標題: [日板] 港版4副deck求狠評
justinyau128 (神士)
決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
註冊 2013-6-30
用戶註冊天數 3924
來自 異世界
狀態 離線
113.255.246.192
鬥神Deck:http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201306/1372554347.html
先用強化小怪拖住後召大怪KO卡組,烏獸係萬一人地防粉也去K生命.
綠速Deck:
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201306/1372601060.html
魔影Deck:
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201306/1371914890.html
機人Deck:
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201306/1371872618.html
雖然我知砌得好廢,但也請高手狠評

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3924
來自 異世界
狀態 離線
點解冇人回架 :z22

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3924
來自 異世界
狀態 離線
push push push

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3924
來自 異世界
狀態 離線

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3924
來自 異世界
狀態 離線

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3924
來自 異世界
狀態 離線

無頭像
hitler
見習決鬥者

積分 25
帖子 78
BP 25
註冊 2012-6-25
用戶註冊天數 4294
狀態 離線
218.250.238.95
綠速Deck
我個人認為E副DECK整體上唔錯 用蜂王同黑蟲穿人血 神速做輔助
不過 我都係要講果句 加龍霸同2絕甲 包冇死
同埋你落北斗冇乜用 因為少BRAVE 建議OUT左佢
戦場に息づく命 最好唔落 你唔好同我講E張地用來抽卡 你抽得來 你都死左啦
冇乜用 難道你想同人地玩天光??
改落神速葉張地(神速LV 1當LV2)和落strom attract兩張同小鹿圈兩張
咁就應該OK
順帶一題 試落森羅 玩穿血一定要玩E張 不過要打3張 就要大改 所以你落一張好啦

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3924
來自 異世界
狀態 離線
thanks!!!!!!!!

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3924
來自 異世界
狀態 離線
咁你可唔可以評埋其他

無頭像
hitler
見習決鬥者

積分 25
帖子 78
BP 25
用戶註冊天數 4294
狀態 離線
218.250.238.95
...鬥神Deck
E副DECK比我既感覺就係小學雞先至咁玩 因為你落好多唔同類型既X
講下啦... 北斗唔好落 所有玩粉碎既都唔會落佢 因為冇乜用
巨人勇者都唔好落 因為你主要玩粉碎 你冇咁多時間玩兩個系統 專玩一個 咁就副DECK會勁好多啦!
双斧帝都唔好落 都係果句 你怕比人MIN既 就粉哂人地副DECK 快D粉完人地就快D收工
唔好比時間人地玩 來個速戰
落海皇巨神唔錯 最好落3 天平落2 鐵霸落3 戦輝神落2
鳥獣烈神你可以落 不過你要OUT多小小D細怪 CORE 1 2 果D怪唔好落咁多 畢竟你既目的係粉死人而唔係打死人 建議改落多D以前粉碎細怪 重有落聖域同落多D BRAVE 例如聖海獸(隻怪升最高LV) 防人地用月女
最後 如果你落鐵霸 就要落轟神掌 如果你落戦輝神 就要落果張MAJIC 我唔記得左叫咩名
果張係破壞自己隻怪 粉隻怪コスト既數量 你應該知我講邊張啦!
順帶一題 副DECK有空位既 就落龍霸 冇位既就點都要落絕甲兩張 包冇死

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3924
來自 異世界
狀態 離線
thanks! 但我話你聽我唔係小學雞

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3924
來自 異世界
狀態 離線
仲有我想講有一張Magic可以破壞自己隻怪 粉隻怪コスト既數量咩,只有BS05.83自己一隻造兵怪的Core拉去空間,粉隻怪コスト既數量

無頭像
hitler
見習決鬥者

積分 25
帖子 78
BP 25
用戶註冊天數 4294
狀態 離線
42.3.196.128
哈哈 我講錯野 都差唔多啦
有機會既話用我果副同你打
因為我果副專針粉碎

