標題: 港轉日
mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
註冊 2007-1-14
用戶註冊天數 6306
狀態 離線
121.203.97.231
今日同一些港版玩家交流過之後,
明白為何港版玩家會抗拒轉玩日版卡。
大部分港版玩家以為轉玩日版就等於完全放棄已有的港版卡,
但其實不需要的,
因為直到現在日版出到第七代(事實就出第八代),
仍然有很多第一至三代的卡仍然是不可或缺的。
就今日傳教時,
拿起一副完成度很高的港版紫deck,
當中有接近三十張卡是到今天我們組deck仍然使用中。
過渡到日版需加的卡只不過十多張,
當中不少是白卡。
就說說bs01中有什麼卡到今日我們這些日版玩家仍然會(常)用;
紅:
BS01-011 ドラグサウルス
BS01-014 ドラグノ祈祷師
BS01-098 燃えさかる戦場
BS01-099 百識の谷
BS01-114 バスタースピア
紫:
BS01-030 グリプ・ハンズ
BS01-034 バイ・パイソン
BS01-036 シャ・ズー
BS01-038 スケル・バイパー
BS01-040 ダークウィッチ
BS01-046 幻龍シェイロン
BS01-104 千本槍の古戦場
BS01-125 デッドリィバランス
BS01-126 シャドウエリクサー
綠:
BS01-056 マッチュラ
BS01-058 ヘラクレス・ジオ
BS01-059 シダフクロウ
BS01-062 ハングリートゥリー
BS01-066 スタッグローブ
BS01-106 隠されたる賢者の樹
BS01-107 命の果実
BS01-108 無限蟲の蟻塚
BS01-132 ストームドロー
BS01-134 バインディングソーン
BS01-138 ハンドリバース
白:
BS01-081 銀燐竜ニーズホッグ
BS01-084 ガトリングスタンド
BS01-090 ヘル・ブリンディ
BS01-094 グラン・ドルバルカン
BS01-110 時止まりの氷原
BS01-112 千年雪の尖塔
BS01-113 侵食されゆく銀世界
BS01-141 インビジブルクローク
BS01-144 サイレントウォール
BS01-146 ドリームリボン
BS01-147 ドリームチェスト

看看,
只是這些卡就足夠組半副卡吧,
所以不要說港轉日一定用錢,
其實最貴的可能只是有低色的卡套。
特別是今次bs08有齊6色的x rare 及 少年激霸包的出現,
正是一個轉投日版的好時機。

darkload
賢者
裝甲:紅,紫,綠,白,青,黃

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
註冊 2009-12-7
用戶註冊天數 5247
狀態 離線
121.202.30.159
老實講其實有很多的卡是出了06,08,07才會落deck的
如果唔係落deck機會會小d

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
用戶註冊天數 6306
狀態 離線
得多卡???

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5247
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mons 於 2010-5-2 21:55 發表
得多卡???

已改,手快打錯

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
用戶註冊天數 6306
狀態 離線
又唔可以話好多......
不過我認BS01-138 ハンドリバース係到bs06之後先用得起
但至少上列的都是一些現時港版同日版都常用的卡

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5247
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mons 於 2010-5-2 22:02 發表
又唔可以話好多......
不過我認BS01-138 ハンドリバース係到bs06之後先用得起
但至少上列的都是一些現時港版同日版都常用的卡

這倒是同意的

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
註冊 2010-2-12
用戶註冊天數 5180
狀態 離線
221.127.17.76
其實我諗港版玩家都係想諗下x ge問題..
紅色:
龍皇(仲好平添- -"      
紫色:
1代7將
綠:
大公
蠻騎
白:
巨神機
黃色:
03大天
藍色:
英雄巨人(少d..

基本上 港版x係日版都用到
唔同x係日版仲有唔同ge變化添.

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5247
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 初優 於 2010-5-2 22:55 發表
其實我諗港版玩家都係想諗下x ge問題..
紅色:
龍皇(仲好平添- -"      
紫色:
1代7將
綠:
大公
蠻騎
白:
巨神機
黃色:
03大天
藍色:
英雄巨人(少d..

基本上 港版x係日版都用到
唔同x係日 ...

日版多成16種X好玩度同變化度大好多

無頭像
BS初心者
初心者

積分 60
帖子 18
BP 60
註冊 2010-1-14
用戶註冊天數 5209
狀態 離線
119.237.12.138
Why you care this topic everytime?

