標題: Battle Spirits誤入靈界之章-第3話(新加入的同伴神武輝)
yimkachai
見習決鬥者

積分 49
帖子 174
BP 49
註冊 2010-11-11
用戶註冊天數 4925
狀態 離線
183.179.196.243
故事簡介-
BS,是目前大熱的卡牌遊戲
但有一個,天上出現光環,把卡鬥士全部帶走,去到另一世界,佢地只發現身上什麼都沒有,只有自己的BS卡組
當然主角同佢既朋友都唔例外,點解會有光環把卡鬥士全部帶走呢?
主角等人要踏上旅程,查明真相,拯救世界!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
主角資料(暫時):
猿渡大河14old
卡組:白
主要X卡:巨神機
資料:主要戰力,主角之一

猿渡拓海(係大河的表弟)14old
卡組:綠
主要X卡:天帝
資料:細過大河1個月,主角之一,同大河由細玩到大,好似兄弟咁

神武輝(現實世界是大河的同學)14old
卡組:黃
主要X卡:大天使維利爾
資料:主角的同伴,心存正義之心,在同伴/朋友有難時發揮實力
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
時不宜遲~故事開始
嗯~點解太陽咁曬嫁?????喂拓海,起身啦拓海!
(拓海仲訓緊zzzzzzzz)
大河就留意身邊,係一個美麗的大草原
佢回想番,尋日夜晚有光環帶走左佢,一起身就係到
佢想諗番起,但係頭痛咩都諗唔到
(拓海剛剛起左身)
拓海:點解??我地會黎左依到嫁?
大河:我都唔知嫁
(有個老人行緊出黎)
老人:我係依個村既長老,至於你地點解會黎到,係因為世界面臨崩潰
世界召喚另一個世界既卡鬥士出黎,姐係你地!
(大河同拓海都唔明佢講緊咩)
之後就起了身,佢地兩個以為都係發緊夢,但係都黎左一個至身不知明既地方..........

(下集再續)
第2回(迷失的世界)
每2日更新一次

第2話在#9
第3話在#12

王子 (路克)
決鬥者
梓喵

積分 308
帖子 483
BP 308
註冊 2010-9-26
用戶註冊天數 4971
來自 Tatooine
狀態 離線
27.109.141.31
Anakin 13old
主要卡:07大天使

Luke(Anakin表弟) 8old
卡組:藍
主要卡:巨人王大帝

BS322 (比卡迷XD")
高級決鬥者

積分 604
帖子 1356
BP 604
註冊 2010-8-30
用戶註冊天數 4998
來自 不告訴你。
狀態 離線
112.118.242.133
我入~~~~

神武輝
主要X卡:03大天使
資料:主角的同伴,平時很膽小,卻在同伴/朋友有難時發揮實力

好的...黃色被搶走了...ToT

yimkachai
見習決鬥者

積分 49
帖子 174
BP 49
用戶註冊天數 4925
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 王子 於 2011-1-27 21:30 發表
Anakin 13old
主要卡:07大天使

Luke(Anakin表弟) 8old
卡組:藍
主要卡:巨人王大帝

中文名,仲有只限一個
我留個位比你,希望你盡快回我@@

pkli6232 (我是「不幸だ」的人)
專業決鬥者
「不幸だ」

積分 1740
帖子 4438
BP 1740
註冊 2010-8-25
用戶註冊天數 5003
來自 東涌
狀態 離線
59.149.112.198
唔該
請使用書面語

yimkachai
見習決鬥者

積分 49
帖子 174
BP 49
用戶註冊天數 4925
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 BS322 於 2011-1-27 21:34 發表
我入~~~~

神武輝
主要X卡:03大天使
資料:主角的同伴,平時很膽小,卻在同伴/朋友有難時發揮實力

好的...黃色被搶走了...ToT

邊個話唔可以有兩個,我安排你做主角個同學,係第3集出現吧.

BS322 (比卡迷XD")
高級決鬥者

積分 604
帖子 1356
BP 604
註冊 2010-8-30
用戶註冊天數 4998
來自 不告訴你。
狀態 離線
112.118.242.133

QUOTE:
原帖由 yimkachai 於 2011-1-27 21:37 發表

邊個話唔可以有兩個,我安排你做主角個同學,係第3集出現吧.

那謝了~~

話說我可是瘋狂magic型的呢...

jesseho (哈利波特)
決鬥者
神奇魔法師

積分 308
帖子 548
BP 308
註冊 2010-11-19
用戶註冊天數 4917
來自 無限蟲の蟻塚
狀態 離線
218.102.158.100
哈利波特 14
卡組:黃色(專玩magic)(當然了,魔法師庥!)
主要卡:魔導女皇

yimkachai
見習決鬥者

積分 49
帖子 174
BP 49
用戶註冊天數 4925
狀態 離線
大河:我們又來到一個不認識的地方
拓海:對呀.....
大河:你剛剛有沒有發夢???
拓海:有呀,我夢見一個老人
大河:我同你所發的夢係一樣
(前面不遠有陣少女的尖叫聲)
大河:你聽不聽到???
拓海:聽到,不如過去看一看吧
(他們行到過去發出尖叫聲的地方,看到一個少女坐到地下,兩個彪形大漢圍著她)
彪形大漢A,B:快交出你的X稀有卡!!!!
少女:不!
(大河立即上前制止)
大河:進行BS交流吧
彪形大漢A:好
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Turn 10
生命值:4
大河
地卡:時止まりの氷原 LV1
Spirits:
火炮巨狼Mk-II LV3
冰之少女 LV1

