標題: 我有個不明白的問題,請各位幫忙解答
superking (King Hui)
決鬥者
無論任何時候,"高速連 ...

積分 1053
帖子 491
BP 1053
註冊 2010-1-9
用戶註冊天數 5230
來自 Hong Kong
狀態 離線
220.246.242.166
1.請問各位有冇睇Battle Spirits嘅漫話呢?(如冇不用答我第二,四條問題)

2.又請問各位睇到睡蓮同馬神卡鬥果到未?(如未不用答我第四條問題)

3.再請問各位知道[七宗罪(BS02-091)]的效果嗎?(如不知道的請査卡表,已覺本人太煩的可即看第四條問題or離開)

4(正題).睡蓮那招"睡蓮花海"一共召了9隻spirits(bp1000x3+bp2000x3+bp4000x3),馬神的[七宗罪(BS02-091)]為何可以一次過清場?(假設每隻spirits lv1=bp3000,lv1 need 1core only,9x spirits=9cores,9-7=2,still have 2core/spirits,right?)

ser0909 (關公)
高級決鬥者
The city is dying

積分 845
帖子 1682
BP 845
註冊 2010-4-25
用戶註冊天數 5123
來自 二次元
狀態 離線
61.244.212.104
1,2,3題冇想答你
4:bs漫畫係冇規則的
用七宗罪kill9隻spirits係可以(係漫畫到)
況漫畫裹的bs係打的係bp同X卡唔係打血
仲要無限core
1,2tuen x卡上場

kit_5023
見習決鬥者

積分 589
帖子 257
BP 589
註冊 2010-2-19
用戶註冊天數 5188
狀態 離線
61.18.234.82
一句講晒...睇故冇得駁故...

Mark
決鬥者

積分 1050
帖子 450
BP 1050
註冊 2010-1-3
用戶註冊天數 5236
狀態 離線
222.166.101.206
...
乜樓主你覺得佢地係度打比賽咩==
而且
人地攻擊緊
馬神用到7宗罪係一個奇蹟

superking (King Hui)
決鬥者
無論任何時候,"高速連 ...

積分 1053
帖子 491
BP 1053
註冊 2010-1-9
用戶註冊天數 5230
來自 Hong Kong
狀態 離線
219.79.155.149

QUOTE:
原帖由 Mark 於 2010-8-1 20:34 發表
...
乜樓主你覺得佢地係度打比賽咩==
而且
人地攻擊緊
馬神用到7宗罪係一個奇蹟

7宗罪係majic,係fresh到用,用到有咩出奇呢?

kit_5023
見習決鬥者

積分 589
帖子 257
BP 589
註冊 2010-2-19
用戶註冊天數 5188
狀態 離線
61.18.234.82
- -7宗罪flash step只得加攻效果...(BP+3000)
把自己一隻BP7000或以上的靈魂上的core移至Bottle,對手靈魂上的七個core移至對手Reserve。
而呢個效果系主要階段發動,,,
所以MK話馬神用到7宗罪係一個奇蹟