Just can say HK ver. BS card can strong promote BS in HK market this time.
We should be keep on support HK ver. BS in this market.

Don't use much time to appeal ppl change to play japan ver.
Just they like, when 2 ver. also is BS card game.

If have "1"(HK/JAP) ver. was break down, then HK BS's market also near dead.

Children will become a grown up.
Don't see all of things in this moment, please see the furture.

We should be keeping the player in this moment.
Never care the ver. in ths moment!!

No player, No game!!
Please remember this!!!

I was very unlike this topic name.
I get the feeling is "You want to obliterate all of HK ver. players same".
You look like very very selfish and a dictator.

無頭像
閃中閃
決鬥者

積分 507
帖子 616
BP 507
註冊 2010-1-31
用戶註冊天數 5193
狀態 離線
220.246.173.129

QUOTE:
原帖由 BS初心者 於 2010-5-3 00:38 發表
Why you care this topic everytime?

Just can say HK ver. BS card can strong promote BS in HK market this time.
We should be keep on support HK ver. BS in this market.

Don't use much time to ...

同意

無頭像
Nightwing1018
見習決鬥者

積分 1073
帖子 278
BP 1073
註冊 2010-1-21
用戶註冊天數 5203
狀態 離線
58.152.161.153

QUOTE:
原帖由 mons 於 2010-5-2 21:39 發表
今日同一些港版玩家交流過之後,
明白為何港版玩家會抗拒轉玩日版卡。
大部分港版玩家以為轉玩日版就等於完全放棄已有的港版卡,
但其實不需要的,
因為直到現在日版出到第七代(事實就出第八代),
仍然有很 ...

mons 大~ 你要知道也有一定的人會常去街場, 暫時的趨勢是 hk 版會繼續出, 這樣的話街場會限用 hk 版 only, 再 + 買日版只會加重自己的負荷, 渾港日/日玩家都係平常的 casual 交流 only in hk

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5247
狀態 離線
203.198.121.165

QUOTE:
原帖由 Nightwing1018 於 2010-5-3 06:48 發表

mons 大~ 你要知道也有一定的人會常去街場, 暫時的趨勢是 hk 版會繼續出, 這樣的話街場會限用 hk 版 only, 再 + 買日版只會加重自己的負荷, 渾港日/日玩家都係平常的 casual 交流 only in hk

大誤!唔係港版比賽點會限港版only
PS:講過好多次你覺得負荷大,但係條數計左九千幾次,日版平均平過港版
你唔喜歡唔好轉,我地係請大家接受日版,唔係叫大家唔玩港版,兩回事請唔好屈我地

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5247
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 閃中閃 於 2010-5-3 03:09 發表

同意

閃中閃兄
你又話幫手攪百識比賽但係咩都冇做過算點?
每次一講港版日版問題先出現到底想點?
又話藍線你會幫手,你重搞唔搞,唔搞我要快d另外搵人幫手
快d回我!

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5247
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 BS初心者 於 2010-5-3 00:38 發表

Don't use much time to ...

當香港版,香港規,港版已不是BS
那個標題的問題嘛倒要問kymix最初點解用e個標題了.....
不過在本站來說我們一班版主和管理員都係想大家接受日版,唔係叫大家唔玩港版
抹殺這字眼好像不太適用,引起閣下不滿,本人代本檀向閣下道歉

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
用戶註冊天數 6306
狀態 離線
202.40.157.7
其實只要有足夠數量的玩家玩日版,瑞記都係要轉返日版,看看gundam war便知,
因為只要是玩過日版的就會發現港版永遠也追不上進度,
除非好像magic般各種語言同步及混用,
或者佢將佢完全漢化(e.g. bs英文版),
不然佢好快會玩完,
因為你拎港版卡去打日本比賽是ok的,
那為何我拎日版打香港比賽不行.......
再者,日版真的不會比港版貴,
你少d亂抽港版就已經可以爆到一盒日版(眼見d港版玩家閒時就抽5~9包卡但咩都無中就心感無奈)
330元買12張閃+1張x,平均25元多d一張閃,
你自問一出新set你抽卡用左幾多錢但有幾多野拎左返黎就明點解我地話日版係平過港版ga la

無頭像
閃中閃
決鬥者

積分 507
帖子 616
BP 507
用戶註冊天數 5193
狀態 離線
219.73.59.195
我個邊d鋪頭宣傳完無咩人報名
所以我叫佢地玩綠線個邊lu..=4=
個個都話比賽太雞喎...

