標題: 非常失望
故紙 (Arthur Z.)
高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4028
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線
112.118.175.249

忍無可忍

本身24代一出果陣
大家見到D究極BP高又有強力效果

一打落去迫擋穿血又炸怪
戰鬥力上完全壓倒spirit
以下是Spirits的最後籌碼:
1:究極冇合體
2:究極高Cost
3:究極要同色戰魂先可以出
因此spirit尚可以勉強同究極抗衡
然後24代,25代,26代
出現了spirit soul,究極第2回合已經出得
之後出現了低cost究極,大家同樣回合數情況下,你出spirits我出一隻究極,大大隻一刀鏟死你
雙色戰魂如靈魂馬/千面相之類何其多,究極不愁找不到同色戰魂
到今日,究極dk已經係撳住以spirits為主既dk去玩去自我滿足去凌辱去任意SM
然後家下出埋究極合體...

初頭又說究極不能合體,現在又整隻brave出嚟同究極合體,想點?
你不如日後唔好出spirit淨係出究極算數啦

唔好同我講咩抗衡手段,
brave時代得垃圾冥王神獸可以拆,滅神星龍見到光龍騎神同重甲就死
burst要過左霸王編先有得拆
解決UT要等幾耐?!

睇下13代的時候(那時我未買卡,不算入坑)
阿波羅,齊格Deck,終焉,各星宮特色deck,粉碎,雙新星,各類卡組百花齊放,每種顏色都維持著card game應有的平衡;
我明白這些過氣的東西早就不能再在Deck裡出現,但觀乎現在的環境,fun deck還有存在意義嗎?一式一樣的主流卡組讓充滿戰術和技巧的BS變回米迦菲年代鬥快抽到key card........玩一個遊戲,要是不能令自己得到樂趣,那玩來幹什麼?
BANDAI似乎搞不清楚,很多玩家都沒有資金和耐性去用UT取代X spirit,不少失望的玩家持續流失
現在的BS面目全非,我到底是在玩Battle Spirits 還是Battle Ultimate?

原諒我的措辭激烈,如有不滿請在下面留言.

宇宙海盜夏羅古
見習決鬥者
長掛麒麟ID:123622809

積分 53
帖子 105
BP 53
註冊 2013-12-2
用戶註冊天數 3790
來自 宇宙星際
狀態 離線
58.152.233.200
去凌辱去任意SM
呢家唯一比UT快既
就只有紅綠同紫白
人地有都係以極高價出售
唔小係星座.霸王到洗左好多錢既人明白到
"呢家洗錢買副呢家最勁既Deck,果頭咪又係勁過我!呢家仲出UT.點追呀?"
先放棄BS
只因BS愈黎愈痴線
之前最勁係綠速.五六百蚊副
你試下呢家用副星座綠速打紅綠?
三Turn就問你輸未啦!
你未開到黑蟲.對面開左金殼王同白羊B啦!
點打呀?比人S.A./鳥風強X囉!

高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4028
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 宇宙海盜夏羅古 於 2014-9-1 18:28 發表
去凌辱去任意SM
呢家唯一比UT快既
就只有紅綠同紫白
人地有都係以極高價出售
"呢家洗錢買副呢家最勁既Deck,果頭咪又係勁過我!呢家仲出UT.點追呀?" ...

非常認同
各人手上的卡組大同小異,張張都一樣,玩上手有咩樂趣?
就算係祖達對芙蘿拉,兩副終焉都各有不同風格

B記呢頭出張鐵霸粉到傻,果頭劍刃出防粉
這麼極端的發展方針只會搞垮BS

BTW你想睇究極如何凌辱SM Spirits的話,歡迎百識大賽當日來觀戰

壞人 (伯母你老母)
長老
你老母

積分 2357
帖子 5858
BP 2357
註冊 2010-12-16
用戶註冊天數 4872
來自 街市
狀態 離線
58.153.247.173

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2014-9-1 18:34 發表

非常認同

BTW你想睇究極 ...

