投票標題: 大家看過咩動漫?  多選 : 最多可選 35 項
參與投票的會員:

選項 1 :
選項 2 :
選項 3 :
選項 4 :
選項 5 :
選項 6 :
選項 7 :
選項 8 :
選項 9 :
選項 10 :
選項 11 :
選項 12 :
選項 13 :
選項 14 :
選項 15 :
選項 16 :
選項 17 :
選項 18 :
選項 19 :
選項 20 :
選項 21 :
選項 22 :
選項 23 :
選項 24 :
選項 25 :
選項 26 :
選項 27 :
選項 28 :
選項 29 :
選項 30 :
選項 31 :
選項 32 :
選項 33 :
選項 34 :
選項 35 :

選項 1 : 衝鋒21
選項 2 : 家庭教師ヒットマンreborn
選項 3 : 銀魂
選項 4 : 聖鬥士星矢
選項 5 : D. Gray-man
選項 6 : IQ博士
選項 7 : 龍珠
選項 8 : 火影忍者/火影忍者疾風傳
選項 9 : HUNTER X HUNTER
選項 10 : 武裝鍊金
選項 11 : Bleach漂靈
選項 12 : Death Note
選項 13 : One Piece
選項 14 : 中二病也要談戀愛
選項 15 : 星光少女
選項 16 : Battle Spirits
選項 17 : 鋼之鍊金術師
選項 18 : 刀劍神域
選項 19 : K-ON!
選項 20 : 守護甜心
選項 21 : 武器種族傳說
選項 22 : 機動戰士高達
選項 23 : Angel Beats!
選項 24 : 玉子市場
選項 25 : 加速世界
選項 26 : 閃亂神樂
選項 27 : 初音未來
選項 28 : vividred_operation
選項 29 : 我的朋友很少Next
選項 30 : 魔奇少年
選項 31 : 魔王勇者
選項 32 : Fairy Tail魔導少年
選項 33 : Little Busters
選項 34 : 櫻花莊的寵物女孩
選項 35 : 其他(請列明)
對不起,您無權投票。

標題: 大家看過咩動漫?
輝輝
高級決鬥者
本命夕麻副命桐乃三命十香四 ...

積分 771
帖子 1175
BP 771
註冊 2010-4-22
用戶註冊天數 5089
來自 tko
狀態 離線
112.118.109.75
樓上
最近翻炒大部分2012同2013既動漫(追番火影546集,柯南已放棄)
個人最鐘意睇催淚,攻略同戰鬥系
但鐘意既角色係另一會事

ArWai
高級決鬥者

積分 890
帖子 1087
BP 890
註冊 2012-4-7
用戶註冊天數 4373
狀態 離線
14.0.143.12
衝鋒21:動畫係爛尾作...到依家都未補2季唉....
所以唔細睇...但係都幾熱血既

火影忍者/火影忍者疾風傳:呢套有追開....漫畫,動畫無咩點追
因為原創部份唔覺得好睇= =''

Bleach漂靈:好似係呢套有首OP叫CHANGE...好多MAD係YOUTUBE度
幾好聽 ,D MAD又好好睇
反而本身佢自己既OP...多定畫既畫面...晒曬= =''

One Piece:好似好舊既動漫...以前D同學有睇...但因為太舊唔想重新去睇

中二病也要談戀愛:中二病緊...一直幻想自己有強大既力量
但係現實真係好殘酷= =
mad作都唔錯

星光少女:係TVB度睇過...好似係D女仔溜冰
咁溜冰又點少得胖次呢...
d女仔又裙超,又舉腳又踢腳又起腳(?)又起跳
最後兩季以來...胖次在那?....灰= =
如果我係女仔...真係好想學點樣唔露胖次

Battle Spirits:呢套身為BS玩家都睇過架啦
除左馬神彈篇章之外...根本唔多好睇

死筆:好天馬行空,好似OP定ED都幾好聽(N年前玩跑有神人拎黎做BGM...感覺唔錯)
呢套動漫既TVB版本係咁多套中最好...因為
你個腦裝屎架!!!?

刀劍神域:不是神作之物...但都有睇過
唔夠神係我覺得D人物既劇情唔多,好似個召喚師(西莉卡嗎?)
畫得幾可愛,又多糟糕畫面(雖然最後無胖次睇到...)
但係得1集...好少= =
雖然唔係主角色,但係最少3集好D掛....