無頭像
閃中閃
決鬥者

積分 507
帖子 616
BP 507
用戶註冊天數 5193
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 darkload 於 2010-5-3 13:10 發表

大誤!唔係港版比賽點會限港版only
PS:講過好多次你覺得負荷大,但係條數計左九千幾次,日版平均平過港版
你唔喜歡唔好轉,我地係請大家接受日版,唔係叫大家唔玩港版,兩回事請唔好屈我地

見到依d吹水post唔吹點得
而且其他post層次都太低...只係d人自已吹自己
都唔好玩既
其實條數唔係咁計呢...玩日板汁deck玩
係細路層面..無咩所謂啦
係中一,二層面...一係全部fd玩日板,唔係會受到白眼
另外玩港板..其實部分暗示想玩吓比賽咁..
我相信你地日板做到港板既宣導,貨物供應量,頻密同相應獎品既比賽
一定多人轉玩日板..好過你係度開水post傳教
(說清楚一點就係資本..小小污合之眾想搞大比賽
得一兩個場,獎品又接近0,唔掟舊錢出嚟又想做大佢,
邊個想參加吖....

無頭像
kymix
見習決鬥者

積分 161
帖子 80
BP 161
註冊 2009-12-8
用戶註冊天數 5247
狀態 離線
183.178.41.77
mos大亂用我既肅清...係佢冇諗清楚就用..
閃中閃大冇心攪就唔好報明做幫手, 我信你係會有一定影響力, 只要你出聲就一定有人參加! 不過你睇錢重d我唔怪你, 但你都有最低既責任囉~ 只要有2個報名你都要攪, 唔係射左佢就算囉!
你又唔係小學雞, 我就係唔想話你囉!

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
用戶註冊天數 6306
狀態 離線
202.40.157.7
如果我真的要於此抹煞港版玩家,
就不用開lee d post 比你地插,
set 條壇規唔比討論港版已經得la......
不過我免得大家再因肅清2字而爭論,
標題已改......

我係無錢我認,
有錢我就已經攪大佢,
做今次比賽真的是為了等大家有多d 機會識下壇中的各人,
我知張獎品唔係好吸引,
但我自己送出黎,我都要用錢買返黎ga......
有邊個唔想做到好似gamelive d 比賽咁大型ar?
但無可能一步登天ga,
資深的卡player都知gamelive用左幾耐時間先做到咁大la......

我唔mind 比人插,
有討論有爭議先可以証明lee 個議題係有存在的意義,
但願的是不只是來來去去也只是我們去討論。

SkulL
見習決鬥者

積分 476
帖子 157
BP 476
註冊 2009-12-23
用戶註冊天數 5231
狀態 離線
116.49.124.91
但系比賽吾用得日喎

義經 (Kazma)
長老
海の男

積分 2132
帖子 1759
BP 2132
用戶註冊天數 5246
狀態 離線
218.250.45.38

QUOTE:
原帖由 SkulL 於 2010-5-3 16:54 發表
但系比賽吾用得日喎

無人叫你拎埋日版去比賽

講真

話玩港版個堆

而又話日版唔可以用黎比賽既

有幾多個真係去左比賽?

大不了咪加啲side轉返做港版deck

SkulL
見習決鬥者

積分 476
帖子 157
BP 476
註冊 2009-12-23
用戶註冊天數 5231
狀態 離線
116.49.124.91

QUOTE:
原帖由 義經 於 2010-5-3 17:15 發表

無人叫你拎埋日版去比賽

講真

話玩港版個堆

而又話日版唔可以用黎比賽既

有幾多個真係去左比賽?

大不了咪加啲side轉返做港版deck

但系玩日既你地只系同fd打deck??
吾會出去d比賽?

義經 (Kazma)
長老
海の男

積分 2132
帖子 1759
BP 2132
用戶註冊天數 5246
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 SkulL 於 2010-5-3 17:21 發表

吾會出去d比賽?