彪形大漢A
生命值:3
地卡:
Spirits:角龍獸 LV2
           角龍獸 LV2
           金牛騎士 LV2
Turn 10
大河召喚
地卡,生出來的尖兵LV2

大河:我Turn end
彪形大漢A:你唔攻?讓我做主動吧
召喚,金牛騎士LV1
用金牛騎士LV1攻擊
"覺醒"張金牛騎士LV2,角龍獸LV1,角龍獸LV1 留低1粒晶核
其餘全部比金牛騎士LV1.所以依家金牛騎士係LV3 BP9000!
大河:我用火炮巨狼Mk-II 擋!因為你隻金牛騎士同我隻火炮巨狼Mk-II 係同LV
所以火炮巨狼Mk-II 防守時+3000BP 姐係11000再加地卡效果=12000BP

彪形大漢A:再用金牛騎士LV1攻擊,"覺醒"張其他Spirits留低1粒晶核
其餘全部比金牛騎士LV1,金牛騎士升至LV3
大河,我用一個生命值

彪形大漢A:我Turn end
Turn 11
大河召喚1隻機人アスクLV2,冰之少女LV1
全部攻擊!
冰之少女LV1就用角龍獸LV1擋 大家一齊死
冰之少女LV1就用角龍獸LV1擋 大家都係一齊死
其餘就用兩個生命值
大河:我Turn end!因為地卡"生出來的尖兵"LV2效果,一隻"武裝"系統疲勞時,就可以係空間拿晶核
我有兩隻,可以拿兩個晶核

Turn 12
彪形大漢A:有破綻!全部攻擊!
大河:我用兩個生命值
彪形大漢A:我Turn end

Turn 13
我場上有3隻Spirits
而你只有3個生命值,你而經輸了!

彪形大漢A:彪形大漢B我們走!!!
少女:多謝你們!
拓海:不用~
(少女的同伴帶著一個人回來)
少女的同伴:你們停手!
少女:別胡說,他們救了我?
大河:你是??(問少女的同伴的救兵)
神武輝:我是神武輝,我是B班的,你不認得我嗎?
大河:為可你會出現在這裡??
神武輝:我都不知,我只知有光環帶走了我
大河/拓海:同我們的情況都一樣
(他們就開開心心跟住少女,回村打探情況)

(下集再續)
第3話:新加入的同伴神武輝!

zidanebenny (夏露萬歲~)
專業決鬥者
傳聞在這所鬧鬼的家

積分 1217
帖子 4611
BP 1217
註冊 2010-8-18
用戶註冊天數 5010
來自 爪牙の奇岩遺跡
狀態 離線
221.127.42.55
紗織-羽冬(男,17歲)

主角好友,有深綠眼珠,性格:懶,悠閑,戰鬥開始時必會說:「來細數你的罪惡吧!」戰鬥時眼珠會變紅。

大麥哲倫.彗星雨

panda465 (我係熊貓啊XD)
決鬥者

積分 178
帖子 371
BP 178
註冊 2010-10-17
用戶註冊天數 4950
狀態 離線
58.153.125.116
疾.神速(男仔,8碎)
BS小天才
用蛮騎士

召到蛮騎士時一定會廣
神速,劃破疾風,C開(對手既能力)e.g.:紅=紅炎.白=裝甲

yimkachai
見習決鬥者

積分 49
帖子 174
BP 49
用戶註冊天數 4925
狀態 離線
上集,主角大河打敗了壞人之後
同大河現實的同學,神武輝相遇
故事再開~
大河跟著少女回到村莊
這裡有屬於這個世界的人
他們就問一問這條村莊的長老,少女就帶他們去長老問情況!
長老(不是之前發夢的長老):你們不用說,我知為什麼你們會來,你們是問你為什麼會來到這個世界,是因為這個世界面臨崩潰!有人搶去了保護世界平衝的"六色寶物",六色是,紅,紫,綠,白,黃,藍
其中,藍,紫被壞人奪去了!
長老(指著,神武輝,大河,拓海):你們是其中3色戰士,
白,綠,黃,你們要去尋找紅戰士及保護這個世界
大河/神武輝/拓海:我們不明白~
長老:你們要先去尋找紅戰士,之後再去奪回六色寶物
大河/神武輝/拓海:哪,紅戰士在哪??????
長老:你們去上路的時候,就會找到線索!時不而遲,不上出發,遲一秒出發,世界就多一分機會滅亡
大河/神武輝/拓海,他們誤打誤撞就出發了!

下回:經過奇怪的村莊

無頭像
3535101444 (M16A4)
決鬥者

積分 169
帖子 382
BP 169
註冊 2010-8-14
用戶註冊天數 5014
來自 石硤尾/藍田
狀態 離線
61.15.107.52
姓名:凜之戀(那少女可以嗎?)
只會在雙打出現!!(之後是大河的女友)

注意!!
小心fuxx hand!!!

http://www.battlespirits.com/mydeck/src/1298137724.html