標題: 肅清
無頭像
kymix
見習決鬥者

積分 161
帖子 80
BP 161
註冊 2009-12-8
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
183.178.41.77
前言:
港版都出左差唔多一年, 都出到第3代啦!
玩家人數都ok多, 雖然多數都係小學生(小學雞)
但我相信都有有心玩bs既玩家存在!
今日, 我想用文字將有心玩bs既玩家轉去玩日版, 因為同我玩卡既對手實在太小啦~(唔識玩bs既小學雞可以離去)
正文:
港版玩家開始發現新色, 黃色, 藍色, 係唔夠其他色玩, 主要係因為黃藍既主要勁卡都係"轟天"(sd02)先出, 計返時間應該係一年多d之後如果港版代理仲有出bs既話, 就會組到可以同其他色匹敵既純色卡組,
港版玩家會發現時常俾一堆低cost怪湧死, 難以玩自己想玩既大怪, 多數出到果回合就輸了, 呢個係正常的, 因為日版都係要到第6代到(一年後)先開始出多一點打小怪用既怪, 增加遊戲性.
港日混問題, 港就港, 日就日, 你說什麼港日混, 由頭到e加得一張港版卡同日版係唔同, 入左d日版卡那你已經係日版卡組啦, 已經打唔到比賽, 何不把心一橫轉為日版bs卡玩者呢~
日版卡一都唔貴, 一盒3百元多d, 一定有一張x卡, 同12張閃, 對比港版只係2盒價錢, 卡既數量小40張, 但閃卡, x卡既質素任誰都睇得出!
現在就係時機, 因為日版返出舊代, bs4-6(4-6代), 少年激覇包(bsc02)呢個分分平過港版. 港版有抽呢個既朋友注意. 多幾百既卡玩真係可以汁到好多類唔同既卡組, 有願望, 有主題,
轉玩日版係唔洗賣晒d卡架, 因為你手上既卡日版已經出左好耐, 只係日版既卡出得早過港版, 港版之後先出, 係唔會有日版高強效果呢回事= =" 有玩家其實唔知2隻卡係同一隻卡game, 而且成張卡係冇分別. 以為日版勁d, 玩晒, 分別既只係時間!
我希望我今後更多和我匹敵既對手~希望連遊戲規則都唔識既玩家唔好玩日版!

ps, mos大既卡表其實好好用, 請多使用!
     則署大請熟讀日版q&a同基本rules! 呢個係叫bs既卡game, 效果要跟返張卡上面既效果架!

元朗合益呀肥示!

darkload
賢者
裝甲:紅,紫,綠,白,青,黃

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
註冊 2009-12-7
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
219.76.249.153

QUOTE:
原帖由 kymix 於 2010-4-19 00:26 發表
ps, mos大既卡表其實好好用, 請多使用!
     則署大請熟讀日版q&a同基本rules! 呢個係叫bs既卡game, 效果要跟返張卡上面既效果架!

香港版香港規
佢地唔識日文亂解效果有咩辦法?
明明有q&a有正確卡表扁扁班腦殘無視張卡上面既正確效果要自己作上去
可笑可笑

s20021213
決鬥者
我是傳奇

積分 731
帖子 683
BP 731
註冊 2009-12-17
用戶註冊天數 5215
狀態 離線
219.78.200.126
百識都係由卡表做宣傳先多人識 ,當時我都係見卡表先入黎睇下

沉睡的猛虎
長老
劍無極

積分 3401
帖子 2842
BP 3401
註冊 2009-12-30
用戶註冊天數 5202
狀態 離線
210.6.223.85
如果系咁既 要用多好多錢玩 +上打唔到比賽 hk同日板一齊會更貴 再追玩日板就太難

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
219.76.170.6

QUOTE:
原帖由 沉睡的猛虎 於 2010-4-19 16:43 發表
如果系咁既 要用多好多錢玩 +上打唔到比賽 hk同日板一齊會更貴 再追玩日板就太難

What ever you like
he just saying what he think
or i should say what the japanese verson player want to tell the oher

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
219.76.251.26
re:        沉睡的猛虎

我唔明點解你會話玩埋日版會好貴, 都只係玩早左d卡, d卡你遲中都要買架啦= ="
我覺得你似人主觀咁拒絕日版既籍口黎喎!

我係kymix!