請你再一次睇清楚我講咩

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
用戶註冊天數 5180
狀態 離線
221.127.18.100

QUOTE:
原帖由 閃中閃 於 2010-5-3 14:17 發表

見到依d吹水post唔吹點得
而且其他post層次都太低...只係d人自已吹自己
都唔好玩既
其實條數唔係咁計呢...玩日板汁deck玩
係細路層面..無咩所謂啦
係中一,二層面...一係全部fd玩日板,唔係會受到白眼
另 ...

我諗你自己講左廢話都唔知..
有錢ge 我地已經唔係lee到喇 - -"
上幾樓講左
no player no game
而家係咪要加多句no money no game牙- -"
如果card game的原則係錢..
卡game就會變到冇意義
bs係比較用腦ge一群.
你講左咁ge野
証明你根本唔明點解要玩日..

義經 (Kazma)
長老
海の男

積分 2132
帖子 1759
BP 2132
用戶註冊天數 5246
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 初優 於 2010-5-3 19:02 發表

上幾樓講左
bs ...

白卡deck都一樣強

所有player落到場

需要既係技術與運氣

單計錢彈so sad

(唔係唔需要錢,只係玩咩deck你就要投放多少)

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
用戶註冊天數 5180
狀態 離線
加多一點..
我玩完港版 真係好無聊- -"
嬴得幾次你真係唔多想玩.
出得又慢. d閃又唔靚
吸引性真係冇咩..
唯一用處係嬴張px番黎 賣比人黎賺下錢.
對我黎講
日版同港版ge分別.
一個因為變化多 可以有唔同ge deck (只要你有腦.
基本上有咩色同事但一隻色夾都有好多出路
港版 一副玩殘人地 小學雞又多 對手少..
個個淨係識跟風 綠色 紫色 我(粗口)
港版係咪咁冇創意牙- -"

ser0909 (關公)
高級決鬥者
The city is dying

積分 845
帖子 1682
BP 845
註冊 2010-4-25
用戶註冊天數 5108
來自 二次元
狀態 離線
203.185.58.238

QUOTE:
原帖由 初優 於 2010-5-3 19:17 發表
加多一點..
我玩完港版 真係好無聊- -"
嬴得幾次你真係唔多想玩.
出得又慢. d閃又唔靚
吸引性真係冇咩..
唯一用處係嬴張px番黎 賣比人黎賺下錢.
對我黎講
日版同港版ge分別.
一個因為變化多 可以有 ...

日的確好玩
但一野就轉日
唔知buy咩彈好
港3日7
差4彈
要好多$$去抽
仲有你要同新手諗下
如果隻game沒新手好快就玩完
so如果要轉日港同日要差距細小小先得

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5247
狀態 離線
121.202.41.220

QUOTE:
原帖由 SkulL 於 2010-5-3 17:21 發表

吾會出去d比賽?

你覺得點解我地構思百識大賽?

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
用戶註冊天數 6306
狀態 離線
121.203.98.77

QUOTE:
原帖由 SkulL 於 2010-5-3 16:54 發表
但系比賽吾用得日喎

所以我先開lee 個post,
你數數一樓中我post 的卡有幾多你副deck有(there's only bs01),
你就明白轉日版係唔會唔打得比賽,
因為你會有大約3分2副deck係不變的。
我地叫你轉日版是叫你可以加埋日版d卡黎玩,
不是叫你完全砌過副新的(你想轉色另計),
你仍然打得官方比賽ga,
因為你d 港版卡依然存在ga ma~^^

QUOTE:
原帖由 ser0909 於 2010-5-3 20:49 發表

日的確好玩
但一野就轉日
唔知buy咩彈好
港3日7
差4彈
要好多$$去抽
仲有你要同新手諗下
如果隻game沒新手好快就玩完
so如果要轉日港同日要差距細小小先得

唔洗ga~基本上紅紫綠白四色,
開bs06同bs07已經ok~
如果黃色同藍色的話,
就開sd02(lee 個會貴d 因為要2盒),
黃要埋bs05,藍就bs08

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5247
狀態 離線

QUOTE:

上幾樓講左
bs ...

