標題: [日板] 機獸DECK
justinyau128 (神士)
決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
註冊 2013-6-30
用戶註冊天數 3945
來自 異世界
狀態 離線
113.255.248.187
Ver.1:http://battlespirits.com/mydeck/decksrc/201312/1388480593.html

Ver.2:http://battlespirits.com/mydeck/decksrc/201312/1388485819.html

Ver.3:http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201312/1388499076.html

求評

暫時發現問題是DRAW究極未夠快

莉琺 (唯愛梓喵~)
見習決鬥者
梓喵&寧芙&十香

積分 129
帖子 177
BP 129
註冊 2013-10-26
用戶註冊天數 3826
來自 Alfheim Online
狀態 離線
223.19.35.56
其實我覺得張要塞都市係你副Deck度作用唔大,反正你副野其實係得黑皇機獸係需要拖出黎,但無理由浪費個神級召效ga,可以試下走左張要塞都市,落2雙翼同3張24代個張3分紫M,召時抽一,最邪惡係佢有得咒擊,無論初期同後期都好好用。同埋總係覺得你可以唔駛咁多要塞蟲,打2夠哂

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3945
來自 異世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 莉琺 於 2013-12-31 17:51 發表
其實我覺得張要塞都市係你副Deck度作用唔大,反正你副野其實係得黑皇機獸係需要拖出黎,但無理由浪費個神級召效ga,可以試下走左張要塞都市,落2雙翼同3張24代個張3分紫M,召時抽一,最邪惡係佢有得咒擊,無論初 ...

落24代個張3分紫M
咁不如落BS23-028的アナグパンツァー
好似仲好
P.S:洗唔洗加多D究極

莉琺 (唯愛梓喵~)
見習決鬥者
梓喵&寧芙&十香

積分 129
帖子 177
BP 129
註冊 2013-10-26
用戶註冊天數 3826
來自 Alfheim Online
狀態 離線
223.19.35.56
究極得兩種,一定要加多D(我之前唔記得講埋sor
加3Bs24-070アルティメット・フレイア(氷姫)and some other ut

須世理 (長玩BS/ZX)
決鬥者

積分 715
帖子 830
BP 715
註冊 2010-11-4
用戶註冊天數 4913
來自 月照す氷結湖
狀態 離線
112.118.61.10

QUOTE:
原帖由 莉琺 於 2013-12-31 19:27 發表
究極得兩種,一定要尼琱妨e唔記得講埋sor
加3Bs24-070アルティメット・フレイア(氷姫)and some other ut

個人感想
究極方面
究極芬里爾落3會穩D
唔要巨神要奧丁會好D
奧丁可以吹獸 巨神唔得
6COST 比 7COST
重點: 你已經有九頭蛇去擋spirits 無必要用巨神
抽卡可以考慮BS14-016
3-2 召時抽一 係隻唔錯既細怪 重點佢白卡 隨時問FD都有幾張比到你 唔洗收
另外個人認為要塞虫同23代隻2分白怪可以唔要 因為用途唔大
core有九頭蛇可以長期幫你 留番D位抽卡好過
順便講句 考慮下落埋雙光同騎蛇
作為雙光係因為你冇野去炸地 騎蛇係比你甩怪順手抽一 反正你有紫輕減 2張又係限一http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201312/1388499076.html

即係咁樣

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3945
來自 異世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 須世理 於 2013-12-31 22:04 發表

個人感想
究極方面
究極芬里爾落3會穩D
唔要巨神要奧丁會好D
奧丁可以吹獸 巨神唔得
6COST 比 7COST
重點: 你已經有九頭蛇去擋spirits 無必要用巨神
抽卡可以考慮BS14-016
3-2 召時抽一 係隻唔錯既細 ...

感謝你的意見