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5224
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 darkload 於 2010-4-19 18:20 發表

我唔明點解你會話玩埋日版會好貴, 都只係玩早左d卡, d卡你遲中都要買架啦= ="

我係kymix!

did i forgot to log out in the shop?
:L

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5224
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 darkload 於 2010-4-19 18:20 發表

我係kymix!

use your own ID kymix

沉睡的猛虎
長老
劍無極

積分 3401
帖子 2842
BP 3401
用戶註冊天數 5202
狀態 離線

QUOTE:

我係kymix!

我唔系話日板唔好 日板仲好過HK既TIM 但一下轉玩日板 HK板既無可能唔理+ 都BUY咗咁多卡  日板再BUY
嘩 我破產都似 (不嬲都破產+啦你)  最重要都系$

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
註冊 2010-2-12
用戶註冊天數 5158
狀態 離線
221.127.17.159
我覺得你地有個諗法係幾自欺欺人.
就係因為話錢ge問題 比賽問題,,
我都係過來人.
當初係諗住淨係玩港.
睇完日版 先知.. 死喇 蠢左 買左d翻版卡(係指外觀問題.
個時我仲好自欺欺人咁 唔肯玩日
仲話人屈機 唔想打日版對手.
但係事實上
自己有得玩好d.. 價錢係差唔多ge時候 咪賺左lo.
講真一句:
日版x rare 低過100 ge 好多都有..
(試過50蚊樓下買到張港版公價賣緊120 ge野 - -"

樓主講到日港溝ge問題 我是其中一人-3-
但係我都話 我自己係玩緊日版.
因為我係搵唔到卡先會當住先  - -"
如果轉玩日版.
日版/港版溝係一副deck幾對唔係問題(p,s. 要買卡套 - -"
砌一副日版deck 有港版料 慢慢轉都唔遲.
lee個只係遊戲.. 冇人迫你唔可以日港溝

比賽問題:
日版比賽其實成日都有
要搞大佢 絕對唔難.
如果玩日版想比賽.
搵darkload大 絕對冇問題.
(佢本人都好似想搞個大型少少ge比賽-3-

呼籲下. 各位 日版係比你想像中抵好多
抵過港版- -"

lamlok
見習決鬥者

積分 786
帖子 143
BP 786
註冊 2010-3-11
用戶註冊天數 5131
狀態 離線
218.102.152.15
i agree you!!!!!!!!!!!

沉睡的猛虎
長老
劍無極

積分 3401
帖子 2842
BP 3401
用戶註冊天數 5202
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 初優 於 2010-4-19 19:01 發表
我覺得你地有個諗法係幾自欺欺人.
就係因為話錢ge問題 比賽問題,,
我都係過來人.
當初係諗住淨係玩港.
睇完日版 先知.. 死喇 蠢左 買左d翻版卡(係指外觀問題.
個時我仲好自欺欺人咁 唔肯玩日
仲話人屈機 ...

爆盒都貴過人 少過人呀

義經 (Kazma)
長老
海の男

積分 2132
帖子 1759
BP 2132
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
219.79.149.132

QUOTE:
原帖由 沉睡的猛虎 於 2010-4-19 19:56 發表

爆盒都貴過人 少過人呀

日版1盒$=2盒港版(約)

日版1盒閃既數量14=2盒港版閃既數量7x2(呢家有人出現一盒得5張既情況)

日版1盒X既數量=必定1   港版=?(迷)

日版白卡 1盒=20(包)x8(張)=160張   港版白卡 1盒=20(包)x5(張)=100張 x 2 = 200張

總結 量方面係差唔多

而已日版一定有一張X

日版真係貴?

隨時計計下日版重抵玩

義經 (Kazma)
長老
海の男

積分 2132
帖子 1759
BP 2132
用戶註冊天數 5224
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 沉睡的猛虎 於 2010-4-19 18:29 發表

我唔系話日板唔好 日板仲好過HK既TIM 但一下轉玩日板 HK板既無可能唔理+ 都BUY咗咁多卡  日板再BUY
嘩 我破產都似 (不嬲都破產+啦你)  最重要都系$

其實玩日版你最多咪係要買返4~7代既卡

用有色卡套睇唔到背面BS1~3代用港版無所謂架~

日版定義:BS1~7 SD1~2

港版定義:BS1~3

唔係話你用緊張卡係咩版我地就當你咩版既

無頭像
kymix
見習決鬥者

積分 161
帖子 80
BP 161
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
你有港版卡咪照用囉! 效果係唔會有分別架(係有一張k怪卡), 轉玩日版係唔洗買過晒d卡架. 可能有d玩家已經有d日版卡係卡組tim.(佢地既口中既港日混)
爆盒方面我正文有講,請唔好晒我一份心機~
比賽方面, 港版比賽咪有返你港版料去打囉, 我相信玩過日版既player都知道晒d走向, 分分鐘仲有so!

p.s 有好多深層意思係我打既文入面, 要細閱!

