標題: 投訴peterlam328放飛機
雞哥
決鬥者

積分 551
帖子 806
BP 551
註冊 2013-2-28
用戶註冊天數 4068
狀態 離線
61.18.254.171
pm約好左琴日3:45pm交收,去期間因塞車已sms佢改4:00pm,但一直冇覆,打比佢又冇人聽

無頭像
peterlam328
見習決鬥者

積分 59
帖子 163
BP 59
註冊 2012-8-14
用戶註冊天數 4266
狀態 離線
61.18.72.6
sor lo但之後我有pm番你wo

雞哥
決鬥者

積分 551
帖子 806
BP 551
用戶註冊天數 4068
狀態 離線
你何來有pm呀!!相反係我pm你冇理!!

無頭像
peterlam328
見習決鬥者

積分 59
帖子 163
BP 59
註冊 2012-8-14
用戶註冊天數 4266
狀態 離線
61.18.72.6
sorry pm錯人

cliffhou1997
高級決鬥者

積分 422
帖子 1026
BP 422
註冊 2012-5-24
用戶註冊天數 4348
狀態 離線
113.255.14.29
1)大家之前約好既時間,你又冇準時出現,唔理你咩原因你遲到已經係你唔啱先
2)你要求更改時間對方有權拒絕
3)你sms比對方唔一定要即刻覆你,你打電話比對方佢唔一定會聽到
4)你遲到對方無必要等你

雞哥
決鬥者

積分 551
帖子 806
BP 551
用戶註冊天數 4068
狀態 離線
請你不要將私人恩怨發洩在FORUM+歪曲意思

請問你何以見得我遲到?
我本身準時出門口,中途塞車唔係我預計到,我已第一時間通知佢改時間,但隔好耐都冇覆,再打多次都冇人聽,就算我準時黎到,我都係打唔通,有咩分別

cliffhou1997
高級決鬥者

積分 422
帖子 1026
BP 422
註冊 2012-5-24
用戶註冊天數 4348
狀態 離線
113.255.14.29

QUOTE:
原帖由 雞哥 於 2013-5-5 14:25 發表
請你不要將私人恩怨發洩在FORUM+歪曲意思

請問你何以見得我遲到?
我本身準時出門口,中途塞車唔係我預計到,我已第一時間通知佢改時間,但隔好耐都冇覆,再打多次都冇人聽,就算我準時黎到,我都係打唔通,有咩分別

我只係就事件作出討論,並無將私人恩怨發洩在FORUM+歪曲意思
呢到係論壇 所有人可以睇到你發帖同留言
你準時出門口,但係因中途塞車,即使對方唔介意,點講都好,你始終為對方帶來不便,道理本應向對方道歉
你唔道歉都算,重點唔係你遲到,你打比人改時間,對方可能咁啱好似你塞車咁有無法估計既原因
佢睇唔到你打比佢,你就搞到要鬧人咁,講到自己冇錯咁,對方就一定要聽你講咁,之後仲要比你屈到放飛機
人地既聲譽就咁比你整衰哂
咁點解你認為對方唔聽你電話對方就一定係放你飛機?
對方見到你話要改時間,佢都冇半句怨言,仲好有誠意咁同你道歉,how about you?
我冇話2邊啱哂,只係想講下你既態度問題
你鍾意聽就聽,唔聽就算
最後,我想講,呢到係論壇,每人都有權向事件作出評論

雞哥
決鬥者

積分 551
帖子 806
BP 551
用戶註冊天數 4068
狀態 離線
第一,你可以講唔代你可以亂講+扭曲事實
第二,我準時早成粒鐘出門口,你何以見得係"我遲到"? 塞車/意外係人都唔會預測唔到,而我係第一時間通知對方,我盡了自己責任,請問我有咩問題?!對方唔理係對方既問題+責任,與我何干?我格左陣又再打比佢多次冇人聽,佢唔聽電話又唔覆sms,甘請問又係我既责任?!就算我當刻去到一樣係打唔通,有何分別?!我上面講左請問你有冇用眼去睇先去駁人?
第三,本來件事已經完左+正如你所講say左sorry,依家係你推番上黎同我拗+扭曲件事,我當然要回應你,回應你原來就叫唔聽你講,甘你回應我又係咪可以話番你唔聽我講?(but事實你又冇人講,如果你唔係將私人恩怨+情諸發洩係度,你明知人地已同我say左sorry你又推返上黎同我拗?!