有錢搞真正既大型比賽我去做代理la
洗響度傳教?
請用下那個你唔用,
但我估你應該都有,
而且一般人會生響頭內,
但係你我就唔清楚有冇生錯位既b字頭器官la(毒舌的試範,乖既小朋友唔好學)
你係唔幫手都早d出聲ar嘛
責任兩個字你冇學過呀?
定係b字頭器官容量太細記唔度?
洗唔洗幫你加RAM?

沉睡的猛虎
長老
劍無極

積分 3401
帖子 2842
BP 3401
註冊 2009-12-30
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
210.6.223.85
我講少少野啦
大家唔好咁大反應
話說我搞屯門比賽果時
有darkload大同 monster大(系唔系打岩咗你個名..?..)都有到場
仲有個唔知邊位
打完之後我心引抽咗d日板 (我一向玩hk既)
有位大大問我  
做咩玩hk唔玩日既
我話  打比賽囉 ~
不過最近都無点打啦
d勁人好屈 俾入場都無用.....
果位大人話 咁你唔打比賽玩hk做咩呢
好真既一樣野
你打比賽系真系有番下技術仙得+
唔系打黎做咩呀
打都系要px 姐
對d細路 打到咩?
見過最強既
都不過系打到一場....(我見姐
咁玩下無引 唔打比賽啦
唔打比賽仲玩hk既?
就系有少少問題啦

真系既一樣野
唔打比賽
玩日板
你會得到更大既樂趣
更加唔洗怕自己d fd會唔轉玩日
呢樣野我見過 我抽咗日之後有2個fd話轉玩日
再講多少少野 (有少少主觀
我玩hk既時候摸下卡中間好似有少少無咩野咁
一摸日....我覺卡好似 特 咗出黎咗
真系好神奇+ ............主觀姐

無頭像
閃中閃
決鬥者

積分 507
帖子 616
BP 507
用戶註冊天數 5193
狀態 離線
多謝你詳細既提示,,,
責任....純粹義務low,唔該
叫d細路跟埋比較多人既綠線玩有咩問題
得一兩個都特登捉落咭鋪打...你聰明定冇腦
獎品得張爛紙叫d細路去咁遠..你地係我面前都唔知"deal"依個比賽幾"恨"多次

無頭像
閃中閃
決鬥者

積分 507
帖子 616
BP 507
用戶註冊天數 5193
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kymix 於 2010-5-3 14:29 發表
mos大亂用我既肅清...係佢冇諗清楚就用..
閃中閃大冇心攪就唔好報明做幫手, 我信你係會有一定影響力, 只要你出聲就一定有人參加! 不過你睇錢重d我唔怪你, 但你都有最低既責任囉~ 只要有2個報名你都要攪, 唔係射 ...

我叫就有人去...黑社會咩...
佢地一聽到獎品個part,已經問候我娘家啦,,,

無頭像
閃中閃
決鬥者

積分 507
帖子 616
BP 507
用戶註冊天數 5193
狀態 離線

QUOTE:

我諗你上幾樓講左
bs ...

第一,我強調我有玩日....=.=
第2.自己講左廢話都唔知..
有錢ge 我地已經唔係lee到喇 - -"<---依句野叫唔叫廢話..望賜教
第3.no money no game<----card game既真理就係咁
純鬥腦鬥技巧請轉投boardgame..

man文
見習決鬥者

積分 444
帖子 217
BP 444
註冊 2010-5-2
用戶註冊天數 5101
狀態 離線
118.141.35.251
我係hk變日的人.

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
用戶註冊天數 5180
狀態 離線
第一..比賽係唔收錢
你可以當唔同區交流又好.
比賽又好.. 比唔比賽的確係人ge自由.
如果只單憑為獎品而唔比賽..
我又真係睇唔出lee個係一個玩bs ge人喎..
獎品係mons自己拎出黎.
原來唔收錢 理應冇獎品.(道理黎..
就算係港版比賽 咪又係叫你抽完先比賽- -"(要錢的..
係要求人地做下野之前 諗下自己可以做d咩先la..
要比錢ge比賽.. 考慮過初次比賽.
最後決定唔收錢..
如果係為獎品而比賽..
我會諗緊lee班係咩人.. 香港d教育真係失敗.