沉睡的猛虎
長老
劍無極

積分 3401
帖子 2842
BP 3401
用戶註冊天數 5202
狀態 離線
俾你地搞到想玩日板tim...

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
用戶註冊天數 5158
狀態 離線
唔洗隨時. 日版係抵過港版..
價錢:
20x8=160/320-----2蚊張   (打和)
20x5=100/200-----2蚊張   (打和)
品質:
日版:唔易花. x有特別效果.    (勝)
港版:一開即花  有摺痕. 會彎
風險:
日版:一1盒必有x  (勝)
港版:1盒未必有x
比賽:
日版:少d比賽 獎品亦未必岩所需
港版:px--每月有固定比賽              (勝)
好玩程度:
日版:出到1-7代 變化大好多.(+sd01,02)   (勝)
港版:1-3 變化極少.

諗左好多面- -" 但係除左比賽..
我諗唔到日版有咩差過港版..
幫手諗下 唔該..

青鬼
高級決鬥者
我係一粒core

積分 1567
帖子 1012
BP 1567
註冊 2010-4-4
用戶註冊天數 5107
狀態 離線
124.244.135.170
日版質素好過港版n倍(n為非零正整數 )
第6代係bs大躍進,變化更多,各種deck有唔同打法出現

R,X盒盒固定有
3 d 印得又有形
一開一定唔會花
背後暗花形過人
價錢廉價又合理
出代出得又快d
玩法出得多又新
總知就係好抵玩
唔玩就真係走寶
一齊轉黎玩日版
開心快樂齊交流

諗咁多重咩 日版咁好,重唔黎玩

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
用戶註冊天數 5158
狀態 離線
設P(n)為命題「好玩+日版=好玩(日版)」
當日版=好抵時,
好玩+好抵=好抵玩,
好抵(好玩)=好好抵玩
所以,P(好抵)正確。
.....下刪N列式..N為非零正整數。

(我認我係黎玩ge- -"

青鬼
高級決鬥者
我係一粒core

積分 1567
帖子 1012
BP 1567
註冊 2010-4-4
用戶註冊天數 5107
狀態 離線
124.244.135.170
玩,玩,玩,我地支持你玩日版

klp311030 (我是醫生二號)
高級決鬥者

積分 1945
帖子 2009
BP 1945
註冊 2010-2-1
用戶註冊天數 5169
狀態 離線
219.77.147.117

QUOTE:
原帖由 kymix 於 2010-4-19 20:14 發表
你有港版卡咪照用囉! 效果係唔會有分別架(係有一張k怪卡), 轉玩日版係唔洗買過晒d卡架. 可能有d玩家已經有d日版卡係卡組tim.(佢地既口中既港日混)
爆盒方面我正文有講,請唔好晒我一份心機~
比賽方面, 港版比賽 ...

十分讚同ing
me都係玩日版,
的確要到六色都平衡,起碼到SD02
但係要準備多啲$(我副白綠都起碼$350),
港轉日的玩家,可以日混港咁玩(話說日板BS01很難揾)
更能上官網,抄日本比賽優勝者啲DECK,再砌一副有自已風格啲deck.

另問,點解冇人玩英文版?(分明玩 )

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
註冊 2007-1-14
用戶註冊天數 6283
狀態 離線
121.203.19.224
bs01 d 常用卡係少年激突包re 左大部份
紅紫綠白都有
仲要一包只會有一隻色
同色齊3包已經可以開始組deck

沉睡的猛虎
長老
劍無極

積分 3401
帖子 2842
BP 3401
用戶註冊天數 5202
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mons 於 2010-4-19 21:19 發表
bs01 d 常用卡係少年激突包re 左大部份
紅紫綠白都有
仲要一包只會有一隻色
同色齊3包已經可以開始組deck

咁幾$到 想玩下日板

無頭像
kymix
見習決鬥者

積分 161
帖子 80
BP 161
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
16-17大元一包~ 龍仔應該仲平!

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
用戶註冊天數 5158
狀態 離線
紅色建議開sd01(不過斷左貨- -"
藍色/黃色建議先開SD02
bs06係強化哂
仲有 如果玩一隻色 最好搵fd夾色.