到時你記得睇我斑兄弟點用獸dk打爆ut

高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4028
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 壞人 於 2014-9-1 18:39 發表

到時你記得睇我斑兄弟點用獸dk打爆ut

小弟拭目以待.

btw沒怎麼留意過霸王時期之後的Spirits,獸DECK是什麼?
又,錯字[班]非[斑]

40204379 (夜月/四零)
高級決鬥者
卡組製作者

積分 612
帖子 1068
BP 612
註冊 2013-6-28
用戶註冊天數 3947
來自 格蘭羅洛(沙田)
狀態 離線
14.0.145.99

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2014-9-1 18:34 發表

非常認同

BTW你想睇究極 ...

嘛有感UB只玩兩彈,之後再出新動畫,新動畫玩新野,而呢個新野掌握BS存亡⋯⋯

Diend獵騎 (中二佬)
高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
註冊 2011-12-5
用戶註冊天數 4518
狀態 離線
183.179.99.164
遲D會出拆UTB慨magic
對抗UTB方法:速攻
話說十三代個陣打比賽 十個入面有7個系綠速 2個系強襲 剩底1個先系個類正常D慨deck(至少我參加個個D比賽系)
所以基本上Fun deck這東西從很久前就只會在Free play中出現 包括現在的free play也會有不少的fun deck出現

高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4028
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2014-9-1 18:46 發表
遲D會出拆UTB慨magic
對抗UTB方法:速攻
話說十三代個陣打比賽 十個入面有7個系綠速 2個系強襲 剩底1個先系個類正常D慨deck(至少我參加個個D比賽系)
所以基本上Fun deck這東西從很互A現在的free play也會有不 ...

QUOTE:
原帖由 40204379 於 2014-9-1 18:44 發表

嘛有感UB只玩兩彈,之後再出新動畫,新動畫玩新野,而呢個新野掌握BS存亡⋯⋯

新動畫唔該唔好再係子供向........
星座年代的deck既有fun deck的趣味性又有戰鬥力(至少我認為是)
那時我手上一張卡都沒有,只從朋友口中知道大致情況

希望新野能挽回平衡

無頭像
jerry512453036
高級決鬥者
思想无法禁锢, ...

積分 382
帖子 1093
BP 382
註冊 2012-5-19
用戶註冊天數 4352
來自 天朝
狀態 離線
58.176.245.123

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2014-9-1 18:51 發表

新動畫唔該唔好再係子供向........
星座年代的deck既有fun deck的趣味性又有戰鬥力(至少我認為是)
那時我手上一張卡都沒有,只從朋友口中知道大致情況

希望新野能挽回平衡

加油...你要知道笨大永遠是這樣子的,
先出強東西,
在後面就出一些比他更強/克他的東西/禁了他(極少可能)
所以...可能沒有不平衡吧...?
加油吧

高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4028
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jerry512453036 於 2014-9-1 19:29 發表

加油...你要知道笨大永遠是這樣子的,
先出強東西,
在後面就出一些比他更強/克他的東西/禁了他(極少可能)
所以...可能沒有不平衡吧...?
加油吧

越出越OP惡性循環,到最後=自滅

壞人 (伯母你老母)
長老
你老母

積分 2357
帖子 5858
BP 2357
用戶註冊天數 4872
來自 街市
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2014-9-1 18:43 發表

小弟拭目以待.

btw沒怎麼留意過霸王時期之後的Spirits,獸DECK是什麼?
又,錯字非

i means spirits dk
no ultimate
就拿今次max泥講
大賽冠軍都仲係無ut的dk

高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4028
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 壞人 於 2014-9-1 20:29 發表

i means spirits dk
no ultimate
就拿今次max泥講
大賽冠軍都仲係無ut的dk

好,14/9唔好走數ar XD

等看spirit打贏究極

無頭像
高級決鬥者
思想无法禁锢, ...

