標題: 分身問題
00高達 (製作卡表的退坑人)
長老
00,笨大驅逐!

積分 942
帖子 970
BP 942
註冊 2011-5-29
用戶註冊天數 4715
來自 異世界之量子空間
狀態 離線
202.40.137.200
1—BS22-024 ЖъみЯ⑦・Ь⑦ж,如果預備區一粒core都無,咁呢隻野被破壞果陣開分身,可唔可以用場上既Core?
2—分身系唔系當作沒有持有效果的Spirit使用?
3—分身Spirit破壞後移去廢棄區,系背面向上定系向下?
4—分身Spirit即使落左廢棄區,系唔系仍然當作持有「分身」系統的Spirit卡使用(ヴみу終了時ネザ、ガソロみЭメ"ヵЗЬ0/系統:分身/<1>Lv1/BP3000/[緑]"ソ緑ソ分身ЗзэЧЬズエペ。)?
5—分身Spirit破壞後移去廢棄區後,我用效果上翻手,然後召喚,感要唔要俾錢召喚(ガソロみЭメ"ヵЗЬ0/系統:分身/<1>Lv1/BP3000/[緑]")?

P.S. Co-Co!壇已經重新啟用了
有興趣的網友可以前往註冊(舊會員資料全部遺失)

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
註冊 2007-1-14
用戶註冊天數 6311
狀態 離線
61.92.146.230
1. 不可以
2. 係
3. 面向上
4. 不是
5. 返手或deck變送墓地,卡上有寫

00高達 (製作卡表的退坑人)
長老
00,笨大驅逐!

積分 942
帖子 970
BP 942
註冊 2011-5-29
用戶註冊天數 4715
來自 異世界之量子空間
狀態 離線
202.40.137.200

QUOTE:
原帖由 mons 於 25-6-2013 15:52 發表
5. 返手或deck變送墓地,卡上有寫

5—分身Spirit破壞後移去廢棄區後(死左落去墓地),我主階用效果將佢上翻手,然後召喚,感要唔要俾錢召喚(ガソロみЭメ"ヵЗЬ0/系統:分身/<1>Lv1/BP3000/[緑]")?
感謝mons大解答(好耐無見)

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
註冊 2007-1-14
用戶註冊天數 6311
狀態 離線
61.92.146.230

QUOTE:
原帖由 00高達 於 2013-6-27 14:21 發表

5—分身Spirit破壞後移去廢棄區後(死左落去墓地),我主階用效果將佢上翻手,然後召喚,感要唔要俾錢召喚(ガソロみЭメ"ヵЗЬ0/系統:分身/<1>Lv1/BP3000/")?
感謝mons大解答(好耐無見)

送墓後不會再視為分身靈魂。