無頭像
閃中閃
決鬥者

積分 507
帖子 616
BP 507
註冊 2010-1-31
用戶註冊天數 5170
狀態 離線
58.152.240.108
簡單d講就係叫大量仲係港板既小學雞
轉投日板..最後俾一班所謂係人既野吸乾所有
最後小雞們還是手持一堆廢紙維持原狀..
真好玩的遊戲...吸血都吸得太盡吧

義經 (Kazma)
長老
海の男

積分 2132
帖子 1759
BP 2132
用戶註冊天數 5224
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 閃中閃 於 2010-4-19 23:39 發表

高人高見

小弟無地自容

(唔知小學雞幾時識進化呢)

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
121.202.23.104

QUOTE:

佢一開頭已講
(唔識玩bs既小學雞可以離去)
先不說爬文,閣下連post都未睇清楚還在亂說
閣下都好難話係所謂係人既野
加上小學雞有幾多可以吸?
係呃都係港版代理呃人先吧
明明同一隻game搵d老翻當正版;P

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5224
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 klp311030 於 2010-4-19 21:14 發表

另問,點解冇人玩英文版?(分明玩 )

那兒有賣?

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5224
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 義經 於 2010-4-19 20:04 發表

日版1盒$=2盒港版(約)

日版1盒閃既數量14=2盒港版閃既數量7x2(呢家有人出現一盒得5張既情況)

日版1盒X既數量=必定1   港版=?(迷)

日版白卡 1盒=20(包)x8(張)=160張   港版白卡 1盒=20(包)x5(張)=1 ...

條數第一日出港版我已計左比大家聽

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5224
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 義經 於 2010-4-20 00:09 發表

高人高見

小弟無地自容

(唔知小學雞幾時識進化呢)

你最近越來越寸

義經 (Kazma)
長老
海の男

積分 2132
帖子 1759
BP 2132
用戶註冊天數 5224
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 darkload 於 2010-4-20 00:30 發表
你最近越來越寸

咁人地話正版吸人血

咪想問下佢幾時進化囉

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
用戶註冊天數 6283
狀態 離線

QUOTE:

吸血.........
我想講港版的投資一定大過日版= ="
當你由0開始砌副deck
日版爆一盒bs01(仲有的話)/bs06就已經可以成形
港版.......3盒都唔知得5得= ="
你話x卡.......港版有用的要150~160
但日版~一般100~120(p.s.大公係可以<100)

p.s. 阿娘5好咁串好

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
219.76.249.153

QUOTE:
原帖由 mons 於 2010-4-20 11:41 發表

吸血.........
我想講港版的投資一定大過日版= ="
當你由0開始砌副deck
日版爆一盒bs01(仲有的話)/bs06就已經可以成形
港版.......3盒都唔知得5得= ="
你話x卡.......港版有用的要150~160
但 ...

都係那句條數一早計左比佢地睇
佢地唔信我地冇計
係都要好似初優大以前咁
自欺欺人 唔肯玩日
仲話人屈機 唔想打日版對手(佢自己講架,我冇屈佢)
我地冇計
不過要話轉玩日版的最好時機,
來緊18/5出戰嵐是好機會
因為每隻色有x,游戲性將會更平均
現時想過到時起碼打2場4人渣虎或1場8人渣虎
誰有興趣?

無頭像
kymix
見習決鬥者

積分 161
帖子 80
BP 161
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
219.76.251.185
你地開始離題啦, 一個港版玩家轉玩係唔夠架, 多d港版黎講下呢個post啦!

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
用戶註冊天數 5158
狀態 離線
221.127.17.147
我地要比港版玩家了解下實際情況先至有說服力.
唔係淨係叫人玩日版 但係又唔講原因- -"
港版轉日版係一個問題黎 要比人知清楚d牙嘛.

其實真正吸血根本係牙ben死左- -"
只係洗版玩家玩開 維持自己ge現狀.
先話人吸血- -"
如果有睇我地ge數據..
可以知道
日版係抵玩過港版.
好玩過港版..

話人吸血的那位 請先諗下2者分別再定斷何為吸血者- -"

澪ㄨ神祺
初心者

積分 107
帖子 25
BP 107
註冊 2010-4-12
用戶註冊天數 5099
狀態 離線
119.237.148.89
俾你地搞到想玩日板
不過我仲係要靠卡表
吾識睇日文
而百識就仲末有
所以重係好迷網

而你地話日比港平
係平
不過要成一盒
而如果我係一包包咁買既
咁一定有X呢個憂勝之處
就變得冇左保證la

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
用戶註冊天數 6283
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 澪ㄨ神祺 於 2010-4-20 21:49 發表
俾你地搞到想玩日板
不過我仲係要靠卡表
吾識睇日文
而百識就仲末有
所以重係好迷網

而你地話日比港平
係平
不過要成一盒
而如果我係一包包咁買既
咁一定有X呢個憂勝之處
就變得冇左保證la

但有閃ge保證
20包有12張閃+1張x
中閃ge機率高過港版

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
用戶註冊天數 5158
狀態 離線
我想說 .. 少人會慢慢一包包抽.
話要抽中自己想要ge野.

