標題: [日板] 白重v2 求改
g20030020
見習決鬥者

積分 120
帖子 162
BP 120
註冊 2012-10-2
用戶註冊天數 4217
狀態 離線
113.255.61.63
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201308/1377082062.html

戰術:前期  利用 冰雪巨人 獸之冰窟 蘇醒之力 作初展開,冰楯作限抽用
       中期  利用 浮士德 要塞都市 拉 獅鎧 白亞 機獸要塞
       後期  用 黑天 功擊

問題:光速三段 白亞 對 白重效果有限
       夢幻天劍太卡,加上雙光限1,是否轉砲凰龍、突機龍較好
       想加入槍光但卡位問題

白重 v2

http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201308/1377428334.html

戰術改良:戰術改為強化獅機的回復效果為主,用 龍霸 代1 光速三段,加強初期防禦,外掛 1妖華,用1灼熱 代 蘇醒之力,以 加強 長期洗hand能力。

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
註冊 2013-1-23
用戶註冊天數 4103
狀態 離線
202.140.78.224
同白重玩就要鬥快抽到黑天狐或者鬥大,您太少brave可能會唔夠大,一係您落夠三張黑天狐
夢幻天劍兩張應該唔算卡,您怕就轉痴尤,一係落一張白北
唔要一張機獸要塞轉槍光試下

g20030020
見習決鬥者

積分 120
帖子 162
BP 120
用戶註冊天數 4217
狀態 離線
113.255.61.63

QUOTE:
原帖由 尊貴小學雞 於 2013-8-21 19:31 發表
同白重玩就要鬥快抽到黑天狐或者鬥大,您太少brave可能會唔夠大,一係您落夠三張黑天狐
夢幻天劍兩張應該唔算卡,您怕就轉痴尤,一係落一張白北
唔要一張機獸要塞轉槍光試下

和其他白重鬥大和抽黑天我反而不擔心,條件一樣,而黑天1隻在場並不具威脅性,下3上手會高至卡手,性能較外掛向,而跟9月1日禁卡表,雙光會-1,而光速在關鍵時刻作用有限,因而-1,而位置會轉槍光

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
註冊 2013-1-23
用戶註冊天數 4103
狀態 離線
124.244.46.100

QUOTE:
原帖由 g20030020 於 2013-8-22 00:00 發表

和其他白重鬥大和抽黑天我反而不擔心,條件一樣,並而跟9月1日禁卡表,雙光會-1,而光速在關鍵時刻作用有限,因而-1,而位置會轉槍光

抽您應該OK, 睇運啫,
但鬥大我您怕唔夠BRAVE, 您一隻獅機加另一隻X, BP20000, 同人地一隻合咗既獅機加另一隻合咗既X, BP30000鬥, 有時可能紅DECK出一隻大嘢都高BP過您, 不過好在您落三張光速(但人地白重就好大機會啲怪有甲, 亦都係您自己一開頭講既問題), 您試下揾個朋友副白重有八張BRAVE以上既打下睇下掂唔掂?如果您經常都可以快過佢, 或者係5張BRAVE已經夠合體頂佢, 咁就掂啦
我都係玩白重, 我覺得白重最大剋星係白重本身
(第二係三巨頭 )

kenny723
決鬥者

積分 216
帖子 471
BP 216
註冊 2011-12-31
用戶註冊天數 4493
來自 天皇星
狀態 離線
218.254.76.30
其實你out1revive draw,2雙光.打2砲凰龍。1槍光咪ok lor

g20030020
見習決鬥者

積分 120
帖子 162
BP 120
用戶註冊天數 4217
狀態 離線
113.255.60.35
以改求評,以改求評。

g20030020
見習決鬥者