標題: [日板] 白重Deck求評
justinyau128 (神士)
決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
註冊 2013-6-30
用戶註冊天數 3943
來自 異世界
狀態 離線
113.255.244.124
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201407/1406202181.html

初期:召シールドモービル擋怪或軍港都市オステア,SET冰巨或冰霸,盡量拖慢人地出突極
又或者召天眼機神ディアリーン,小怪打過嚟用冰巨接

中期:用5/6分怪配天眼機神ディアリーン常冬の街フィンブール,加高BP擋爆究極

後期:利用常冬の街フィンブール所叉的珠,召黒天狐ネガ・ナインテイル
甲竜戦艦エンタープライズ配白劍或暗黃劍或者アルティメット・オーディーン打過去
此為VER.2的白重DECK,求評!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3943
來自 異世界
狀態 離線
113.255.252.174
push push push

eric05181
決鬥者

積分 319
帖子 326
BP 319
註冊 2010-8-16
用戶註冊天數 4992
狀態 離線
222.166.96.123
GOOD DECK GOOD DECK

kenny723
決鬥者

積分 216
帖子 471
BP 216
註冊 2011-12-31
用戶註冊天數 4490
來自 天皇星
狀態 離線
203.210.6.32

QUOTE:
原帖由 justinyau128 於 2014-7-22 16:06 發表
http://www.battlespirits.com/myd ... 407/1406015020.html

初期:召シールドモービル擋怪或超時空重力炉,SET冰巨或冰霸,盡量拖慢人地出突 ...

試下打劍星鎧,浮士德.

無頭像
jerry512453036
高級決鬥者
思想无法禁锢, ...

積分 382
帖子 1093
BP 382
註冊 2012-5-19
用戶註冊天數 4350
來自 天朝
狀態 離線
222.76.125.193
其實盾星鎧,
真心不是這麼好,
我也試過下,
人家ut射手,
在你沒擋之前已經效果打死你了,
在你出甲竜戦艦之前都已經打死你了吧(?)
所以就要像樓上說的一樣,
打試下打劍星鎧,浮士德.
加速又防UT
ドリームボム我覺得可以變成4分counter吧?
以上是本人意見。。。
可以無視。。因為我真的挺廢

eric05181
決鬥者

積分 319
帖子 326
BP 319
註冊 2010-8-16
用戶註冊天數 4992
狀態 離線
222.166.96.123
GOOD DECK GOOD DECK

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
註冊 2013-1-23
用戶註冊天數 4101
狀態 離線
119.246.136.224
落上代張藍色R地封召效, 同落究極白亞(唔要虛神), 防紅綠三龍神

落加BP張藍連鎖白魔法, 伏人究極, 經驗話我知甲龍要塞唔夠大, 唔計啲地(好易比人炸哂), 您合張加攻BRAVE, 都係得BP28000, 人地閒閒地BP30000

無頭像
twh9096
初心者

積分 7
帖子 24
BP 7
註冊 2012-6-28
用戶註冊天數 4310
狀態 離線
183.179.207.75
個人覺得白重要快就要 ""自己spirit死跳黒天狐開浮士德拉大怪"", 但始中白重快極都係比唔上而家D deck。就算前期守倒,到後期又係比D ultimate清場 ,我都唔知點砌好。比我個副你參考下la。

http://www.battlespirits.com/myd ... 407/1406099529.html

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3943
來自 異世界
狀態 離線
113.255.245.99

QUOTE:
原帖由 尊貴小學雞 於 2014-7-22 22:33 發表
落上代張藍色R地封召效, 同落究極白亞(唔要虛神), 防紅綠三龍神

落加BP張藍連鎖白魔法, 伏人究極, 經驗話我知甲龍要塞唔夠大, 唔計啲地(好易比人炸哂), 您合張加攻BRAVE, 都係得BP28000, 人地閒閒地BP30000

咁落左究極元帥アルティメット・レイ・ザウラー,洗5洗走鋼神将フォートエルク,仲有我想問究極元帥アルティメット・レイ・ザウラー具體點防紅綠三龍神,仲有加BP張藍連鎖白魔法係邊一張

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3943
來自 異世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jerry512453036 於 2014-7-22 21:42 發表
其實盾星鎧,
真心不是這麼好,
我也試過下,
人家ut射手,
在你沒擋之前已經效果打死你了,
在你出甲竜戦艦之前都已經打死你了吧(?)
所以就要像樓上說的一樣,
打試下打劍星鎧,浮士德.
...

我唔落4分COUNTER係因為20000BP太少

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3943
來自 異世界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 twh9096 於 2014-7-23 15:12 發表
個人覺得白重要快就要 ""自己spirit死跳黒天狐開浮士德拉大怪"", 但始中白重快極都係比唔上而家D deck。就算前期守倒,到後期又係比D ultimate清場 ,我都唔知點砌好。比我個副你參 ...

自己spirit死跳黒天狐開浮士德拉大怪
其實我都係咁覺得,前提係要DRAW到5/6分怪

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4101
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 justinyau128 於 2014-7-23 22:46 發表

咁落左究極元帥アルティメット・レイ・ザウラー,洗5洗走鋼神将フォートエ ...