就算係港版. 你抽2包真係成日都會唔中閃 - -"
日版有7包會中伏 姐係13/20中閃(以新盒計.
港版我就唔知喇  - -"
以我ge經驗黎講.
日版中閃好易. 港版要中閃(甚至話x..
日版我抽得少 因為好難中心中想要ge野.(所以會夾色 之後爆盒- -"
港版抽得多 因為比賽強迫. 我中閃ge機率係差唔多1/6 la..

p.s 除左13/20 lee個數據 其他都好易有偏差 (要留意

義經 (Kazma)
長老
海の男

積分 2132
帖子 1759
BP 2132
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
220.246.244.55

QUOTE:
原帖由 澪ㄨ神祺 於 2010-4-20 21:49 發表
俾你地搞到想玩日板
不過我仲係要靠卡表
吾識睇日文
而百識就仲末有
所以重係好迷網

而你地話日比港平
係平
不過要成一盒
而如果我係一包包咁買既
咁一定有X呢個憂勝之處
就變得冇左保證la

台灣卡表其實已經有1~7

但係表既形式係圖

係搵有少少唔方便

=====================

但唔識日文絕對唔會係問題

港版咪又係日文

=====================

就算唔計x既保證

中閃機會都高好多

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
用戶註冊天數 5158
狀態 離線
由於論壇唔可以宣傳其他論壇
故此唔可以post卡表條link喇- -"
但係你打bs(全名)之後 慢慢搵 就好易搵到

台灣卡表淨係有效果. 要睇bp cost之類
就要上日本官網.

等我屈你post link先
http://www.wretch.cc/blog/battlespirit
mons字

無頭像
閃中閃
決鬥者

積分 507
帖子 616
BP 507
用戶註冊天數 5170
狀態 離線
58.152.131.121

QUOTE:
原帖由 初優 於 2010-4-20 21:02 發表
我地要比港版玩家了解下實際情況先至有說服力.
唔係淨係叫人玩日版 但係又唔講原因- -"
港版轉日版係一個問題黎 要比人知清楚d牙嘛.

其實真正吸血根本係牙ben死左- -"
只係洗版玩家玩開 維持自 ...

我所講既吸血係指日板中老手吸盡新手小雞既rare咭
講真..只從咭牌角度嚟講..日板的確多方面優勝港板
但再退一步唸...依個post
只係不爽一d玩緊港板唔夠日板打又串人地日板既白目吧...=.=
恕我複黑...我既唸法係
叫多個人玩日板就等於有多個人幫你開閃咭...
或者只從新手player"單純"既角度去唸..日板的確唔錯

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
用戶註冊天數 6283
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 閃中閃 於 2010-4-20 23:33 發表

只係不爽一d玩緊港板唔夠日板打又串人地日板既白目吧...=.=: ...

我所講既吸血係指日板中老手吸盡新手小雞既rare咭--->lee個同玩咩版無關lor,大把中老手都係咁吸新手既港版rare咭
叫多個人玩日板就等於有多個人幫你開閃咭-->你無錯,多人d,夾色爆盒都易d,雖然都係自己抽的多

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
用戶註冊天數 5158
狀態 離線
如果又諗你個面.
有多個人玩港版 咪又多個人同你開閃- -"
請問你支持港版ge理由又係咩呢..
我自問冇咁諗過.(指多一個人開閃.

你吸血ge意思個面.
kymix大都講左 一d唔識玩lee隻卡game ge人
我地係唔希望佢地哂時間係日版.
我地支持日版係因為 佢真係好過港版.(lee點真係唔再多講.
我地係想一d有質素ge玩家可以玩d更加有對手ge野.

你話有人串日版ge事 我又真係未聽過喎- -"
我淨係知 有人唔夠日版打 就話日版屈機(以前的我. 而家都見唔少人.

希望你再比下 點解你要玩港版ge意見.
其他港版人士 見post都可以比意見.

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
121.202.13.5

QUOTE:

只係不爽一d玩緊港板唔夠日板打又串人地日板既白目吧...=.=: ...

