標題: [日板] 重生吧!傳說中那輝煌的新星!-超神deck求評
40204379 (夜月/四零)
高級決鬥者
卡組製作者

積分 612
帖子 1068
BP 612
註冊 2013-6-28
用戶註冊天數 3926
來自 格蘭羅洛(沙田)
狀態 離線
58.153.87.171
ver.1.0.0:http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201309/1378283711.html
最近無啦啦多左3張超神==,想試下將d舊野lo下新料試下.其實個deck唔少料都未有,等你地評下再睇下收唔收啦 .求評.
更新:
ver.1.0.1:
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201309/1378296579.html
暴風雪轉新紅基deck嗰張burst好d?
突然有轉紅白向的奇想?(2/3紅,1/3白左右)月光龍?(迷之聲:搞好呢副先啦!

高級決鬥者
卡組製作者

積分 612
帖子 1068
BP 612
用戶註冊天數 3926
來自 格蘭羅洛(沙田)
狀態 離線
怎麽沒人回啊! 求評啊!

故紙 (Arthur Z.)
高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4007
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線
112.118.175.246
殘血轉召好似有D狼狽......(得牛郎可以補血)
不如加番雷皇龍同輝星龍丫,可以為超神轉召進行增益
至於龍人守衛同黑皇龍可以考慮撇除^_^

(如有錯請指出)

高級決鬥者
卡組製作者

積分 612
帖子 1068
BP 612
用戶註冊天數 3926
來自 格蘭羅洛(沙田)
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2013-9-4 19:25 發表

(如有錯請指出)

謝謝你的意見
out黑皇落輝星龍(我竟忘了它的存在!?)都ok嘅,
不過雷皇龍個效...好似對副deck冇咩用
龍人守衛可防+炸怪.加埋charge我覺得唔錯啊.請問有咩問題 ?

k-on!! (專業潛水)
高級決鬥者
窮人

積分 1009
帖子 1689
BP 1009
註冊 2011-9-15
用戶註冊天數 4578
來自 直行轉左再轉右
狀態 離線
182.239.67.210

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2013-9-4 19:25 發表

(如有錯請指出)

其實星鎧龍可以回架
雷光可以入,雙强化可以轉0cost强化

高級決鬥者
卡組製作者

積分 612
帖子 1068
BP 612
用戶註冊天數 3926
來自 格蘭羅洛(沙田)
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 k-on!! 於 2013-9-4 19:40 發表

其實星鎧龍可以回架
雷光可以入,雙强化可以轉0cost强化

這...我今天怎麼了.....連雷光也忘了!我發燒發到失憶嗎?==( 剛退燒...)
改下副野先...

g20030020
見習決鬥者

積分 120
帖子 162
BP 120
註冊 2012-10-2
用戶註冊天數 4195
狀態 離線
113.255.62.30
如果把輝龍brave換獸裝,好像較實用,因為無甲都較危險
此外,加速 抽卡 也很重要,加多些 三札、brave draw等 或cost 2 打時抽卡效的spirit較好