第二.
我諗緊.. 你講ge野有好多都可以吹番黎..
雖然lee到係論壇 但係比d可以說服到人ge野好喎- -"

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5247
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 閃中閃 於 2010-5-3 21:25 發表
多謝你詳細既提示,,,
責任....純粹義務low,唔該
叫d細路跟埋比較多人既綠線玩有咩問題
得一兩個都特登捉落咭鋪打...你聰明定冇腦
獎品得張爛紙叫d細路去咁遠..你地係我面前都唔知"deal"依個比賽幾 ...

責任....純粹義務,冇錯,響你應承幫手前係義務,
響你應承幫手後義務自然變成責任
睇你個龍珠時代遺留下來的網名
你應該超過廿歲la
都係個句
請用下那個你唔用,
但我估你應該都有,
而且一般人會生響頭內,
但係你我就唔清楚有冇生錯位既b字頭器官la

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
用戶註冊天數 6306
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 閃中閃 於 2010-5-3 21:31 發表

第一,我強調我有玩日....=.=
第2.自己講左廢話都唔知..
有錢ge 我地已經唔係lee到喇 - -"<---依句野叫唔叫廢話..望賜教
第3.no money no game<----card game既真理就係咁
純鬥腦鬥技巧請轉投b ...

第一: 多謝元朗的佳佳送出一張巨人大帝作獎品,相信吸引力會大左
第二: 我而家副黃色剩值340元左右,我投資左亦不多於這個價,我唔認為玩卡game一定係有錢大曬,你不知這個game是玩白卡的嗎???
第三: 義工也有責任的,你答應左幫手,人多人少也給個pm大家,我連是你負責藍線也不知道......sk 會考中也會開post 去約時間吧......這些就是負責任的表現

沉睡的猛虎
長老
劍無極

積分 3401
帖子 2842
BP 3401
註冊 2009-12-30
用戶註冊天數 5224
狀態 離線
210.6.223.85
仙搞好你係為咩打呢個比賽
為獎品?我知我唔系
話請幫手果時 我講咗
最好搞下一次啦
因為可以俾d玩日既高手見下 玩下
可以玩番d大型d既比賽
因為hk大型d既比賽都系hk既
我諗日黎講 呢個系最大+啦 (我諗姐)
好難得+
獎品有好多人唔志在啦(我識果d人唔志在姐)
比錢ge比賽實要+啦 無人會咁好俾個場你掛

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5247
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 沉睡的猛虎 於 2010-5-3 21:47 發表
仙搞好你係為咩打呢個比賽
為獎品?我知我唔系
話請幫手果時 我講咗
最好搞下一次啦
因為可以俾d玩日既高手見下 玩下
可以玩番d大型d既比賽
因為hk大型d既比賽都系hk既
我諗日黎講 呢個系最大+ ...

再次多謝龍叔同佳佳

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
用戶註冊天數 5180
狀態 離線
既然講到lee個階段.
我都唔係好怕講 - -"
我初玩bs..
去左紅磡個比賽.我個時係第5- -"
我淨係輸左一場..
而我輸ge對手係你.
你個時連同一個港版judge 誤用地龍王- -"
(一出地龍王 除左紅色 死哂 我個時都o哂嘴..
個時我係知咖.. 既然港版係咁ge規 我真係冇計..
義經問過你地龍王ge事 就係咁解..
你有玩日的.. 這點.. 有待考究
日版ge人 唔知地龍王效果.. lee點真係..
如果你個時係知ge 但係又誤用的話..lee樣就仲唔掂- -"

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
用戶註冊天數 6306
狀態 離線
離題la 離題la
我開lee 個post 係想d 港版玩家知道,
轉玩日版投資不是很大,
同唔會令佢地唔打得官方比賽。

man文
見習決鬥者

積分 444
帖子 217
BP 444
註冊 2010-5-2
用戶註冊天數 5101
狀態 離線
118.141.35.251
我同意mons 這樣said!

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5247
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mons 於 2010-5-3 21:55 發表
離題la 離題la
我開lee 個post 係想d 港版玩家知道,
轉玩日版投資不是很大,
同唔會令佢地唔打得官方比賽。

你e家先發現?約30個post前到已離晒題la

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
用戶註冊天數 5180
狀態 離線
我岩岩想講離題..
但係比我講埋岩岩講個件事la..
唔講港版ge黑暗史 唔係幾心息牙..
港版的黑幕@@

好 講番正題..
之前d港版玩家轉日版有咩問題牙- -"

岩岩搵到..
比賽問題..