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3924
來自 異世界
狀態 離線

無頭像
hitler
見習決鬥者

積分 25
帖子 78
BP 25
用戶註冊天數 4294
狀態 離線
218.250.231.23
我聽日先回你 我要花D時間來睇E副DECK

無頭像
hitler
見習決鬥者

積分 25
帖子 78
BP 25
用戶註冊天數 4294
狀態 離線
218.250.231.23
睇左E副DECK 我覺得E副應該唔係你既 E副唔同你其他果D 專玩MAJIC同自閉
我講下啦 E副DECK最大壞處就係好易比人打死 我係度認為你唔好咁自閉
姐係副DECK應該多D怪來打人 我見你D MAJIC大部分係抽卡同汁卡 攻擊力好低
我唔係玩自閉DECK既表表者 但係我都比D意見啦!
我認為你可以落3張魅惑の覇王同兩張魔導女皇 E兩隻怪可以令E副DECK既攻擊力高番D
我之前都講左 打DECK係唔可以比人地有時間去喘息 冇錯你副DECK既MAJIC好強 但場上D怪比人打死既 咁你又點攞消減呢?? 所以你副DECK好難汁 因為我根本睇唔到你到底想點WIN 想打死人定想等到人地冇卡抽 不過我都幫你汁下啦!
落2張魅惑の覇王同兩張魔導女皇 OUT左張粉碎MAJIC 改落strom attract 落多兩張天戎機神
絕甲雙光龍霸冇走LUCK 加埋BS16-042グリムの天使シンデレラ 同BS08-X33堕天使ミカファール
就一於玩無限汁卡
打法 一開始盡量用絕甲頂住人地既攻擊 龍霸秒人怪 到召左魔導女皇 就好玩啦
喪拉死龍霸 之後汁番上來 絕甲又係咁汁番上來 到夠召隻天戎機神 就重好玩啦
用天戎機神不停補血 你咪有3張發動召換時效既MAJIC 用佢來補血 補完再汁番上來
一於同人地玩天光 至於召隻魅惑の覇王 就用來危急時候用既
最後 你可以等到人地冇怪係場OR汁成堆怪MIN死佢 你落多BS13-082 配埋魅惑の覇王 好勁!!

武裝機神 (收駝蛇x2,∼)
決鬥者
無敵☆最寂寞《小隊★隊長

積分 233
帖子 482
BP 233
註冊 2012-8-28
用戶註冊天數 4230
來自 宇宙★大陽系★地球★中
狀態 離線
116.48.108.53

QUOTE:
原帖由 hitler 於 2013-7-12 23:41 發表
睇左E副DECK 我覺得E副應該唔係你既 E副唔同你其他果D 專玩MAJIC同自閉
我講下啦 E副DECK最大壞處就係好易比人打死 我係度認為你唔好咁自閉
姐係副DECK應該多D怪來打人 我見你D MAJIC大部分係抽卡同汁卡 攻擊 ...

成篇論文咁!!很詳盡!

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3924
來自 異世界
狀態 離線
Thanks!!E副Deck的確唔係我既,係我個fd架

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3924
來自 異世界
狀態 離線
仲有佢話其實E副打死人既方法有兩種:
1,粉死人
召企鵝,黑妖,BS11.36Draw牌或者直接用Magic,等到召埋維利爾就用粉碎MAJIC跟住用BS03.140汁番,再用多次,之後BS02.107維利爾汁番BS03.140,跟住用BS03.140汁番粉碎MAJIC,不停重複此動作直到媒地副Deck冇,途中唔夠Core仲可以用3張武迅衝,BS02.107維利爾汁番,不停重複
2,打死人
召企鵝,黑妖,BS11.36Draw牌或者直接用Magic,等到召埋維利爾就用BS21.80,對手所有Nexus彈手,召埋BS01.56,廢人Hand,再用2張BS02.107再廢人Hand跟住用最後一張BS02.107維利爾,汁番2張BS02.107狂廢人Hand,廢完就進入功擊階段,維利爾打過去,狂用MAJIC加BP,用埋SD11.16棄人Burst同BS20.80,回復維利爾,跟住用光芒汁番,不停重複直到對手Life為0.途中唔夠Core仲可以用3張武迅衝,BS02.107維利爾汁番,不停重複

以上打法已經成功過,係本人親眼目睹既,只不過係佢成日都會抽完副Deck姐