積分 382
帖子 1093
BP 382
用戶註冊天數 4352
來自 天朝
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2014-9-1 20:50 發表

好,14/9唔好走數ar XD

等看spirit打贏究極

你呀,也給我加油。。。

lkkho555
見習決鬥者

積分 95
帖子 109
BP 95
註冊 2011-9-10
用戶註冊天數 4604
狀態 離線
119.246.135.223
雖然BS依家出D野太過偏離主題,但係無ultimate既DECK都好勁,例如紅綠十二宮BRAVE,白紫連鎖等,淨係呢D野先至勉強支撐BS

設計ultimate條友應該係想追上叫做「ultimate rare」既潮流瓜

DAES
見習決鬥者
廢人一个

積分 12
帖子 68
BP 12
註冊 2014-3-4
用戶註冊天數 3698
狀態 離線
113.252.157.74
我國大提督直穿5血OWO

xjhm2468 (環奈呀( ̄∇ ̄))
高級決鬥者
我是人渣

積分 483
帖子 1539
BP 483
註冊 2010-10-11
用戶註冊天數 4938
來自 地球
狀態 離線
112.119.115.71
其實bs都算係咁
我個人認為出究極冇咩問題,因為幾勁都係檔一下打一格仔,
直到e家,人地魔法搞到你究極,你自己魔法搞唔到自己隻野(sa個D啦),多左究極隻game用腦左好多,本身隻game4種類都夠用腦,佢出第5種如果計埋埋伏卡又多左野諗,佢出得Ubrave,但唔代表你要洛,計埋埋伏卡,Ubrave係第7種卡,組dk就要諗多小小技巧。
e家魔星機神通街飛,我覺得UT好唔安全囉=_=
如果佢尼尼去去都係spirits隻抽其實冇引,
重點來了,佢出U係講話以前既卡全新進化,
咁就可以比一d鍾意以前d卡果D人可以玩番自己想玩幾野。
唔好覺得出Ubrave係過份令人冇得打,Ubrave只可合U合唔到洛隻獸到
姐係如果Ubrave可以合洛獸到先再叫都唔遲~_~

高級決鬥者
卡組製作者

積分 612
帖子 1068
BP 612
用戶註冊天數 3947
來自 格蘭羅洛(沙田)
狀態 離線
58.153.85.103

QUOTE:
原帖由 xjhm2468 於 2014-9-1 21:19 發表
其實bs都算係咁
我個人認為出究極冇咩問題,因為幾勁都係檔一下打一格仔,
直到e家,人地魔法搞到你究極,你自己魔法搞唔到自己隻野(sa個D啦),多左究極隻game用腦左好多,本身隻game4種類都夠用腦,佢出第5種如果計 ...

話說究極系第二turn一隻殺2怪食3血⋯⋯

高級決鬥者
我是人渣

積分 483
帖子 1539
BP 483
用戶註冊天數 4938
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 宇宙海盜夏羅古 於 2014-9-1 18:28 發表
去凌辱去任意SM
呢家唯一比UT快既
就只有紅綠同紫白
人地有都係以極高價出售
"呢家洗錢買副呢家最勁既Deck,果頭咪又係勁過我!呢家仲出UT.點追呀?" ...

我副紅色打爆紅綠=_=
洛齊炸野 見一支折一支 6分儀r一個珠之後死
要打主流睇你副野姐
紅綠衰係多招時比人炸到飛天

高級決鬥者
我是人渣

積分 483
帖子 1539
BP 483
用戶註冊天數 4938
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 40204379 於 2014-9-1 21:22 發表

話說究極系第二turn一隻殺2怪食3血⋯⋯

可洛2turn食三血 你有set野架=_=
食兩血仲唔夠開=?
這個年代唔打紅綠仲set招喚時姐係等死姐=_=

高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4028
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lkkho555 於 2014-9-1 20:51 發表
雖然BS依家出D野太過偏離主題,但係無ultimate既DECK都好勁,例如紅綠十二宮BRAVE,白紫連鎖等,淨係呢D野先至勉強支撐BS

設計ultimate條友應該係想追上叫做「ultimate rare」既潮流瓜

甚麼紅綠,紫白,到頭來還不是一式一樣的
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201409/1409578560.html
這種爛大街的東西連我都能隨手組出來
六分儀劍,魔星機神,金殼皇,白羊星鎧 來來去去都是那幾隻在單挑,你都無癮啦

雪衣 (偽.文人)
長老
術以止奸﹐以刑止刑。

積分 88
帖子 1681
BP 88
註冊 2013-9-20
用戶註冊天數 3863
來自 星空小鎮下的浪漫街道
狀態 離線
58.176.178.8

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2014-9-1 09:43 PM 發表

http://www.battlespirits.com/myd ... 409/1409578560.html
六分儀劍,魔星機神,金殼皇,白羊星鎧 來來去去都是那 ...

