標題: 抱怨文
黑色之炎
見習決鬥者

積分 93
帖子 150
BP 93
註冊 2010-11-26
用戶註冊天數 4936
來自 光輝的大銀河
狀態 離線
218.250.124.125
真心唔知PO落投訴定點 唔可以係度PO呢D野CALL雞刪帖=================================
話說早一兩個禮拜我個fd同某位"觀星者"交收
傾好時間價錢地點 比埋電話
老實講時間真心怪 btw見某星期一放假得閒就交收
我同FD講一齊去交收 之後去打機 同"觀星者"改時間 早番一兩日同佢講甘
點知打極都係唔通 Out of service
於是諗住百識PM佢 點知又係冇應機
好啦星期日最後一次CALL佢 一樣啦
但係佢係百識PM我個fd話我個fd放飛機
我聽到個時O晒嘴 之後我個fd問佢做咩唔打比佢問下
條友話 打錯電話
打唔到比佢 抄錯交收人的電話
淨係甘聽都知有問題 試問點學人做交易?
之後我個fd就話:算了不如聽日出番來交收番
點知條友話我個fd放佢飛機就放左D卡
第2次O嘴
恩 又唔係放晒ge 戰輝神80 原本70 你仲要唔要?我收頂多都係50炸
順道講下 當時我個FD收戰輝x2("放飛機"後得番1張仲要加價) 鳳凰龍(惟一一張冇事) 藍劍(冇鳥)
於是我同fd講 算了寧願唔收 搵其他人仲好 冇商業道德
我個fd就估佢係有人高價甘收晒D卡 於是我諗 係咪高價收你卡就放?
當時我個Fd係後者收我都冇野講 但係你firm晒所有野明顯好大機會就係我個FD收先啦
搵唔到借口解釋高價放左比人就話人放飛機
你話唔放我個fd都冇甘嬲
雖然價高者得係現實 但係你作為商人你應承左HOLD的野一下子就放左比人 咩信譽都冇
我冇損失 但係你又點? 區區多10幾20蚊搞衰自己?
商埸滿欺詐 惟有信譽高
btw今次呢個事反思左一下 有錢唔係大晒 係大寧晒 同埋講大話唔好講D低B野
若要人不知 唔好太低B
=================================
講多次 唔可以係度PO麻煩CALL雞刪帖

chang0404 (Saber控)
決鬥者
【黃猿】

積分 243
帖子 788
BP 243
註冊 2011-2-11
用戶註冊天數 4858
來自 屯門
狀態 離線
219.77.197.9
我  如果多過一個人出價 都會問下佢地出5出高d 5回=放棄
明顯係佢5岩bo~  你都幾慘

DevilHo (SilverWing)
決鬥者
異世界的問題兒童

積分 475
帖子 921
BP 475
註冊 2012-4-15
用戶註冊天數 4430
狀態 離線
14.136.90.139
我就係咁LOR
我放野就價高者得既
如果有人出既價高過第1合出價既人
我會PM番佢,有人出咁既價,你仲要唔要
唔會好似D戈賤人咁

無頭像
stargazer713
見習決鬥者

積分 23
帖子 54
BP 23
註冊 2012-9-21
用戶註冊天數 4271
狀態 離線
42.3.222.140
觀星者應該係指我啦~而你果位fd應該係keithyim?

1)打極都係唔通 Out of service 係你個fd打錯左~我一直都比左個岩既比佢~之後佢都有問返我

2)佢問我係咪26/11,我同左佢講話19/11(星期一),之後佢回我話"我放完學之後由Kwai Fong到 調景嶺冇可能15MIN到==",我回佢"咁果日 4:00黃大仙,ok?"之後佢話"應該OK"
19/11我到左call佢,無人聽~咁好自然以為放飛機,放左D卡啦~之後佢25/11 pm我先知誤會左.