解答:
先問問題 答中冇獎..
港版比賽比你地ge係咩..
你有d咩得著..
你嬴到張px咁又點..(唔好答我賣左佢 因為我會認輸-3-
你玩港版你要付出d咩.. 收番d咩..
你玩日版付出係咩 收番d咩..
重點:
你玩卡係為左咩..?
A.為錢
B.為女人
(同我拖走佢..
C.為樂趣
D.為恰小學雞
E.有錢冇地方洗(請你跳樓吧!!)
唔該.. 卡GAME原則是有player吧- -"
如果你當初見到本cx-cx! 見到lee隻卡想玩ge時候..
第一樣諗ge係我要嬴張px 定係 我想係隻game到搵下野玩牙.
如果你為px卡而戰 我只好認輸..
但係你係為左同人玩 試下唔同變化 唔同打法ge時候..
唔該 認真考慮日版..
(我唔會講日版的話 你要比賽 我地搞比你..
因為某人會說 你的比賽不及港版..
到時 我只好說: 我地冇錢 但係我唔愁冇人同我玩日版- -"
獎品嗎? 一張普普通通ge閃夠了.
我玩lee隻game中ge日版 係因為 我有對手仲未秋得嬴..
仲係有deck好堅秋..
港版@@? 見哂喇..
幻龍 7將牙嘛
0cost神湧牙嘛
大公3lv有人接牙嘛
見過哂la- -"

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
用戶註冊天數 6306
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 初優 於 2010-5-3 21:59 發表
我岩岩想講離題..
但係比我講埋岩岩講個件事la..
唔講港版ge黑暗史 唔係幾心息牙..
港版的黑幕@@

好 講番正題..
之前d港版玩家轉日版有咩問題牙- -"

主要原因:
1. 貴
2. 無得打官方比賽

無頭像
Nightwing1018
見習決鬥者

積分 1073
帖子 278
BP 1073
註冊 2010-1-21
用戶註冊天數 5203
狀態 離線
218.250.34.203
主要原因:

1. 貴 <- 其實 darkload 大都有講過, 其實真係差唔多, 問題係在於想要 2nd point 打官方比賽既話就要港日兩兼, 咁先係真正既貴 @@ 單一其實真係無咩問題

2. 無得打官方比賽 <- 始終算係有規模既定時性比賽, 係有一定既吸引力既   (即使係可以再好一d)

mons
管理員
路…一直都在…

積分 5784
帖子 3744
BP 5784
用戶註冊天數 6306
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Nightwing1018 於 2010-5-3 22:12 發表
主要原因:

1. 貴 <- 其實 darkload 大都有講過, 其實真係差唔多, 問題係在於想要 2nd point 打官方比賽既話就要港日兩兼, 咁先係真正既貴 @@ 單一其實真係無咩問題

2. 無得打官方比賽 <- 始終算係有 ...

1. 可以同你講bs04無咩野特別有用的東東= ="除左機動要塞,幻影士のミラージ,同表彰台外(全藍的)
由於港版出到第3代,中間唔抽港版第4代d錢可以用於抽日版~
加上下set(bs08)有6種x rare,所以才於lee 個時間開lee 個post
2. 其實darkload 間唔中有攪的,而且都有屯門/天水圍的玩家來,不過佢要蝕比參加者= ="

初優
賢者
我是場地

積分 2852
帖子 2259
BP 2852
用戶註冊天數 5180
狀態 離線
日版比賽真係冇咩講..
規模真係唔夠港版大..
有計劃 有組織 有預謀- -"
最重要真係資金-3-
日版的確係搞自發性比賽
to各位心動想玩日版的人士:
自己想要ge野都唔去爭取..係冇人會同你爭取咖..
(好似有個好女仔 你自己都唔去追 係冇人追比你 然後話送比你咖-3-
lee個比喻得唔得牙- -"

darkload
賢者

積分 5894
帖子 3809
BP 5894
用戶註冊天數 5247
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 初優 於 2010-5-3 22:56 發表
日版比賽真係冇咩講..
規模真係唔夠港版大..
有計劃 有組織 有預謀- -"
最重要真係資金-3-
日版的確係搞自發性比賽
to各位心動想玩日版的人士:
自己想要ge野都唔去爭取..係冇人會同你爭取咖..
(好似 ...

唔得,好唔得