標題: 毒刃白羊DECK求評
f19990101 (維奧娜魔魅)
見習決鬥者

積分 278
帖子 226
BP 278
註冊 2013-9-13
用戶註冊天數 3868
來自 紫色論壇
狀態 離線
118.141.128.131
http://www.battlespirits.com/mydeck/decksrc/201505/1431184678.html

當一般毒刃DECK玩,白羊只係外掛(謎之音:你落白羊仲乜呀!?)
你呢個問題問得真係好,我亦都好樂意解答你呢個問題(下刪100字)
其實我只係無無聊聊白白痴痴低低能能咁諗到呢個COMBO
+
等我解釋一下

Lv2-3『互相的攻擊階段』對手全部背面放置卡牌的Spirit/Ultimate,需要把該張Spirit/Ultimate上1個Core放置在對手的廢棄區,否則不能進行攻擊/防禦。

本身呢個效果平平無奇,對面擺多粒珠你都GGWP
然而,係LV3白羊嘅淫威......噢不,效果之下
神奇嘅事發生左喇!

∵唔可以移

(把該張Spirit/Ultimate上1個Core放置在對手的廢棄區)不成立

+=對面下面有卡嘅Spirit全部唔俾攻唔俾擋!

羸嘅人仲唔係我

順便教大家一句用呢個COMBO羸人果陣嘅對白(好中二)
當身心被毒侵蝕之時,永恆的生命,已成不滅的詛咒

見習決鬥者

積分 278
帖子 226
BP 278
用戶註冊天數 3868
來自 紫色論壇
狀態 離線
各位俾下意見好嘛QAQ

見習決鬥者

積分 278
帖子 226
BP 278
用戶註冊天數 3868
來自 紫色論壇
狀態 離線
喂?應下我好唔好?D人係唔係死澌啦?

無頭像
pato
見習決鬥者

積分 8
帖子 96
BP 8
註冊 2013-3-6
用戶註冊天數 4059
狀態 離線
119.236.210.44
但係究極得呢

見習決鬥者

積分 278
帖子 226
BP 278
用戶註冊天數 3868
來自 紫色論壇
狀態 離線

冇效嘅究極=冇用