白亞係防紅綠, 指住隻金殼王唔比打, 其他已經打唔入您, 除非佢落金牛啦(好似好少人落), 但我落埋水晶龍(不過小心伏到自己)

張藍地封召效(27代先得, 封埋三龍神地), 紅綠三龍神都要靠召效, 望下最近一次日本比賽嗰兩副藍色, 人地仲癲落五六張封召效地, 我自己本身副甲龍落三張已經卡卡地

我自己打, 開場快SET到藍色地封召效, 對紅綠就好打好多, 拖到出甲龍合BARVE同啲加BP地, 對面就打我唔入, 我有落天秤汁地, 加上對番SPIRITS DECK, 白色有裝甲其實易過打究極, 最後會比我磨死

對三龍神(或者射手)先最煩, 如果對面抽得好, 下一回已經出到射手炸您15000BP以下, 乜都死, 仲要雙核, 封召效都係阻住一COST龍人同小火龍, 但好多雙翼雙抽, 三張射手好易抽到, 下回合比四粒珠又出到, 所以最實際係用反擊炸咗佢

超神星只係回血(對面都唔會一開波就出), 超霸王唔夠您大(又係好少一開波就出), 兩隻都唔可以叫快攻, 威脅唔大, 太陽神龍都大威脅, 但唔係三龍神, 至少無咗一COST龍人同三龍神地幫, 無咁快出到

我自己嗰副主要落, 冰巨, 水晶龍, 甲龍, 獅鎧, 究極白亞翼神; 地同您好似, 時空爐, 常冬街, 軍港; BRAVE淨係落盾星天秤; 魔法我有落藍連鎖白, 藍反擊

策略係唔會隨便攻擊, 盡量拖得就拖, 用常冬街迫對面SPIRITS比我擋死, 磨到對面自己抽爆或者比我天秤磨爆, 不過問心, 唔係好夠自己副紅綠同三龍神打

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3943
來自 異世界
狀態 離線
113.255.245.244

QUOTE:
原帖由 尊貴小學雞 於 2014-7-24 00:46 發表

白亞係防紅綠, 指住隻金殼王唔比打, 其他已經打唔入您, 除非佢落金牛啦(好似好少人落), 但我落埋水晶龍(不過小心伏到自己)

張藍地封召效(27代先得, 封埋三龍神地), 紅綠三龍神都要靠召效, 望下最近一次日 ...

咁請問洗5洗落埋冰盾

無頭像
高級決鬥者
思想无法禁锢, ...

積分 382
帖子 1093
BP 382
用戶註冊天數 4350
來自 天朝
狀態 離線
推回上去。。。。。。。。。。

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3943
來自 異世界
狀態 離線
113.255.253.187
已有ver.2的版本,繼續求評

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4101
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 justinyau128 於 2014-7-24 14:04 發表

咁請問洗5洗落埋冰盾

我無3COST以下

無頭像
高級決鬥者
思想无法禁锢, ...

積分 382
帖子 1093
BP 382
用戶註冊天數 4350
來自 天朝
狀態 離線
推一推

brucechu
見習決鬥者

積分 288
帖子 255
BP 288
註冊 2013-4-18
用戶註冊天數 4016
狀態 離線
122.100.229.149
小小建議:
常冬の街フィンブール換白楯長城(BS11-067)可能會好D

令外我覺得盡可能落番重力爐or要塞都市會比較穩陣

有錯請指出 :)

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3943
來自 異世界
狀態 離線
113.255.245.228

QUOTE:
原帖由 brucechu 於 2014-7-25 20:42 發表
小小建議:
常冬の街フィンブール換白楯長城(BS11-067)可能會好D

令外我覺得盡可能落番重力爐or要塞都市會比較穩陣

有錯請指出 :)

白楯長城係好用,不過升LV.2太貴
重力爐or要塞都市我都有用過,但係我D怪5算難召

brucechu
見習決鬥者

積分 288
帖子 255
BP 288
註冊 2013-4-18
用戶註冊天數 4016
狀態 離線
122.100.209.184

QUOTE:
原帖由 justinyau128 於 2014-7-26 13:05 發表

白楯長城係好用,不過升LV.2太貴
重力爐or要塞都市我都有用過,但係我D怪5算難召

系喎,吾記得左你好多怪都系5 cost添
咁樣可以試下落白連鎖藍魔法(BS24-113),一來加BP,二來可以彈雙標誌spirt(例如龍輝神,紅綠射手之類)

決鬥者

積分 231
帖子 306
BP 231
用戶註冊天數 3943
來自 異世界
狀態 離線
113.255.252.115

QUOTE:
原帖由 brucechu 於 2014-7-26 16:09 發表

系喎,吾記得左你好多怪都系5 cost添
咁樣可以試下落白連鎖藍魔法(BS24-113),一來加BP,二來可以彈雙標誌spirt(例如龍輝神,紅綠射手之類)

其實我都好想落,但係想KEEP番副DECK的數量為40