K-ON!:對於我黎講主要睇女仔同聽歌

守護甜心:變粉紅果陣跳一下沒露胖次,就唔想睇

Angel Beats!:KEY社出品既動畫呢...KEY社出名既催淚,又真係幾感人
例如由衣(後期個女團主唱)走果陣真係好睇,天使同主角既關係都幾好
最後好似係悲劇收場,天使都係走左,但係HAPPY END好似係來生撞番
如果有2季就真係好好
始終TVB太多HAPPY END,令我覺得BAD END會好睇= =

加速世界:同刀劍一樣作者,好睇在主角最初唔係神威吧= =

初音未來:初音未來不是動漫既名囉....人地係V家(全稱自己查)旗下

Little Busters:KEY社既作品之一,
原本好期待佢出動畫架
能美同棗鈴又夠萌
而且18+ game黎,應該有胖次吧= =''
點知畫風差到呀....
同GAME及CG既圖差得太遠啦。唉....

其他:

H2O:有胖次有蘿莉有偽娘....正...

小圓:成套既畫風真係唔好,但係圓神同小焰都好好

DAL:有胖次有蘿莉有糟糕....正...

蘿球社:努力去睇.....- -

禁書:有胖次有蘿莉有糟糕....正...之外重有劇情真係唔差
例如鍊金師果次,鍊金師點輸都比人有好多唔同既想法
到底係鍊金術個腦被嚇,定係幻想殺手既能力
都有搞笑既場面既,打上黎都幾熱血
不過主角隻手太外掛啦= =
因為能力太強大而無法判定等級
最後做Lv0?

寵物小精靈:小弟第一隻玩既遊戲...除左第4季有認真去刨之外
其他都係 係咁SKIP= =''
點解第4季先認真刨?因為小光好萌
認真地...除小光,阿蜜同小藍之外...真係諗唔到邊個女角夠萌夠好睇
不過hgss的阿蜜,而且戲份少.....唉
不過小藍又無係動畫出現...唉
因為子供向而沒咩糟糕同胖次
最糟糕都係小光被撞起(裙子?).....係成個人

變貓:未睇曬,有D糟糕但好似沒胖次,只有泳裝...唉= =
都係睇月子賣萌....算數...

純白:少數去睇既戀愛動漫吧...3個女仔追1個男...真係夠誇張= =

我妹:幾得意,但係我唔信真係有女仔去玩CG等H GAME囉
因為咁...我想去玩番隻,但係....至少都日元8000
咁我不同去砌DK重好過
某:上網DL咪得囉
我:請支持正版~!

夏娜:同中二差唔多,最初好科幻,但係後期變戀愛
第三季比較好睇吧
自己鐘意既男仔...點知投靠左去敵陣

CLANNNAD:都好耐之前既動漫囉
又搞笑又有DD糟糕....又誤會又被誤會又再誤會又再被誤會又GL又BL又催淚又熱血(?)
超強大既KEY社作品呢
到依家都好遺憾...對於自己 After stroy未煲曬= =

巨人:好血腥,巨人又唔令仔又唔賣萌....
無咩好感。

生徒会の一存同旋管:好似講人地既野多...但係無咩自己既劇情
我正係睇字幕都好辛苦,因為太多廣展字幕,例如出自咩咩文咩咩動漫

幸運星:角色萌...又搞笑又講d生活趣事又有時有d糟糕
不過胖次量少d= =''
整體上都好好

涼宮:呢套要好花時間去睇個第一季
因為d時序可以話亂黎= =''
第二季就搞番好....

閃電十一人:熱血足球吧~無印第三季真好睇,因為有冬花賣萌(被打飛)

數碼暴龍:以前真係唔錯...現在?連日本都無人睇啦

偶像大師:同LITTLE BURST差唔多,同樣都係遊戲好好
畫風好好,但係動畫....

輝輝
高級決鬥者
本命夕麻副命桐乃三命十香四 ...

積分 771
帖子 1175
BP 771
註冊 2010-4-22
用戶註冊天數 5089
來自 tko
狀態 離線
112.118.109.75
樓上幾得閒
個人覺得要去到必看的有:
CLANNAD After story,角色除了杏以外,全部都不喜歡,但就是好看,不要分開來看,要一口氣看完CLANNAD和CLANNAD AS
(沒有了)
其他也沒有到必看的程度
個人的口味和其他人的不同,也可以說是相同
個人比較喜歡那些故事比較好看,不著重畫風的說
以下推薦:
來自新世界
中二病也要談戀愛
我的青春戀愛物語果然搞錯了
angel beats
罪惡王冠
惡之華(你能頂得貴個個畫氣,其實幾好睇)
翠星之伽爾崗提亞
gundam seed destiny(21集至36集,你當36集係結局就OK)

P.S一套你覺得好看的動漫(覺得很棒)和你萌的角色(樣子,感覺),還有你喜歡的角色(性格)是不同的
我覺得好看的是clannad after story
我萌的角色是夜刀神十香
喜歡的卻是赤澤泉美

無頭像
sam3854
初心者

積分 4
帖子 7
BP 4
註冊 2013-8-19
用戶註冊天數 3874
狀態 離線