四隻色加埋一齊組

無頭像
高級決鬥者
思想无法禁锢, ...

積分 382
帖子 1093
BP 382
用戶註冊天數 4352
來自 天朝
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2014-9-1 21:43 發表

http://www.battlespirits.com/myd ... 409/1409578560.html
六分儀劍,魔星機神,金殼皇,白羊星鎧 來來去去都是那 ...

=,=...
雖然人家是這樣子搞,
可是你也不一定要跟呀!
故紙大!
回pm!

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
註冊 2013-1-23
用戶註冊天數 4103
狀態 離線
119.246.137.53
個個都想贏, 緊係砌勁嘢架啦, 無可避免既, 如果整副DECK針佢, 好多時哩類DECK會輸比其他DECK, 風險好高

我個人習慣係整副主流, 加一副自己玩既

k-on!! (專業潛水)
高級決鬥者
窮人

積分 1009
帖子 1689
BP 1009
註冊 2011-9-15
用戶註冊天數 4599
來自 直行轉左再轉右
狀態 離線
14.136.189.125

QUOTE:

以前咪又係兇龍大戰巨帝
木星大戰巨蟹
炎龍大戰鳥烈
黑蟲又大戰獅鎧
仲有啲牙皇髮夾不時嚇吓人
龍霸烈霸得閒又say個Hi
主流就咩時代都有
打比賽想赢攞主流無可厚非
點睇主流就心態問題
把自己的卡組變得更強
這難道不是玩卡的樂趣之一嗎
點解要在意主流呢?

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4103
狀態 離線

QUOTE:

組到要收到先得, 都係錢錢錢

無頭像
高級決鬥者
思想无法禁锢, ...

積分 382
帖子 1093
BP 382
用戶註冊天數 4352
來自 天朝
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 k-on!! 於 2014-9-1 22:07 發表

以前咪又係兇龍大戰巨帝
木星大戰巨蟹
炎龍大戰鳥烈
黑蟲又大戰獅鎧
主流就咩時代都有
點睇主流 ...

我想他的意思是認為,
每個人拿著差不多的卡組,
那這遊戲還有甚麼意義

coc (I'm BACK)
高級決鬥者
女人?

積分 1403
帖子 1846
BP 1403
註冊 2010-10-10
用戶註冊天數 4939
狀態 離線
183.178.164.12
風景不轉心境轉
想赢緊係攞最強
不過想玩FOR FUN, 都要盡力改到赢到
play competitive最緊要

高級決鬥者
卡組製作者

積分 612
帖子 1068
BP 612
用戶註冊天數 3947
來自 格蘭羅洛(沙田)
狀態 離線
58.153.85.103

QUOTE:

講真係咪意味下年黃藍⋯⋯

高級決鬥者
窮人

積分 1009
帖子 1689
BP 1009
用戶註冊天數 4599
來自 直行轉左再轉右
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 40204379 於 2014-9-1 22:16 發表

講真係咪意味下年黃藍⋯⋯

黃藍不是前年導化姬鳥烈嗎

無頭像
尊貴小學雞
高級決鬥者

積分 2018
帖子 2419
BP 2018
用戶註冊天數 4103
狀態 離線
玩紅色實無死

zidanebenny (夏露萬歲~)
專業決鬥者
傳聞在這所鬧鬼的家

積分 1217
帖子 4611
BP 1217
註冊 2010-8-18
用戶註冊天數 4992
來自 爪牙の奇岩遺跡
狀態 離線
119.236.107.192
我副半黃min連so kong ki單都無好似太fun.....

高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4028
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線
116.49.133.194

QUOTE:
原帖由 k-on!! 於 2014-9-1 22:07 發表

以前咪又係兇龍大戰巨帝
木星大戰巨蟹
炎龍大戰鳥烈
黑蟲又大戰獅鎧
主流就咩時代都有
點睇主流 ...

