標題: [日板] 第2次-紫deck
無頭像
what7yousay
決鬥者

積分 284
帖子 702
BP 284
註冊 2010-8-9
用戶註冊天數 5018
狀態 離線
61.238.9.241
http://www.battlespirits.com/mydeck/src/1282146454.html
今次應該好過上次好多(?
1分最低10分最高

eric05181
決鬥者

積分 319
帖子 326
BP 319
註冊 2010-8-16
用戶註冊天數 5010
狀態 離線
203.168.189.110
7分 ...............

無頭像
what7yousay
決鬥者

積分 284
帖子 702
BP 284
註冊 2010-8-9
用戶註冊天數 5018
狀態 離線
搵人幫我睇睇-,-"

無頭像
tamj
初心者

積分 9
帖子 8
BP 9
註冊 2010-8-15
用戶註冊天數 5011
狀態 離線
221.126.103.156
BS 01-040 ,BS04-017 兩隻加起有5張   但係你大部分都係拿CORE怪 你呢隻放5張為咩呢
你只有對方攻擊和隻BS01-036 可以橫人  兩隻野都要用5粒CORE先可以發動效果 會唔會太晒
BS01-036個人覺得點都要放3張的
佢防守太好用 就算唔用來防守用來偷血對方都唔會殺佢  

7魔01 得一張 想重幻龍COMBO 會唔會太難
BS02-017 個人覺得佢冇用 不過有好多人都有放 可能我個人問題  
佢要成4個CORE召才移走一粒 同時只有一千BP 用CORE數同髑髏騎士差不多相同

紫色最大缺點就係CORE唔夠用 所以最好發大佢優點  但係你又冇用到 (抽卡)

YIK0113 (超極巨神機托爾)
初心者

積分 33
帖子 14
BP 33
註冊 2010-8-12
用戶註冊天數 5014
狀態 離線
218.102.92.90
值9分!!!

無頭像
what7yousay
決鬥者

積分 284
帖子 702
BP 284
註冊 2010-8-9
用戶註冊天數 5018
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 tamj 於 2010-8-19 23:15 發表
BS 01-040 ,BS04-017 兩隻加起有5張   但係你大部分都係拿CORE怪 你呢隻放5張為咩呢
你只有對方攻擊和隻BS01-036 可以橫人  兩隻野都要用5粒CORE先可以發動效果 會唔會太晒
BS01-036個人覺得點都要放3張的
...

話說,combo咩意思--
重有,BS01-040同BS04-017e5張換抽卡?
抽卡又用咩卡好?有冇D意見........

無頭像
tamj
初心者

積分 9
帖子 8
BP 9
註冊 2010-8-15
用戶註冊天數 5011
狀態 離線
221.126.103.156

QUOTE:
原帖由 what7yousay 於 2010-8-19 23:43 發表

話說,combo咩意思--
重有,BS01-040同BS04-017e5張換抽卡?

COMBO 我指連技 紫色好多人都用的 只要 幻龍加魔701 出場就可以清對手全場

第2點  只想問你玩那一種 如果你要保留爆橫怪的話 你就要想方法去增加對手疲勞的手段
不是的話 對手唔攻你都冇方法爆佢   
講真抽卡的怪一定要換入去 唔係你都好難壓住對手來打  你CO又唔夠用 手牌又不足 你點可以打贏對手

你抽到卡就算抽到手的卡沒有用 對手見你手卡多 都會唔敢攻擊你

無頭像
what7yousay
決鬥者

積分 284
帖子 702
BP 284
註冊 2010-8-9
用戶註冊天數 5018
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 tamj 於 2010-8-20 00:00 發表

COMBO 我指連技 紫色好多人都用的 只要 幻龍?01 出場就可以清對手全場

第2點  只想問你玩那一種 如果你要保留爆橫怪的話 你就要想方法去增加對手疲勞的手段
不是的話 對手唔攻你都冇方法爆佢   
講 ...

咁如果抽卡用咩好D?