハート,最係攻

撃!!!

鳳凰:.......用life

司儀:可以進級既係飛鳥選手,好下一場,高原 韋 vs 囧神

下集 韋慘敗!?

s20021213
決鬥者
我是傳奇

積分 731
帖子 683
BP 731
註冊 2009-12-17
用戶註冊天數 5214
狀態 離線
219.79.63.201
我要有圖!!!!!就算小畫家都好.....

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
我畫畫好屎架

BS小子
決鬥者

積分 398
帖子 371
BP 398
註冊 2010-8-19
用戶註冊天數 4970
狀態 離線
124.244.34.238
唔係gate,open界放嗎

高級決鬥者

積分 571
帖子 1058
BP 571
註冊 2010-8-5
用戶註冊天數 4983
來自 加拿大
狀態 離線
韋:終於到我出場,就等我威下水la

囧神:自大

韋:你講多次

囧神:快d開始 la mk仔

韋:一陣兩三下,ko你,召喚偵察機マグニ(BS04-038),trun end

囧神:你真係好mk,命の果実(BS01-107),turn end

韋:看招偵察機マグニ,攻擊

囧神:用一個life,命の果実既效果抽一張卡,召喚爪剣のラザラス(BS03-076)lv2,命の果実升上lv2,tur

n end

韋:偵察機マグニ,ヴィゾフニル(BS04-034)x2,BS02-045

囧神:用life,抽3張卡,拿3個core,mk仔受死la,召喚英雄の喪失x2,機動要塞キャッスル・ゴレム(BS04-

X16),召喚時我破壞3張地卡,破壞你卡組15張tuen end

韋:我既x稀有卡!!!

飛鳥:對手系利用破壞卡組,作主力武器,而韋e家既卡已經所剩無已

韋:召喚装甲機竜ファーブニル(BS02-045)BS02-045,攻擊

囧神:機動要塞キャッスル・ゴレム,防

機動要塞キャッスル・ゴレム利用長矛輕易破壞装甲機竜ファーブニル

韋:偵察機マグニ,攻擊

囧神:フレイムテンペスト(BS01-122)破壞BP3000或以下的spirits

韋:turn ....end

囧神大顯破壞卡組力量

天才BS迷 (呀輝)
見習決鬥者

積分 724
帖子 264
BP 724
註冊 2010-6-6
用戶註冊天數 5043
來自 天界
狀態 離線
219.73.77.20
mk仔 笑左添 ;P
支持藍色

fc99417
見習決鬥者

積分 67
帖子 82
BP 67
註冊 2010-8-24
用戶註冊天數 4965
狀態 離線
124.244.168.144
藍色藍色

見習決鬥者
十宇斬擊

積分 470
帖子 239
BP 470
註冊 2010-8-4
用戶註冊天數 4984
來自 爪牙の奇岩遺跡
狀態 離線
221.127.126.255
囧囧囧..............................