打比賽當然想贏,用主流是平常不過的事,但你是Free Play多還是比賽多? 畢竟Free Play只為趣味,贏輸並不重要,重要的是過程,但人人都手持倒模般的卡組,流程完全機械化,這只令人想吐.
另一件事就是在打deck時,只想要盡快得出結果,風一般地摸牌出牌,完全沒有注意到本應充滿樂趣的過程,只求享受勝利,那我玩鋤大Dee是不是比較快?
之前我收了一副冥府三巨頭,妄圖加入主流,但放學和七個同學打deck,不論男女美醜高矮肥瘦,人人手上都是和我一樣的卡組,連約網友打deck都是這樣,這和鬥快抽齊卡無異.我對自己打自己這種詭異的對戰沒什麼興趣,這樣贏了又有什麼意思
試想像你打deck時,這邊用紅綠的對手剛離檯,那邊坐下的又是一式一樣的卡組,大不了就是暴皇換紅狐,如此沉悶地不斷重複,人人同一副卡組,每個對手都一模一樣,毫無個人風格,你也沒心思沒動力玩下去了吧

壞人 (伯母你老母)
長老
你老母

積分 2357
帖子 5858
BP 2357
用戶註冊天數 4872
來自 街市
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2014-9-2 18:02 發表

打比賽當然想贏,用主流是平常不過的事,但你是Free Play多還是比賽多? 畢竟Free Play只為趣味,贏輸並不重要,重要的是過程,但人人都手持倒模般的卡組,流程完全機械化,這只令人想吐.
另一件事就是在打deck時 ...

主流dk核心係一樣,但組合其實好多變囉...而且你用紅綠同我用紅綠都可以好大分別,你估操作唔洗技術?

無頭像
高級決鬥者
思想无法禁锢, ...

積分 382
帖子 1093
BP 382
用戶註冊天數 4352
來自 天朝
狀態 離線

QUOTE:

怎麼突然由說現在的卡太強變成說主流deck了!
話說其實主流deck這種情況其實是正常的,
幾乎每一個卡牌遊戲都會有主流deck的(三國殺,撲克牌那些就別提了!)
但其實,
如果人人都求fun,
你坐下來打deck你場場贏又有甚麼意思呢。。。

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4518
狀態 離線

QUOTE:

砌紅綠還是要用腦的= =  有時入多入少左一張野就可能好影響局勢  唔系話一味系咁抄就勁

QUOTE:

Free play多 唔知你D朋友系同你練比賽定點 反正我版FD free play一向都唔用紅綠/紫白
重來都用聖命 藍究極之類的 就連我本人Free play都唔用紅綠...

QUOTE:

以前咪又係兇龍大戰巨帝
木星大戰巨蟹
炎龍大戰鳥烈
黑蟲又大戰獅鎧
主流就咩時代都有
點睇主流 ...

+1 想當年 對面表榮台2LV  俊星流 灼谷 聖域 + 凶龍牙皇直接GG我
真系唔知做牌定點 真系兩Turn 6張卡用曬

無頭像
高級決鬥者
思想无法禁锢, ...

積分 382
帖子 1093
BP 382
用戶註冊天數 4352
來自 天朝
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2014-9-2 18:15 發表
砌紅綠還是要用腦的= =  有時入多入少左一張野就可能好影響局勢  唔系話一味系咁抄就勁

Free play多 唔知你D朋友系同你練比賽定點 反正我版FD free play一向都唔用紅綠/紫白
重來都用聖命 藍究極之類的 就 ...

Free Play不用主流deck我倒是同意,
可是,如果我想贏的話我就會用帶有自己風格的主流deck了(?)

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4518
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jerry512453036 於 2014-9-2 18:17 發表

Free Play不用主流deck我倒是同意,
可是,如果我想贏的話我就會用帶有自己風格的主流deck了(?)

+1 比人惡意咁串的話只好拿出主流deck曬水了

無頭像
高級決鬥者
思想无法禁锢, ...

積分 382
帖子 1093
BP 382
用戶註冊天數 4352
來自 天朝
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2014-9-2 18:18 發表

+1 比人惡意咁串的話只好拿出主流deck曬水了

XD...
我說的是帶有個人風格的主流deck唷!
不一樣的

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4518
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jerry512453036 於 2014-9-2 18:19 發表

XD...
我說的是帶有個人風格的主流deck唷!
不一樣的

帶有個人風格的主流deck = 主流deck
等同於
男人      =     人

高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4028
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 壞人 於 2014-9-2 18:13 發表

主流dk核心係一樣,但組合其實好多變囉...而且你用紅綠同我用紅綠都可以好大分別,你估操作唔洗技術?

