標題: 想問十二神皇H封印
welson
高級決鬥者

積分 500
帖子 1248
BP 500
註冊 2011-2-7
用戶註冊天數 3148
來自 鏡ソ回廊
狀態 離線
222.166.176.165
1. 想問十二神皇封印效係咪可以理解成 "多左1個生命值,只不過個生命值由普通core變成soul core"?

2.假如對方削到我血,而我處於封印時,咁我係扣soul core定normal core?
   如果扣左soul core , 係咪變左唔係封印時,跟住扣左的soul core 好似平時咁去翻預備區?

太耐冇玩,求解答

k-on!! (專業潛水)
高級決鬥者
窮人

積分 1009
帖子 1689
BP 1009
註冊 2011-9-15
用戶註冊天數 2928
來自 直行轉左再轉右
狀態 離線
182.239.112.70
1.封印的確可以咁理解,不過要記住封印係一種狀態
會觸發到"封印時"效果同部分burst
2.我記得係自己選擇,你可以扣一般core 或者soul core
soul core 唔係life 到就變左唔係封印時,食血照落預備區

welson
高級決鬥者

積分 500
帖子 1248
BP 500
註冊 2011-2-7
用戶註冊天數 3148
來自 鏡ソ回廊
狀態 離線
222.166.176.165

QUOTE:
原帖由 k-on!! 於 2016-7-21 19:45 發表
1.封印的確可以咁理解,不過要記住封印係一種狀態
會觸發到"封印時"效果同部分burst
2.我記得係自己選擇,你可以扣一般core 或者soul core
soul core 唔係life 到就變左唔係封印時,食血照落預備區

唔該晒Ching  
想搭單問多個詩姬效,下面呢隻話就話合奏:2炸2怪,但係如果我得1隻詩姬,可唔可以用到合奏:1,炸住1隻先?
BSC18-X01 むヱэуМ⑦ЁшみУみめр①⑦・ДЖみУ 8(5)詩姫・衣装 1-Lv1 6000 2-Lv2 7000 4-Lv3 10000 黃
【樂隊:ЁцユЯみгみШ】
Lv1-2-3【合奏:2】『這張Spirit攻擊時』只要把自己2張持有系統:「詩姫」的回復狀態Spirit放置在這張Spirit兩旁,須破壞對手2張BP10000或以下的Spirit/Ultimate。
Lv2-3 自己全部屬於【ЁцユЯみгみШ】樂隊的Spirit必須+5000BP。

Dualwield
初心者

積分 41
帖子 36
BP 41
註冊 2015-8-10
用戶註冊天數 1503
狀態 離線
113.254.122.164

QUOTE:
原帖由 welson 於 2016-7-21 20:25 發表

唔該晒Ching  
想搭單問多個詩姬效,下面呢隻話就話合奏:2炸2怪,但係如果我得1隻詩姬,可唔可以用到合奏:1,炸住1隻先?
BSC18-X01 むヱэуМ⑦ЁшみУみめр①⑦&# ...

no........