標題: 幾個問題求解
無頭像
GGININDER
初心者

積分 13
帖子 26
BP 13
註冊 2015-8-2
用戶註冊天數 3182
來自 HK
狀態 離線
14.136.92.95
1.咩係毒刃?我唔明d卡放咗係下面之後點?我知1,2,3,4張會有效,但係點發?一放落去就發效?

2.攻擊階段係咪一定有?姐係冰霸個2lv效係可以turn turn 用?
3.d burst 效的“這個效果發揮後,就召”咁用唔到有冇得召,例如龍霸話炸15000,咁咩都冇炸可唔可以召?
4.d soul burst 係咪除咗可以起導之外,同burst完全冇分別?
5.有d連鎖隔離有2個戰徽,姐係要有2個先發到效?

求解

williamshiu914 (我啊媽係女人)
決鬥者

積分 33
帖子 495
BP 33
註冊 2015-1-28
用戶註冊天數 3368
來自 HK
狀態 離線
14.198.187.51
1.毒刃攝卡系啱既,而有啲卡既效果系關於果張被人攝卡既卡例如有張就攻擊時破壞對手一張攝左4張卡或以上的spirit...咁
2.我都唔肯定
3.龍霸就不一定炸就可以召,但風霸呢啲就要夠8core系場先召得
4.暫時系
5.ys

Diend獵騎 (中二佬)
高級決鬥者

積分 839
帖子 1618
BP 839
註冊 2011-12-5
用戶註冊天數 4518
狀態 離線
183.179.96.80
1.卡片放下去之後 根據其他效果描述發動 如果沒有觸發毒刃卡片的效果 下面的卡片基本上沒有作用
2.一定要首先進入攻擊階段 才可以進入結束階段 所謂不攻擊只是在攻擊階段選擇不進行攻擊宣言
3.只要[這個效果發揮後]之效果本身沒有發動條件 或者 已經滿足條件 (例如龍霸的發動條件是3滴血或以下) 就算本身效果沒有造成任何改變 都當作已經發揮 除非效果有[如利用這個效果破壞對面spirits的話]等字句 否則都可以接著發揮
4.是的
5.是的