請給我三副不同的紅綠.如果紅狐換暴皇/洛基換蜂王or始甲/CannonBall換5cost-Counter叫多變,咁我都無野可以講了.再說,紅綠雖然有召效同強攻兩個分支,但到最後都一定係比較弱果邊被完全淘汰.
操作技術這回事,只要是心思稍為縝密的玩家都不會缺.

高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4028
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2014-9-2 18:15 發表

重來都用聖命 藍究極之類的 就 ...

可惜的是我每次上FB找不相識的玩家玩,都只會招來一堆紅綠
連Tradecards Online都係咁,次次入到房都係同一副

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4518
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2014-9-2 18:37 發表

可惜的是我每次上FB找不相識的玩家玩,都只會招來一堆紅綠
連Tradecards Online都係咁,次次入到房都係同一副

正常 面對唔識慨人系比較想贏 唔想比到一個廢印象人
打熟D就冇事

無頭像
高級決鬥者
思想无法禁锢, ...

積分 382
帖子 1093
BP 382
用戶註冊天數 4352
來自 天朝
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2014-9-2 18:22 發表

帶有個人風格的主流deck = 主流deck
等同於
男人      =     人

不一樣的!
個人風格的主流在你那個比較下應該是人妖!

高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
用戶註冊天數 4518
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jerry512453036 於 2014-9-2 18:58 發表

不一樣的!
個人風格的主流在你那個比較下應該是人妖!

只是打個比喻= = 認真你就輸~

無頭像
高級決鬥者
思想无法禁锢, ...

積分 382
帖子 1093
BP 382
用戶註冊天數 4352
來自 天朝
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2014-9-2 19:00 發表

只是打個比喻= = 認真你就輸~

=m=
好吧
如果是我的風格,我所說的主流會變成這樣
比如說紅綠UT
UT射手變成UT戰龍

高級決鬥者
似水流年

積分 490
帖子 1037
BP 490
註冊 2013-4-8
用戶註冊天數 4028
來自 亞瓦隆仙島
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Diend獵騎 於 2014-9-2 18:55 發表

正常 面對唔識慨人系比較想贏 唔想比到一個廢印象人
打熟D就冇事

於我而言,輸贏毫不重要(連敗26場都係咁啦),況且你想贏我有何難
我想找的是個能真正坐下好好享受BS的人(哪怕是個新手),而不是那些拉著你狂打100場研究該多下少下哪一張的高手

無頭像
高級決鬥者
思想无法禁锢, ...

積分 382
帖子 1093
BP 382
用戶註冊天數 4352
來自 天朝
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2014-9-2 19:04 發表

於我而言,輸贏毫不重要(連敗26場都係咁啦),況且你想贏我有何難
我想找的是個能真正坐下好好享受BS的人(哪怕是個新手),而不是那些拉著你狂打100場研究該多下少下哪一張的高手

我是後者+前者都有-,-lll

壞人 (伯母你老母)
長老
你老母

積分 2357
帖子 5858
BP 2357
用戶註冊天數 4872
來自 街市
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2014-9-2 18:29 發表

請給我三副不同的紅綠.如果紅狐換暴皇/洛基換蜂王or始甲/CannonBall換5cost-Counter叫多變,咁我都無野可以講了.再說,紅綠雖然有召效同強攻兩個分支,但到最後都一定係比較弱果邊被完全淘汰.
操作技術這回事,只 ...

其實攻流召流主紅流主綠流ut流
紅綠真係好多種

高級決鬥者
窮人

積分 1009
帖子 1689
BP 1009
用戶註冊天數 4599
來自 直行轉左再轉右
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 壞人 於 2014-9-2 19:24 發表

其實攻流召流主紅流主綠流ut流
紅綠真係好多種

http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201409/1409656068.html
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201409/1409656499.html
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201409/1409656953.html
足夠嗎?

壞人 (伯母你老母)
長老
你老母

積分 2357
帖子 5858
BP 2357
用戶註冊天數 4872
來自 街市
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 故紙 於 2014-9-2 19:04 發表

人人享受的定義都唔同
對我來說嬴比賽就係享受