標題: 幫fd問下野..
anson192837 (朗)
高級決鬥者

積分 1451
帖子 2358
BP 1451
註冊 2010-5-21
用戶註冊天數 5081
狀態 離線
112.119.69.134
【チーム:アブソリューツ】
呢個咩黎?要點用?

0301054 (葉正........)
決鬥者
來忘惆S用的齈?></td ...

積分 305
帖子 590
BP 305
註冊 2011-3-20
用戶註冊天數 4779
來自 輕音部
狀態 離線
123.203.38.56
樂隊名only

高級決鬥者

積分 1451
帖子 2358
BP 1451
用戶註冊天數 5081
狀態 離線
オンステージ
咁呢個呢?咩黎架..

0301054 (葉正........)
決鬥者
來忘惆S用的齈?></td ...

積分 305
帖子 590
BP 305
註冊 2011-3-20
用戶註冊天數 4779
來自 輕音部
狀態 離線
123.203.38.56

高級決鬥者

積分 1451
帖子 2358
BP 1451
用戶註冊天數 5081
狀態 離線
这个战魂藉由替代攻击而返回卡组的最下方<<唔明

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
註冊 2013-1-23
用戶註冊天數 4103
狀態 離線
124.244.46.189
睇嚟又有人中詩姫陷阱, 無視佢啦, 等26代, 應該好精彩

高級決鬥者

積分 1451
帖子 2358
BP 1451
用戶註冊天數 5081
狀態 離線

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4103
狀態 離線
124.244.46.189

QUOTE:
原帖由 anson192837 於 2014-2-24 21:40 發表

一隻有on stage既spirits, 發攻宣言, 發揮所有攻擊效果前, 停止攻擊, 落deck底, 就可以免費召喚一隻對應既spirits(卡上面有寫), 同埋抽一

但如果比人指住唔比攻擊(例如乙女效果), 或攻擊前比人疲勞咗(例如白羊效果), 咁就發唔到on stage

缺點係暫時哩個效果全部係一對一, 一款私服on stage一款衣裝, 除非您全部打三共六張, 唔係好難抽到, 好多時等唔到手推咗張衣裝啦, 如果之後可以多對應會好好多

您玩過就知, 我宜加整副卡組都無視哩個效果, 太多卡有用喇, 如果為哩個效果一對一配對會哂好多位, 有時一款私服有用, 但對應既衣裝無用, 反之亦然, 我落結他歌姫仲爽

巡音流歌 (日版才是王道, 謝絕港版神抄)
專業決鬥者
偽娘coser

積分 1054
帖子 4231
BP 1054
註冊 2011-3-19
用戶註冊天數 4779
來自 幻想鄉
狀態 離線
113.255.238.113
我希望佢26彈有D有用GE詩姬BSC16得一張X有用好慘...

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4103
狀態 離線
202.140.108.127
龍霸同超神星都好有用,不過on stage難,手推都難,要靠結他,我終於明救世點解叫救世,真係靠佢救命

另外翼神系列其實幾勁,私服4cost3輕減易出有draw效,衣裝召時彈怪,正貨翼神回復效,再配合同代張flash效疲勞地,其實好勁

有啲召時起deck頂揾詩姫,唔中落deck底,我覺得代價太大(破棄反而仲好),唔會用

高級決鬥者

積分 1451
帖子 2358
BP 1451
用戶註冊天數 5081
狀態 離線
182.239.105.208

QUOTE:
原帖由 尊貴小學雞 於 2014-2-24 23:53 發表

一隻有on stage既spirits, 發攻宣言, 發揮所有攻擊效果前, 停止攻擊, 落deck底, 就可以免費召喚一隻對應既spirits(卡上面有寫), 同埋抽一

但如果比人指住唔比攻擊(例如乙女效果), 或攻擊前比人疲勞ࡵ ...

姐係呢個效果係隻野打之前開?

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4103
狀態 離線
202.140.108.116

QUOTE:
原帖由 anson192837 於 2014-2-25 11:55 發表

姐係呢個效果係隻野打之前開?

要用想on stage嗰隻怪發攻擊宣言,係所有攻擊效果前 flash前,講要用,用咗個攻擊當無發生過

高級決鬥者

積分 1451
帖子 2358
BP 1451
用戶註冊天數 5081
狀態 離線
182.239.105.208
オンステージ=on stage?

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4103
狀態 離線
202.140.108.116

QUOTE:
帖由 anson192837 於 2014-2-25 12:21 發表
オンステージ=on stage?

係,on stage既日文片假名,您中文可以叫登台,我同朋友都咁叫