笑話!吸rare咭?
點解你只話日版玩家會咁做,
港版中老手更加會咁做
港版前冠軍黃生個名咪就係咁樣縮返來,
10個core pay完幻龍pay七將,
呃張老翻PX番來買七舊水,
我是不爽有人自欺欺人,
係邊個想呃邊個都唔識分!
呃多一個人開閃?
老實講我玩d game差唔多每種每代起碼開3盒
有必要呃多一個人開閃?
如果你話我會賣廢卡呃錢
有邊個唔知我每次搞收錢比賽
入場既人都有R/M卡送
冠軍重會有X送
全部都係我私人當識多個朋友送出來既
基本上就當我有賺過都唔知夠唔夠食個麥MM呀!

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5224
狀態 離線

QUOTE:

PS:你咁唸唔係叫腹黑係叫黑心
真正腹黑者係有禮地叫人去死那種人
同黑心係兩件事
請搞清楚字的意思才用
就像宅是宅,電車是電車,
電車是其中一個宅,而唔係宅即是電車

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
不小心又離題了
sorry

無頭像
閃中閃
決鬥者

積分 507
帖子 616
BP 507
用戶註冊天數 5170
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 darkload 於 2010-4-21 00:56 發表
不小心又離題了
sorry

多謝你有心既回覆..
我一個曲線post引出多個有point回覆
依度既水平果然高一點

無頭像
kymix
見習決鬥者

積分 161
帖子 80
BP 161
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
多謝你個回覆, 我一番心血係想你睇晒我篇文先再題出你既問題!
如果你有朋友對日版有疑問, 試下叫佢地上黎睇呢個post啦~

無頭像
閃中閃
決鬥者

積分 507
帖子 616
BP 507
用戶註冊天數 5170
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kymix 於 2010-4-21 01:33 發表
多謝你個回覆, 我一番心血係想你睇晒我篇文先再題出你既問題!
如果你有朋友對日版有疑問, 試下叫佢地上黎睇呢個post啦~

純吹水
從回覆著眼去睇...其實都係個幾個一身日本BS債既朋友"討伐"異己
所謂肅清其實都係口痕搞氣氛..其本意根本唔關事
睇馬沙之反擊太多啦XD(P.S.唔明既上WIKI啦...
日港BS往往係HKPLAYER最常既罵戰字眼
比對點不外乎美工,價錢,X既出現率
但其實最左右大家就係各人身上既BS債(P.S.即係俾錢落左邊個板本)

我的朋友都說BS太易玩,圖又普通
大部分都跑去MAGIC,WOWC同A.ZERO個D(畢竟我個邊大家都係成年人,吓吓投過萬下海,想搵D比較有質素)
但我都照樣入坑..嘗試去信一次港代理
我地開頭睇死佢過唔到第2代
但係佢又做到..講真美感完全個人問題
港板唔將D字漢化已經跪拜..(當年GW..淚
我地試GAME個陣都明白如果玩日板
好多COMBO,系統都完善好多
我地對依樣野都叫苦連天,想佢出快D
時間方面其實無咩關係...唯一分別就係玩港板既朋友
可以睇住去向..避某幾SET唔使開而已
玩日板吓吓企係開咭最前線,我就唔想做開荒牛..=4="
同埋港板其實有一個優勢係日板無
就係同樣價錢開U咭唔夠港板多
條數大家應該識計嫁啦...
一盒日~兩盒港
一盒日有20張U~兩盒港40張U
講真有人話日板RARE靚手工,
但係以港板進度而言
BS既閃除大公,7將,英人個D X貴,大部分RARE都廢既
所以我就著眼於實用U..

同埋樓主提過既小學雞太弱..我港島區情況差不多
不過我依邊就會教D細路點去玩得助D
若然樓主得閒到可以開POST傳教..不如幫手提高遊戲水平啦

如果真係想對有心,識玩既人傳教轉跳日本板坑
其實無意思..大家都係有自己思想的
講真佢地一開頭其實都唸過玩邊板先玩
你而家開始傳教都只會傳到D細路...
個D小朋友既...你又話摘除小雞個D
其實就真係無咩人會轉日本板LOW,,,,,=.="
就算轉投日本板既係小學雞..你會叫佢玩番港板咩...

就算係有心機既POST...俾人忽視都合乎常理
樓主有心機既POST...有其他聲音係好消息
但腦袋"燃"得過火,變得盲目..就會歪曲原本既意思

港板比賽亞軍示