標題: [日板] 天靈beat down
須世理 (長玩BS/ZX)
決鬥者

積分 715
帖子 830
BP 715
註冊 2010-11-4
用戶註冊天數 4892
來自 月照す氷結湖
狀態 離線
112.118.63.40
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201312/1386477432.html
由於執極都仲係覺得唔太順
拎上呢等大家比下意見
前期:以地卡處理手牌既magic同抽牌 以2分抽卡天使同虫虫差珠
中期:中型天使配合翼船brave配BP磨血 UT米菲配合灰姑娘做拉血清怪+回收
後期:靠2隻大天使 天靈攻擊時-BP BP低過3000當阻擋無效下位spirit既位置 總覺得有D少
但又諗唔到點改 推上位又慢http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201312/1386482304.html

天靈V.2
咁樣會唔會好D

故紙 (Arthur Z.)
高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4007
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線
58.152.133.27

QUOTE:
原帖由 須世理 於 2013-12-8 12:43 發表
http://www.battlespirits.com/myd ... 312/1386477432.html
由於執極都仲係覺得唔太順
拎上呢等大家比下意見
前期:以地卡處理手牌既magic同抽牌 以2分抽卡天使同虫虫差珠
中期:中型天使配合翼船 ...

整體來說過雜.......究極菲菲係舊式既魔法系天使,19/20大天係新式-BP系天使,兩者雖同為天靈但無任何聯動.2分果隻係2分支援專用,你又淨得呢隻係2分.......Burst天使意味不明(burst不多.....最多係回收魔法後被擋爆)

建議您可以用19/20大天配合強化料專心砌一副-BP,依家呢副真係濕滯左d(推薦使用23代光之天使)

須世理 (長玩BS/ZX)
決鬥者

積分 715
帖子 830
BP 715
註冊 2010-11-4
用戶註冊天數 4892
來自 月照す氷結湖
狀態 離線
112.118.63.40

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2013-12-8 13:03 發表

整體來說過雜.......究極菲菲係舊式既魔法系天使,19/20大天係新式-BP系天使,兩者雖同為天靈但無任何聯動.2分果隻係2分支援專用,你又淨得呢隻係2分.......Burst天使意味不明(burst不多.....最多係回收魔法後被 ...

我都唔想
-BP既UT天靈要等14號基DECKQAQ
我冇UT落先搵隻米菲
BTW 用23代大天洗唔洗轉番多D brave

故紙 (Arthur Z.)
高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4007
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線
119.237.157.105

QUOTE:
原帖由 須世理 於 2013-12-8 13:33 發表

我都唔想
-BP既UT天靈要等14號基DECKQAQ
我冇UT落先搵隻米菲
BTW 用23代大天洗唔洗轉番多D brave

23大天就打同期既8cost brave打2,光翼打2夢劍打2